KALP ÇARPINTISINA DİKKAT!
SAĞLIK 19.12.2017 11:17:36 490 0

KALP ÇARPINTISINA DİKKAT!

Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü geleneksel olarak düzenlediği etkinlikler kapsamında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Demir tarafından ´Eyvah Çarpıntım V

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü´ne bağlı olarak 2015 yılında kurululan Çukurova Üniversitesi Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü, kurulduğu tarihten bu yana Sağlık bilimleri alanında konferanslar, sempozyumların yanı sıra pek çok bilimsel etkinlik yapıyor. Kulüp sosyal sorumluluk bilinci ile AVM lerde farklı hastalıklar ile ilgili standlar açıyor. Bu etkinliklerin bir yenisi Balcalı Hastanesi Hippokrat Konferans salonunda gerçekleşti.  Katlımın son derece yüksek olduğu etkinlik kapsamında   Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Demir ´Eyvah Çarpıntım Var" başlıklı kalp ritim bozukluklarının anlatıldığı konferans düzenledi.

Konferans öncesi konuşan Sağlık Bilimleri Araştırma Kulübü Başkanı dönem 4 öğrencisi İrfan Kalmaz, kulüp olarak bugüne kadar birçok etkinliğe imza attıklarını amaçlarının aldıkları eğitimin yanı sıra yaptıkları etkinliklerle de faydalı olmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kalmaz konferansa katılımın yüksek olmasından dolayı katılımcılara teşekkür ederken "Mesut Demir" hocamızın vereceği bilgilerle de eğitimlerimize katkıda bulunacağız" dedi

İrfan Kalmaz´ın konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Demir kürsüye gelerek kalp ritim bozukluklarını anlattı. Demir,Kalp atışınızın normalden daha hızlı veya rahatsızlık verici bir şekilde hissedildiği zamanlarda ´´kalp çarpıntım var´´denilebileceğini Kalp hızının üst sınır olan 100´den 140 üstü değerlere çıkması olarak görülen kalp çarpıntısında (taşikardi) ise en kısa zamanda uzman bir doktora danışmalısında fayda olduğunu anlattı.


Kalp hızının 140 üstü değerlere çıkması olarak görülen kalp çarpıntısının nedenlerinin doğru tespiti için EKO testi, tiroid testlerinin yapılması ve kan testleriyle kansızlık olup olmadığının araştırılması gerektiğine vurgu yapan Demir, "Kalp çarpıntısı tedavisinde çok önemli olan Ablasyon, kateter denilen uzun ince aletler yardımıyla yapılabilir. Kateter ile kasık yoluyla kalp içine ilerlenir. Kateterin kalbin neresinde olduğu x ışınları yardımıyla (floroskopi) izlenebilir. Kateterin ucu kayıt cihazına bağlanarak kalp içi EKG kayıtları alınır ve araştırma ile çarpıntı yapan odak bulunur. Daha sonra yine kateter yardımıyla radyo frekans enerjisi verilerek bu bölge tahrip edilir ve böylece sorumlu odak ortadan kaldırılır. Ablasyon yöntemi ile ritim bozuklarının çoğunda %90 üzerinde başarı sağlanabiliyor. Bu yöntem ile kalp çarpıntısı ortadan kaldırılıyor ve hastalar ömür boyu ilaç kullanmaktan kurtuluyor" açıklamasında bulundu.

Ritim bozukluğunun en sık belirtisi çarpıntı olduğunu belirten Demir, Bundan başka tekleme hissi, kalp vuruşlarının düzensiz hissedilmesi, baş dönmesi, göz kararması, fenalık, göğüste sıkıntı hissi, baskı veya ağrı, "senkop" diye ifade edilen şuur kaybının sık belirtiler arasında yer aldığını ifade etti.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false