?Kaldırım işgalleri ve büfeler Adana´ya yakışmıyor??
YAŞAM 5.10.2018 14:38:39 236 0

?Kaldırım işgalleri ve büfeler Adana´ya yakışmıyor??

Dünya Mimarlık Gününde, yapılı çevre ve kent sorunlarına dair açıklamalarda bulunan Ozan Tüzün, konular hakkında yaptığı durum tespitinden hareket ederek, Adana´nın gelecekteki tanımlamasını sorular üzerinden yaptı.

Bu yıl "Mimarlık... Daha İyi Bir Dünya İçin" temasıyla kutlanan mimarlık günü etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Parkı´nda buluşan Mimarlar Odası Adana Şube yönetimi ve üyeleri Atatürk Anıtı´na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı´nı okudu.

 "MİMARLIK... DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN"

Başkan Ozan Tüzün, profesyonellerin ve halkın dikkatinin mimarlık ortamına çekilmesi hedeflenen Dünya Mimarlık Günü´nde  Mimarlar Odası Adana Şubesi olarak daha iyi bir dünya için kentimize dair görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak dileğinde olduklarını söyledi.

??İMAR AFFI´ NİTELİKLİ KENTLEŞMEYE ENGEL OLUYOR?

Düzenlenen törende konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün,

 ?İmar Barışı? adı altında düzenlenen ?´İmar Affı´nın nitelikli kentleşmeye engel olduğu gibi kentimizde kat ilaveleri ve eklentilerde artış izlenmektedir. Söz konusu yasanın fırsata dönüştürülmesinin engellenmesini talep ediyoruz.? dedi.

SORUYORUZ?

Yakın zamanda yapılacak olan yerel seçimler öncesi sorulacak çok soru olduğunu da açıklayan Başkan Tüzün, ?Mevcut ve yakın gelecekte iş başına geçecek kent yöneticilerimiz Adana´yı nasıl tanımlamaktadırlar?

Adana,  eko-kent ya da bir akıllı kent olarak yapılandırılabilir mi? Veya Turizm Kenti´ne dönüşmesi mümkün müdür?

Ayrıca Adana´da standart ihale mevzuatı ile elde edilen kamusal yapı ve alanların, proje yarışmalarıyla düzenlenmesinin kente değer katacağını da ifade eden Başkan Tüzün, bu anlamda Adana bir tasarım kenti olabilir mi? ve soyut kültürel miras yapısı olarak tanımladığı Adana Arkeoloji Müze binasının sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapmak üzere düzenlenmesini isteyerek Adana kültürel değerlerini gelecek kuşaklara taşıyan bir kent kimliğine sahip olabilir mi? diye sordu.

Kentsel dönüşümde yeniden yapılan kent hakkında projeksiyonu eksik bulan Başkan Tüzün, Adana, yaya haklarına saygılı, engelsiz bir kent olması için kaldırım işgallerinin engellenmesi gerektiğini belirterek, ulaşımın bisikletle çözülmesi için iklimsel ve coğrafi koşulların elverişli olduğuna dikkat çekti. Adana, bir bisiklet  kenti olabilir mi? diye sordu.

?ADANA, BÜFELER KENTİ OLARAK MI ANILACAK??

Başkan Tüzün, ?Bazen bir kaldırımın üstünde gazete bayii, bazen bir otoparkta çay ocağı, bazen bir park içinde nargile kafe olarak karşımıza çıkan büfeler görsel kirlilik oluşturmaktadır. Hiç birimiz Adana´nın büfeler kenti olarak anılmasını istemeyiz?? dedi.

?KENTLER, DİALOG İLE ÜRETİLEN KARARLAR MERKEZİDİR?

Başkan Tüzün, ?Kuşkusuz şehir, kusursuz bir uyum alanı değil, aynı zamanda fikirlerin çatışma alanıdır. Benzer işleri yapan ve aynı şeyleri düşünen insanların değil, farklı işleri yapan ve farklı düşünen insanların beraber mutlu oldukları yerdir. Kenti, sosyalleşmek ve gelişmek için bir araç olarak kullanmak yerine, çıkar sağlamak ve rant için bir obje olarak görmek, yaşadığı alanı sadece sömürmektir. Kent, yöneticileri, sivil toplum örgütleri, meslek odalarıyla toplum menfaatine olan fikirlerin yayıldığı bir ilişkiler ve kararlar merkezidir. Düşüncelerin paylaşılarak küçüldüğü, katkı alınarak azaldığı hiç görülmemiştir.? diye konuştu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli