SİYASET 11.06.2020 14:34:00 621 0

"KADINLAR ÖZGÜR VE EŞİT YAŞAMAK İSTİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin, koronavirüs salgınının olumsuzluklarından işçiler, emekçiler, işsizler ve yoksullarla birlikte en çok kadınların etkilendiğini söyledi.

 

 

Nisan ve Mayıs aylarında 41 kadının erkekler tarafından katledildiğine işaret eden Av.Tekin, “Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya ve hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SALGIN DÖNEMİNDE ŞİDDET ARTTI

CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin, yaptığı basın açıklamasında, salgın sürecinde kadına yönelik şiddetin çeşitli başvuru ve yargı mekanizmalarının işletilmemesinden kaynaklı olarak daha da vahim bir noktaya geldiğini vurguladı.

 

İKİ AYDA 41 KADIN ERKEKLER TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyelerin şiddeti artıran önemli bir unsura dönüştüğünü ifade eden Av.Tekin, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21, Nisan ayında ise 20 kadının erkekler tarafından katledildiğini aktardı.

Av.Tekin, “Daha birkaç gün önce Konya’da Nargül Yıldız, Muğla'da Zeynep Şenpınar, Manisa'da Gülnur kocabaş, Rize’de Rukiye Çerman ve Diyarbakır’da Nurcan Polat ve niceleri erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça, erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça şiddet önlenemeyecek. Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır” diye konuştu.

 

ŞİDDETİ ÖVEN TÜM YAKLAŞIMLARI TEŞHİR EDECEĞİZ

Şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edip,  katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getiren Av. Oya Tekin, şöyle devam etti:

“Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yaşam hakkımızı savunmaya devam edeceğiz! Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz, 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız, İstanbul Sözleşmesi'ni tartışmaya açmanıza izin vermeyeceğiz. Aile içinde çizdiğiniz o sınırda yaşamayı kabul etmeyeceğiz.”

 

ÖZGÜR VE EŞİT YAŞAYACAĞIMIZ ŞEHİRLERİ İNŞA EDECEĞİZ

Kadınların 'Ölmek istemiyorum', 'Ölmeden koruyun beni', 'Beni öldürdükten sonra mı tutuklayacaksınız' çığlıklarının yükselmediği bir hayatı kuracaklarını belirten CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Av.Oya Tekin, “Yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağız. Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz! Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği şehirleri inşa edeceğiz. Yaşasın kadınlar!  Yaşasın mücadelemiz!” ifadelerini kullandı. (CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli