Karakaya´dan Üretimde Planlama Önergesi
EKONOMİ 29.05.2016 11:57:01 242 0

Karakaya´dan Üretimde Planlama Önergesi

Bir taraftan üreticileri iflasa sürükleyen, diğer taraftan ise tüketicileri mağdur duruma düşüren Türkiye´nin en önemli iktisadi sorunlarından biri nihayet Meclis gündemine taşındı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, çiftçi ve tüketici açısından fiyat istikrarının sağlanmasını temin amacıyla tarımda üretim planlaması yapılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, çiftçi ve tüketici açısından fiyat istikrarının sağlanmasını temin amacıyla üretim planlaması yapılması için Meclis Araştırma Önergesi verdi.

MHP´Lİ MİLLETVEKİLLERİ İMZA KOYDU

Bir taraftan üreticileri iflasa sürükleyen, diğer taraftan ise tüketicileri mağdur duruma düşüren Türkiye´nin en önemli iktisadi sorunlarından biri nihayet Meclis gündemine taşındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, tarımsal üretim planlamasına geçilmesi için Meclis Başkanlığı´na araştırma önergesi sundu. MHP´li milletvekillerinin imzalarıyla desteklenen önergede, gıda fiyatlarında son yıllarda büyük bir istikrarsızlık yaşandığına dikkat çekildi.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MAĞDUR OLUYOR

Önergede özetle şu ifadelere yer verildi:

?Başta ekmek, et, süt gibi temel besin ürünleri olmak üzere diğer tarafta ise karpuz, patates gibi sebze ve meyve fiyatlarındaki aşırı artış ve düşüşler vatandaşlarımızın güvenini sarsmaktadır. Vatandaşlarımız bütçesine uygun beslenme planı yapamamakta, bir sonraki ay hangi ürünü hangi fiyata alacağını tahmin dahi edememektedir. Konuya üretici açısından baktığımızda ise durum daha vahimdir. En son soğan örneğinde gördüğümüz gibi plansız bir şekilde yapılan üretim sonunda ürünler elde kalmakta; sütler, karpuzlar, patatesler sokaklara dökülmektedir. Sadece Nisan ayında patates üreten binlerce çiftçimiz ürünlerini yollara dökmüş ve isyan noktasına gelmiştir. Çiftçimiz emeğinin hakkını alamamakta, banka kapılarında sürünmekte, borç batağına saplanmakta ve sonunda iflas etmektedir.?

ARZ VE TALEP DENGEDE TUTULMALI

Üretimde ve fiyatlarda meydana gelen dalgalanmaların hem çiftçiyi hem de tüketiciyi mağdur ettiğine işaret edilen MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya´nın önergesinde ?Tarımsal üretimde mağduriyetlerin önlenebilmesi için ürün arz ve talebinin dengede tutulması gerekmektedir. Bu denge ise üretim planlaması ve yapısal reformlarla sağlanabilir. Gerekli yapısal ve mevzuata ilişkin değişiklikleri gerçekleştirmek için meclisimizin ivedi olarak adım atması gerekmektedir. Tarımsal üretimde istikrarın sağlanması, üretim planlamasının sağlıklı bir şekilde yapılması, üretim maliyetlerinin detaylı bir biçimde incelenebilmesi ve fiyatların tüm vatandaşlarımız için makul bir seviyede seyretmesi amacına yönelik alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması yapılmasının gerekli olduğu kanaatindeyiz.? denildi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli