Kansere karşı savaşa katıl, kan ve kök hücre bağışçısı ol
YAŞAM 9.10.2019 14:39:00 604 0

Kansere karşı savaşa katıl, kan ve kök hücre bağışçısı ol

Ülke genelinde yoğun ilgi gören Çukur Dizisi ile Kansersiz Yaşam Derneği’nin birlikte gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan, kan bağışı ve donörlük konusunda farkındalık yaratan Yaşa Tır'ı Adana'da.

YaşaTIR ismiyle de bilinen proje çerçevesinde oluşturulan ve kan bağışının alındığı mobil kan bağışı istasyonu, İstanbul’dan sonra Adana’ya geldi. 3 gün Adana’da kalacak YaşaTIR, Uğur Mumcu Meydanı’na konuşlandı. YaşaTIR’da, Kan Bağışçısı Kazanımı Toplum Eğitimi de yapılacak.

Proje tanıtımının yapıldığı basın toplantısına, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukur dizisinin Adanalı ünlü oyuncuları Cihangir Ceyhan ve Mustafa Kırantepe ile Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı Dida Kaymaz, belediye bürokratları katıldı.

2020’DE HER ÜÇ KİŞİDEN BİRİ KANSER

Proje kapsamında kök hücre ve kan bağışı aldıklarını belirten Dida Kaymaz, “YaşaTIR isimli tırımız ‘Yaşam ve Umut Olsun’ felsefesiyle çalışıyor. ‘Çukur’da Umut Var’ sloganıyla hareket ediyoruz. İstanbul’daki üç durağımızın ardından Adana’ya geldik. 3 gün Adana’da kaldıktan sonra Osmaniye ve Gaziantep’e gideceğiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre 2020 yılında dünyadaki her üç kişiden biri kanser olacak. Özellikle hematolojik kanser türlerinin sıklıkla görüleceği belirtiliyor. Yaptığımız kampanyayla birlikte kemik iliği nakli için bekleyen, her yaştan insana umut oluyoruz. İnsanları Adana’daki mobil istasyonumuzda kök hücre ve kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

ADANA İNSANI CÖMERTTİR

Oyuncu Cihangir Ceyhan da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, projeye destek verdiği için teşekkür etti. Ceyhan, “Adanalıların duyarlı olacağına inanıyorum. Bu hepimiz için insanlık borcu. Adana’nın insanı cömerttir ve yardımseverdir. Adanalıları burada kan ve kök hücre bağışı yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.  

Mustafa Kırantepe de, böylesine anlamlı bir kampanyanın içinde olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, kök hücre ve kan bağışına katılım çağrısı yaptı.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, hastanede kan bekleyen, şifa bekleyen çok sayıda insan bulunduğunu kaydederek, Adanalıların kendilerine yakışır şekilde  kan bağışı yapacaklarına inandığını ifade etti.

BİR İNSANIN BİLE HAYATI KURTULURSA BÜYÜK MUTLULUK DUYARIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kansersiz Yaşam Derneği ve Çukur dizisinin sanatçılarına, yapımcılarına, duyarlılık gösterip böylesine önemli bir sağlık kampanyasında yer aldıkları için teşekkür etti. Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Çok izlenen Çukur dizisinin oyuncularının bu anlamlı faaliyette yer almaları, kan ve kök hücre bağışı yapanların sayısını artıracaktır. Adanalı; insanlığın, mağdurun yanındadır. Kan bağışında, kendisinden fazla nüfusa sahip şehirlerden daha fazla kan bağışı toplanan bir şehirdir Adana. Kan ve kök hücre bağışına hemşehrilerimin ilgi göstereceğini biliyorum. Bir insanın bile hayatını kurtarabilirsek bu büyük bir mutluluk olur bizim için. Burada yapılacak bağışlarla onlarca, yüzlerce insanın hayatı kurtarılabilir. Ben de kardeşlerimi kan vermeye davet ediyorum.”

 Başkan Zeydan Karalar, konuşmasının ardından YaşaTIR’da kan verdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false