Kan Hastalıkları Federasyonu´ndan Panel
YAŞAM 18.10.2017 12:56:28 359 0

Kan Hastalıkları Federasyonu´ndan Panel

Kan Hastalıkları Federasyonu´nun ´Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar´ konulu paneli akademisyenleri ve federasyona bağlı dernek yöneticilerini buluşturdu.

Adana merkezli olarak kurulan Kan Hastalıkları Federasyonu, ´Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar´ konulu bir panel düzenledi. Adana Kent Konseyi Tarihi Kız Lisesi Binası´nda gerçekleştirilen etkinliğe akademisyenler ve federasyona bağlar dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.  Panelde ´Türkiye´de Talasemi Hastalığının Güncel Durumu´ konusunda bir konuşma yapan Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, etkinliği düzenlemekteki amaçlarını, "Toplumumuzu Talasemi hastalığı ve tedavisi konusunda bilinçlendirmek, bu farkındalıkla birlikte yeni hasta doğumunu önlemek, hasta olan bireylerin tedavilerine yönelik yeni uygulamaları yaygınlaştırmak" olarak açıkladı.

Etkinlikte ayrıca Mikrogen Genetik Tanı Merkezi´nden Prof. Dr. Volkan Baltacı, ´Talasemi Olgularında Preimplantasyon Genetişk Tanı´ konusunu ele alırken; Turan Çetin Tüp Bebek Merkezi´nden Prof. Dr. Turan Çetin, ´Talasemi Olgularında Tüp Bebek Uygulamaları´; Başkent Üniversitesi Adana Tüp Bebek Merkezi´nden Prof. Dr. Esra Bulgan Kılıçdağ, ´Talasemi Olgularındaki PGD Uygulamalarında Eşzamanlı Anöploidi Taraması´; Acıbadem Adana Tüp Bebek Merkezi´nden Prof. Dr. Volkan Noyan, ´HLA Amaçlı Tüp Bebek Uygulamalarında Düşük Over Rezervli Hasta Yönetimi´; Mikrogen Genetik Tanı Merkezi´nden Yrd. Doç. Dr. Süleyman Aktuna, ´Talasemi Olgularında Gen Terapisi Uygulamalarının Güncel Durumu´; Çukurova Üniversitesi Çocuk Hemotoloji Ana Bilim Dalı

Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç, ´Talaseminin Dünü Bugünü Yarını´ konuları üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

´Kan Hastalıklarının Önlenmesi ve Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar´ konulu panele Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği Başkanı ve Kan Hastalıkları Federasyonu Başkan Yardımcısı İbrahim Dizlek, Kan Hastalıkları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Aksoy, Şırnak Talasemi Derneği Başkanı Nurullah Bartın, Finike Talasemi Derneği Başkanı Hüseyin Zeybekoğlu, İskenderun Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastaları Derneği Başkanı Volkan Vural Taş ile hasta ve aileleri katıldı.

Etkinlik sonunda kura çekimi ile 3 aileye ücretsiz tüp bebek imkânı sağlanırken, kasım ayı içerisinde Şanlıurfa´daki hekimlerin kan hastalıkları konusunda bilgilendirilmesi için bir toplantının gerçekleştirileceği bildirildi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false