Karakaya, ?TOKİ´den Suriyelilere konut müjdesini ? Meclise taşıdı
SİYASET 12.07.2016 15:33:02 316 0

Karakaya, ?TOKİ´den Suriyelilere konut müjdesini ? Meclise taşıdı

Karakaya ?Devletimiz tüm imkânlarını öncelikle kendi vatandaşlarına, şehit ve gazi yakınlarına, doğal afet mağdurlarına, kimsesizlere, yoksullara, hastalara, yaşlılara ve ihtiyacı olan kişilere tanımak zorundadır? dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya  ?Evsiz kişilere ev imkânı sağlamak elbette ahlaki bir davranıştır; fakat devlet yönetiminin ahlaki sorumluluğu, öncelikle o devletin halkına karşıdır? dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın, Türkiye´deki sayısı 3 milyona ulaşan ve terörle birlikte ülkenin üzerindeki en büyük kambur haline gelen Suriyeli göçmenlere vatandaşlık hakkı ve TOKİ´den konut verilebileceğini gündeme getirmesine MHP´den tepki geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, halkta şok etkisi yapan Erdoğan´ın açıklamasına ilişkin Başbakan Binali Yıldırım´ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

?ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN YAKINLARI, AFET MAĞDURLARIMIZ VAR??

Önergesinde önemli tespitlerde bulunan Karakaya şu ifadelere yer verdi:

?Ülke olarak 30 yıldan fazla bir süredir bölücü terör örgütüyle mücadele etmekteyiz. Bu süre zarfında binlerce askerimiz, polisimiz, köy korucumuz ve sivil vatandaşımız şehit olmuştur. Evladını, babasını, kardeşini kaybeden on binlerce şehit yakını ise aldıkları küçük devlet yardımlarıyla hayatlarını idame etmeye çalışmaktadırlar. Şehit yakınlarının büyük bir bölümünün kendilerine ait evleri bulunmamaktadır. Son 30 yılda ülkemizde 3 binden fazla insan madencilik kazalarında hayatını kaybetmiş, 100 binden fazla insan ise yaralanmıştır. 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza hafızalarımızda tazeliğini korumaktadır. Ayrıca ülkemizde deprem, heyelan, sel gibi doğal afetler sebebiyle de binlerce insanımız ölmüş on binlerce insanımız da evsiz kalmıştır. Bu kişilerin ise sadece küçük bir kısmına devletimiz tarafından konut yardımı yapılmıştır.?

?VATANDAŞIMIZ AÇLIK SINIRI ALTINDA YAŞIYOR?

Karakaya ?Sonuç olarak; terör, doğal afet, denetimsizlik ve uygulanan yanlış ekonomik politikalar gibi sebeplerden ötürü yüz binlerce insanımızın evi yoktur. Vatandaşlarımız bodrum katlarında, tıkış tıkış, bakımsız ve açlık sınırında yaşamaktadır. Devletimiz tüm imkânlarını öncelikle kendi vatandaşlarına, şehit ve gazi yakınlarına, doğal afet mağdurlarına, kimsesizlere, yoksullara, hastalara, yaşlılara ve ihtiyacı olan kişilere tanımak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ihtiyaçları karşılanmadan, Türk toplumunun tüm kesimlerinde refah ve huzur sağlanmadan yabancı ülke vatandaşlarına yardım yapılması kabul edilecek bir durum değildir. Evsiz kişilere ev imkânı sağlamak ya da sosyal yardımlarda bulunmak elbette ahlaki bir davranıştır fakat devlet yönetiminin ahlaki sorumluluğu, öncelikle o devletin halkına karşıdır. Türk milleti, vatandaşlarına karşı görevini yerine getiremeyen ve bazı siyasi hesaplar yüzünden önceliklerini değiştiren yönetimleri unutmayacak ve sorumlulardan bir gün hesap soracaktır? dedi.

BAŞBAKAN´A YÖNELTİLEN SORULAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Başbakan Binali Yıldırım´a şu soruları yöneltti:

?Ülkemizde yaşayan Suriyeli mülteci sayısı kaçtır? Suriyeli mülteciler ülkemizin hangi bölgelerinde vardır, nerelere yerleştirilecektir? Suriyeli mültecilere ev imkânı sağlanması için hangi çalışmalar yapılmaktadır? TOKİ´nin elinde kalan kaç adet boş ev vardır? AKP iktidarları döneminde şehit ve gazi yakınları ile doğal afet mağdurlarına TOKİ vasıtasıyla kaç adet ev bağışlanmıştır??

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı