Karaisalı´da bir köy okulu futsalda Adana üçüncüsü oldu
SPOR 24.03.2019 12:19:36 564 0

Karaisalı´da bir köy okulu futsalda Adana üçüncüsü oldu

Adana´nın Karaisalı ilçesine bağlı Etekli Mahallesindeki Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz Ortaokulu Yıldız Kızlar Futsal Müsabakalarında 37 takım arasından Adana 3.sü oldu. Takım, bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Etekli Erkeğin Şehit Fatih Yılmaz Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Avcı, taşımalı okula 2014 yılında geldiğinde 4. sınıf öğrencilerinin bahçede futbol oynarlarken Betül adlı öğrencinin futbol yeteneğinin dikkatini çektiğini belirterek, Adana üçüncülüğüne giden yolun hikayesini şöyle anlattı: 
?Bir yıl sonra yapmış olduğumuz kum sahada şu an okulumuzun 8. sınıfında okuyan Betül ve arkadaşları toplam 11 kız öğrenciden oluşan takımımızla antrenmanlarımıza başladık. ?´Bir File Top - Bir Hayal - Bir Umut ?´parolasıyla yola çıkan okulumuz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında katılmış olduğu Yıldız Kızlar Futsal Müsabakalarında 37 takım arasından 3. olarak Adanamızı Türkiye Şampiyonası Grup Müsabakalarında temsil etme başarısı göstermiştir. Malzeme, zaman gibi kısıtlı imkanlarımız ve bozuk hava şartlarına rağmen kızlarımız yağmur, çamur, kar, buz demeden elinden gelen gayreti göstermişlerdir. Fedakarlık gösteren sporcularıma ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.? 
Beden eğitimi öğretmeni olarak her yıl çocuklara futsal ayakkabısı, futsal topu, forma gibi malzemeleri kendi cebinden karşıladığını ifade eden Mehmet Avcı, ?Umut edelim ki kurum, kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve iş adamlarımız ileriki zamanlarda bu şekilde emek veren çocuklarımıza maddi destek olsunlar.Yıllardır bu turnuvalarda başarı göstermiş olan Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Futsal Antrenörü İbrahim Güleş hocamız turnuva sonrası takımımızın yanına gelerek ´siz ve hocanızın başarısı bizimkinden çok daha değerli bizden daha çok tebrik ve takdiri hakediyorsunuz´ diyerek sebebini ise şu şekilde açıklıyordu ´ben sporcularımı 500 kişi arasından seçtim ve çoğu lisanslı kulüp sporcusu haftanın hemen her günü bu salonda antrenman yapıyoruz siz ise okul olarak toplam 11 kızsınız ve hocanızın seçme imkanı yok ve 11´inizle o zor şartlarda bu başarıyı elde ettiniz çok çok tebrik ediyorum´ demesi bizi onurlandırdı. Aynı zamanda da Adanagücü Kız Futbol Takımı antrenörü olan İbrahim Güleş hocamız sporcularımızdan Betül´e takımında oynaması için de teklifte bulunmuştur? dedi. 
?Biz sadece maç, kupa ve madalya kazanmadık daha önemlisi çocuklarımızı ve onların geleceğe dair umutlarını kazandık? diyen Avcı, ?Turnuva sonrası sporcularımdan biri hocam sizi tanımadan önce hayata dair umudum yoktu dedi işte benim en büyük kazancım bu. Maddi manevi desteği olan tüm taraftarlarımıza teşekkürler ediyoruz? şeklinde konuştu. 
Karaisalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhamnmet Karacaoğlu, Adana üçüncüsü olan sporcular ile beden eğitimi Öğretmeni Mehmet Avvcı´yı başarı hikayesinden dolayı tebrik edip başarı diledi. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false