Kan Film Festivali´nde 23 eser yarışacak
KÜLTÜR SANAT 4.05.2017 12:13:51 384 0

Kan Film Festivali´nde 23 eser yarışacak

Kan bağışının önemi ve kan hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan festivalde Türkiye, Azerbaycan ve Makedonya´dan katılan sinemacılar evrensel mesajlarını beyaz perdeye yansıtacak.

Adana´da bu yıl 5-7 Mayıs tarihleri arasında 2´ncisi organize edilen Uluslararası Kan Film Festivali´nde Türkiye, Azerbaycan ve Makedonya´dan 23 kısa film yarışacak. Kan bağışının önemi ve kan hastalıklarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan festivalde, yarışma filmleri Adana Kültür ve Sanat Merkezi´nde (Tarihi Kız Lisesi) beyaz perdeye yansıtılacak.
KILIÇ, FESTİVAL PROGRAMINI DUYURDU
Üç gün sürecek festival öncesi basın toplantısı düzenleyen Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü´nün destekleriyle organize ettikleri 2. Uluslararası Kan Fil Festivali´ne Adana Büyükşehir Belediyesi,Türk Kızılayı, Adana Kent Konseyi, Seyhan Belediyesi, Yüreğir Belediyesi, Aladağ Belediyesi ve Tufanbeyli Belediyesi´nin destek sağladığını belirtti. Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir,Adana Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Hakverdi katıldığı toplantıda söz alan Ali Kılıç, 2. Uluslararası Kan Film Festivali´nin programı hakkında bilgiler verdi.
TOPLAM 15 BİN LİRA PARA ÖDÜLÜ
Kan Hastalıkları Federasyon Başkanı Ali Kılıç, böyle bir festivali düzenlerken kan bağışının önemini toplumun tüm kesimlerine anlatmak, talasemi, orak hücre anemi hastalığı ve diğer kan hastalıklarına yönelik farkındalık oluşturarak, yeni hasta doğumunu azaltmayı amaçlayan mesajlar vermeyi amaçladıklarını belirtti.
Ali Kılıç, "Uluslararası katılıma açık olan festivalimize Türkiye, Azerbaycan ve Mekadonya´dan 66 eser başvurdu. Seçici kurulumuz, 23 eserin festivalde yarışmasına karar verdi. Filmler 5 Mayıs Cuma günü saat 14.00´dan itibaren Adana Kültür ve Sanat Merkezi´nde gösterime girecek. Birinciye 7 bin 500 lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye 2 bin 500 lira para ödülü vereceğiz" dedi.
HAYDİ  KAN BAĞIŞINA!
Kılıç, festival kapsamında 6 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00´da Uğur Mumcu Meydanı´nda kan bağışı etkinliği gerçekleştirileceğini, bu günün akşamında Anemon Otel´de ödül töreni yapılacağını duyurdu. Kılıç, festival boyunca film yarışmasının yanı sıra kan hastalarının yaptığı çini ve ahşap işlemeli ürünlerin sergileneceğini, kan hastalıklarına yönelik panellerin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Türkiye genelinde yaklaşım 10 bin talasemi hastası bulunduğuna, 1 milyon 500 bin kişinin de taşıyıcı olduğuna dikkat çeken Ali Kılıç, "Unutulmamalıdır ki, kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemiz genelinde talasemi ve orak hücre anemi hastalığı yaygındır. Bu hastalıklarla mücadele eden insanlarımıza, her ay sürekli  kan transfüzyonu gerekmektedir. Özellikle kış aylarında artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz" diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli