Karaisalı´da Öğrenme Şenliği kutlaması
EĞİTİM 26.10.2017 13:03:38 349 0

Karaisalı´da Öğrenme Şenliği kutlaması

Atatürk Parkı içinde düzenlenen eğitim şenliği açılışında bir konuşma yapan Karaisalı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulkadir Yeşilkuş, eğitimin sadece bilgi aktarımı olmayıp, bütüncül bir anlayışla, insan yetiştirme sanatı olduğunu söyledi.

Adana´nın Karaisalı İlçesinde Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Karaisalı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü´nce hazırlanan ?Öğrenme Şenliği?  ilçe merkezinde kutlandı. 

Atatürk Parkı içinde düzenlenen eğitim şenliği açılışında bir konuşma yapan Karaisalı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdulkadir Yeşilkuş, eğitimin sadece bilgi aktarımı olmayıp, bütüncül bir anlayışla, insan yetiştirme sanatı olduğunu belirterek, ?Dünya açık medeniyet çağını yaşamaktadır. Bu çağda rekabet mahalli değildir, küreseldir. Çünkü medeniyetlerin artık duvarları, kapıları ve pencereleri yoktur. Dışa kapalı medeniyetlerin dönemi bitmiştir. Bu yüzden eğitim sistemimiz de bu çağın gereklerine göre yeni nesillerimizi küresel rekabete hazırlayacak şekilde yeniden evrensel medeniyet yarışına katılabilmesi, yeni nesillerin, yeniçağın gerektirdiği, kaliteli bir eğitim almasına bağlıdır? dedi.

Öğrenme Şenliğinin hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünü olduğunu ifade eden yeşilkuş, ?Öğrenme Şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir? dedi.

Yeşilkuş şunları söyledi:

 ?İşleyen demir ışıldar, işlemezse pas tutar? ?Bizlerin de zihin ve dimağlarımızın sağlıklı olarak kalabilmesi için, hayatın her evresinde sağlıklı bireyler olabilmemiz için, herkesin sürekli kendini yenilemesi, geliştirmesi ve öğrenmeye yönelmesi gerekir. Hangi yaşa gelirsek gelelim, ?Artık bu yaştan sonra ne öğreneceğim´ diye düşünmememiz gerekir. Bütün vatandaşlarımız kendi yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda veya ilgi duydukları konularda bizlere başvururlarsa biz bu talepleri değerlendirir, Halk Eğitim Merkezimizde bu kursları açarız. Bu kurslara devam ettikten sonra gerek kültür, sanat kurslarıyla vakitlerini iyi değerlendiren, bunların da ötesinde iş edindirmeye yönelik kurslarımızla kendilerine bir işyeri açan, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinen vatandaşlarımızı gördükçe de bizde memnun oluyoruz.?

      Yeşilkuş konuşmasının sonunda Öğrenme Şenliği çalışmalarının hazırlanması ve yürütülmesi sürecinde başta Karaisalı Kaymakam V.Taner Tengir olmak üzere Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ve diğer kişi ve kurumlara teşekkür etti. (VŞ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli