KAHRAMAN KOMİSER KONUŞTU
YAŞAM 16.03.2016 09:33:39 779 0

KAHRAMAN KOMİSER KONUŞTU

ADANA´DA EŞİYLE TARTIŞTIKTAN SONRA SEYHAN NEHRİ´NE ATLAYARAK ÖLMEK İSTEYEN KADINA SUNİ TENEFFÜS YAPARAK HAYATA DÖNDÜREN KOMİSER MÜSLÜM ARAS O ANLARI ANLATTI - KOMİSER MÜSLÜM ARAS: - "OLAY YERİNE GİTTİĞİMİZDE KADIN TİTRİYORDU SONRA BİRDEN NEFES ALMAMAYA BA

Adana´da eşiyle tartıştıktan sonra Seyhan Nehri´ne atlayarak ölmek isteyen kadına suni teneffüs yaparak hayata döndüren komiser Müslüm Aras, "Olay yerine gittiğimizde kadın titriyordu sonra birden nefes almamaya başlayınca suni teneffüs yapmaya karar verdim. Benim yaptığım bir kahramanlık yok, meslektaşlarım ülkenin dört bir tarafında kahramanlık sergiliyor" dedi.
Eşi İsa Demirel (35) ile maddi sıkıntılar yaşayan Fatma Demirel, girdiği bunalım sonucu Reşatbey Mahallesi´nde Seyhan Nehri´ne atladı. O sırada parkta gezen Uğur Büyükaslan (25) suda boğulma tehlikesi yaşayan genç kadını yağmurluğunu uzatarak kurtardı. Sudan çıkarılan ve kendinden geçen Fatma Demirel´in ilk yardımına Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi Amirliği´nde görev yapan Komiser Müslüm Aras yetişti. Komiser Aras, baygın halde yerde yatan Demirel´e önce titrediği için montunu çıkarıp verdi, titremesi geçmeyince kazağını da çıkartıp vererek üzerine örttü. Daha sonra kadın kendinden geçip nefes almamaya başlayınca suni teneffüs yaparak nefes almasını sağladı. Aras, genç kadının yağmurda ıslanmaması için şemsiyeyi açarak üzerine tuttu.
Genç kadının yaşamını kurtaran 3 çocuk babası 16 yıllık polis Müslüm Aras olayı şöyle anlattı:
?Bir kadının intihar için suya atladığı anonsunu duyunca zaman kaybetmeden olay yerine gittik. Sağlık ekipleri ters yoldan gelince ambulansı park ederek yaya olarak gelmeye başladı. O sırada kadının titremesinin kesildiğini ve hareketsiz kaldığını, nefes almadığını gördüm. Karar vermek için zamanım dardı. Söz konusu bir candı ve müdahale etme zorunluluğum doğdu. Ben de teşkilatta gördüğüm ilk yardım eğitimlerinden yola çıkarak müdahale ettim. Kadın su yuttuğu için öncelikle nefesini açmam gerekiyordu. Ben de karnına baskı uyguladım ve suni teneffüs yaptım daha sonra kadını sağlık ekiplerine teslim ettik.?
Daha önce maket üzerinde eğitim aldığını ilk kez bir insan üzerinde ilk yardım müdahalesi yaptığını söyleyen Aras, ?Ben sadece görevimi yaptım. Kadınla devamında görüşmedim. Hastaneden aldığım bilgiye göre sağlık durumu iyiymiş. Ben de bunu duyunca mutlu oldum. Soğuk sudan çıkan kadın titriyordu. Ben de montumu ve kazağımı üzerine örttüm. Kadının yaşam belirtisi durunca müdahale etmek zorunda kaldım. Türk polisi kahramandır. Benim yaptığım bir kahramanlık yok. Meslektaşlarım ülkenin dört bir yanında kahramanlık sergiliyor? dedi.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli