Karalar, ”Yüreğir’e var da bize yok mu?”
YEREL 12.08.2020 15:33:00 740 0

Karalar, ”Yüreğir’e var da bize yok mu?”

Karalar,  belediye gelirlerinin kamuya tahsisine ait komisyon raporu görüşülürken, aynı konunun Yüreğir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildiğini hatırlatarak, aynı şekilde burada da ittifakla kabul edilmesini istedi

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Zeydan Karalar,  belediye gelirlerinin kamuya tahsisine ait komisyon raporu görüşülürken, aynı konunun Yüreğir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildiğini hatırlatarak, aynı şekilde burada da ittifakla kabul edilmesini istedi. Meclis Karalar’ın istediği şekilde değil de komisyondan geldiği gibi oyçokluğuyla kabul edince, ”Yüreğir’e var da bize yok mu?” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Zeydan Karalar,  belediye gelirlerinin kamuya tahsisine ait komisyon raporu görüşülürken, aynı konunun Yüreğir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edildiğini hatırlatarak, aynı şekilde burada da ittifakla kabul edilmesini istedi. Meclis Karalar’ın istediği şekilde değil de komisyondan geldiği gibi oyçokluğuyla kabul edince, ”Yüreğir’e var da bize yok mu?” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Zeydan Karalar, katipler Rafet Avan ve Yusuf Arısoy tarafından açıldı.

Gündem dışı konuşmaların yapılmadığı mecliste Başkan Karalar direkt gündemlere geçti.

Gündemin 37. Maddesinde belediye gelirlerinin kamuya tahsisine ait komisyon raporu oylanmadan önce, CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Serdar Seyhan, aykırı teklifte bulundu. Bununla ilgili Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Vedat Gündoğan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek, AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı ve CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan birer konuşma yaptı.

Başkan Zeydan Karalar ise, “Her gün hacizle ilgili sıkıntıları biz yaşıyoruz. Olağanüstü haciz baskısıyla alacak baskısıyla günü geçiriyoruz. Şimdi aynı madde Yüreğir’de de geçti. Yüreğir’de geçtiği şekliyle aynı şekilde ne eksik olsun ne fazla aynı şekilde burada da geçmesini istiyorum” dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü ve Komisyon Başkanı Vedat Gündoğan, komisyonda teklifin detaylı bir şekilde görüşülüp karar alındığını belirterek, ilçe belediyesi kanunu ile büyükşehir belediyesi kanununun farklı olduğunu söyledi. İlçe belediyesinin almış olduğu kararı yeni bir teklif gibi meclise getirilmesinin ne kadar doğru olduğunu bilmediğini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar söze girerek,”Neresi yanlış?” diye sordu. Gündoğan devamla, “Bu teklifi siz komisyona havale ederken getirmiş olsaydınız, bunu komisyonda görüşür değerlendirmiş olurduk” dedi.

“Kaldı ki biz reddetmiyoruz” diyen Gündoğan,” Kamuoyunda şu şekilde bir algı oluşturulmasını da doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

Gündoğan, “Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirler, şartlı bağışlar  ve kamu hizmetinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsisi edilen  vergi, resim, harç gelirlerinin haczedilemez hükmüne bağlayarak kabul ediyoruz. O nedenle biz bu hakları koruyoruz. Bunu komisyon raporunda açık olarak belirtiyoruz zaten. Bu nedenle belediyemizi zor durumda bırakacak bir şey söz konusu değildir. Zaten buraya hacze gelenler de bunu dikkate alması gerekiyor. Biz kanunun emrettiği şekilde gereğini yaptık” dedi.

Daha sonra oylamaya geçildi. Cumhur İttifakı komisyondan geldiği şekliyle kabul edince Başkan Zeydan Karalar, ”Yüreğir’e var da bize yok mu?” dedi.

Diğer gündem maddelerine devam edildi. 12 maddeden komisyon raporları oybirliğiyle kabul edilirken, tekliflerde ilgili komisyonlara havale edildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.

(Vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı