KAPSAMLI FETÖ OPERASYONUNDA 1000´DEN FAZLA GÖZALTI
SİYASET 26.04.2017 15:05:15 316 0

KAPSAMLI FETÖ OPERASYONUNDA 1000´DEN FAZLA GÖZALTI

FETÖ´nün emniyet teşkilatını kapsayan yapılanmasına yönelik Ankara merkezli tüm yurtta dev bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 3 bin 224 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ´nün emniyet teşkilatı içindeki üyelerinin sivil mahrem imamlarına yönelik soruşturma kapsamında 4 bin 672 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan  1, 448´inin daha önceden FETÖ´den tutuklu olduğunu bildirdi. Tutuklular haricinde kalan 3, 224 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şu ana kadar 1,120 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Gölbaşı Vilayetler Evi´nde düzenlenen ?Göç Politikaları Kurulu İkinci Toplantısı"nda yaptığı konuşmada ?Emniyetimize maalesef sızmış, emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan adına mahrem imamlar dediğimiz bir yapıyı hem açığa çıkartmanın, hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devem etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından önemli bir adımdır" dedi.

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

?Daha bu sabah özellikle Adalet Bakanlığı ile ortak yürüttüğümüz bir çalışma çerçevesinde emniyetimize maalesef sızmış, emniyetimizi dışarıdan yönetmeye çalışan adına mahrem imamlar dediğimiz ve neredeyse alternatif bir emniyet yapılanması ortaya koymaya çalışan, devletin kendi kurallarını hiçe sayan ve bu konuda kendi gündemini, kendi taleplerini ve iddialarını yerine getirmeye çalışan bir yapıyı hem açığa çıkartmanın, hem deşifre etmenin hem de çökertmenin çalışmasının en önemli adımı bu sabah Adalet Bakanlığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 81 ilde yapılan bir operasyonla gerçekleştirilmiştir. Hala devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem imam gözaltına alınmıştır. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından önemli bir adımdır. Bizim devletimizin kapasitesi bir taraftan göçle uğraşan, bir taraftan terörle uğraşan, bir taraftan Türkiye´nin tüm sorunlarıyla uğraşmaya çalışan, bir taraftan da etrafımızdaki coğrafyanın bize aktardığı aslında bize ithal ettiği bir takım sorunları da ortadan kaldırmaya çalışan bir kapasiteyi gerçekleştirmektedir. Bu şu demektir, bu kadar sorunlarla uğraşan ve sürekli güç kazanan bir ülke geleceğe, bir devlet ve bir millet geleceğe çok önemli bir adımını atmaktadır. Türkiye´yi itip düşürmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye onların her itme olayında ayakta durmakta, güç kazanmakta, kendi başına musibet olan belaları defetme kabiliyetini ortaya koymaktadır. Bunu da şeffaf bir şekilde ve bunu da demokrasiyle yapmaktadır.?

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı