Kan Hastalıkları Federasyonu´ndan KKTC´ye davet
SAĞLIK 6.01.2017 11:24:42 359 0

Kan Hastalıkları Federasyonu´ndan KKTC´ye davet

KKTC Sağlık Bakanlığı Talasemi Merkezi´nde gerçekleşen ziyarete KKTC Talasemi Derneği Başkanı Derya Güven de katıldı. Ziyarette konuşan KKTC Sağlık Bakanı Sucuoğlu, adada 150 civarında talasemi hastası olduğunu ve 2000 yılından beri de yeni hasta dünyaya

Kan Hastalıkları Federasyonu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu´nu ziyaret etti. KKTC Sağlık Bakanlığı Talasemi Merkezi´nde gerçekleşen ziyarete KKTC Talasemi Derneği Başkanı Derya Güven de katıldı.  ?Ortaöğretimden itibaren talasemi konusunda eğitimler veriliyor? diyen Sucuoğlu, ada halkının hastalık konusunda önemli bir bilinçlenme kaydettiğini söyledi. Sucuoğlu, ?Bu başarıda gerek kamu spotlarının gerek bilgilendirme seminerlerinin önemli rolü oldu? dedi.

Ziyarette konuşan KKTC Talasemi Derneği Başkanı Güven de, dernek faaliyetlerini KKTC Sağlık Bakanlığı Talasemi Merkezi bünyesinde yürüttüklerini, KKTC Sağlık Bakanlığı ile özellikle kan ihtiyacının karşılanması noktasında işbirliği yaptıklarını ve ada halkının bilinçlenmesi noktasında bakanlıkla ortak çalıştıklarını belirtti.

SURİYELİ HASTALAR ÜZERİNE DE ÇALIŞILIYOR

Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Alı Kılıç ise, hem KKTC Sağlık Bakanı Sucuoğlu´na hem de KKTC Talasemi Derneği Başkanı Güven´e ev sahiplikleri için teşekkür etti. Federasyon olarak Türkiye´de neler yaptıklarını anlatan Kılıç, 4 Kasım 2016 tarihinde Adana merkezli olarak kurulduklarını, Adana´dan Mersin´e, Şanlıurfa´dan Denizli´ye pek çok talasemi derneğini bünyesine aldıklarını ve son dönemde de özellikle Suriyeli talasemi hastalarının sorunlarıyla ilgilendiklerini söyledi. Bireysel olarak 10 yıldır talasemi hastalığı için çalıştığını kaydeden Kılıç, ?Şu an Kan Hastalıkları Federasyonu olarak, Azerbaycan, Finlandiya, Polonya ve İspanya´dan aramıza katılan talasemi gönüllüleriyle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğrultuda kan bağışının yanı sıra hastaların özellikle sosyal sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetlerimiz bulunuyor? dedi.

FESTİVALE DAVET ETTİ

5-6-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Adana´da düzenlenecek 2´nci Uluslararası Kan Film Festivali hakkında da bilgi veren Kılıç, federasyon olarak kan hastalıkları konusunda farkındalık oluşturmak için hareket ettiklerini, bu doğrultuda geçen sene ilkini yaptıkları Kan Film Festivali´nin ikincisini uluslararası çevrelerin de katılım gösterdiği bir organizasyonla gerçekleştireceklerini aktardı. Sucuoğlu ve Güven nezdinde ada halkını da festivale davet eden Kılıç, ?Etkinliğimiz sadece film gösterimi ve yarışmalardan oluşmayacak. Aynı zamanda sergiler, söyleşiler, kan bağışı etkinlikleri de 3 gün boyunca Adana´nın çeşitli mekânlarında katılımcılarla buluşacak? diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli