Kadın ayakkabısı fiyatı ile dudak uçuklattı
EKONOMİ 6.11.2019 10:07:00 809 0

Kadın ayakkabısı fiyatı ile dudak uçuklattı

İstanbul'da düzenlenen ayakkabı fuarında ziyaretçilerinin beğenisine sunulan özel tasarımlı kadın ayakkabısı satış fiyatı ile dudak uçuklattı. Ayakkabı Katarlı bir üreticiye 10 bin Euro yaklaşık 65 bin TL’ye satıldı.

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Eksposhoes Ayakkabı Moda Saraciye fuarı İstanbul’da kapılarını meraklılarına açtı. 65 ülkeden bin 500 iş insanını Türk ayakkabı üreticisi ile buluşturan etkinlikte üzeri özel taşlarla kaplı kadın ayakkabısı dikkat çekti. Sektörde 30 yıldır faaliyet gösteren bir Türk ayakkabı üreticisinin fuar için özel tasarladığı ve 1 ayda vitrine koyduğu, üzeri özel taşlarla kaplı tasarım kadın ayakkabısı etkinliğe damgasını vurdu. El işçiliği ile üretilen ayakkabıyı, İstanbul’a almak için gelen Katarlı bir ayakkabı üreticisi 10 bin Euro yaklaşık 65 bin TL karşılığında satın aldı. Özel tasarım kadın ayakkabısı, ‘Türkiye’de üretilmiştir’ etiketi ile dünyaya açılmaya hazırlanıyor.

“Türk ayakkabı sektörü yılın ilk 4 ayında yaklaşık 400 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi”
Türk ayakkabı sektörünün ihracatta önemli bir yol kat ettiğini ifade eden EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, “Türk ayakkabı sektörü son yıllarda ihracatta büyük yol kat etmeye başladı. Türk ayakkabı sektörü yılın ilk 4 ayında yaklaşık 400 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. Yıl sonu hedefimiz yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir ihracat yapmaktır. Türk ayakkabı sektörü moda konusunda ve kalite bakımından dünyada şu anda sayılı ülkelerden bir tanesi. Özellikle İtalya’ya bile ayakkabı yapabilecek düzeydeyiz. Hatta şöyle söyleyebilirim, bizim Türk ayakkabı sektörü bu sene İtalya’da 65 firmayla oraya bir çıkartma yaptı. İtalyanlar artık Türkiye’deki ayakkabıları alıp orada kendileri pazarlamak istiyorlar” dedi.

“Yaklaşık 10 bin Euro civarında”
Fuarın en pahalı ayakkabısından bahseden Demir, “Arkamda görmüş olduğunuz ayakkabının el işçiliği vardır. Özel taşlarla yapılmıştır. İngiltere’de ve dünyadaki belirli moda merkezlerinde mağazası olan Katarlı bir mağaza sahibi tarafından alınmıştır. Seri üretimli olarak da belirli adette yapılarak satılmıştır. Yaklaşık 10 bin Euro civarında ve Türk Lirası rakamıyla 65 bin Lira diyebiliriz” diye konuştu.

“Bu kadar uğraşınca bu fiyata bir çift satıyorsunuz”
Ayakkabının özel taşlarla ve 1 aylık bir işçilikle ortaya çıktığını dile getiren ayakkabı üreticisi Hacı Bayram Polat, “Yaklaşık 27 yıldır bu sektördeyim. Abiye ayakkabı üretiyorum. Bu tarz swarovski taşlar ve özel taşlarla yıllardır bu şekilde özel ayakkabılar üretiyorum. Bir de böyle fuar için böyle özel bir ayakkabı yapalım dedik. Getirdik fuara ve talibi de çıktı. Bir çift sattık. 1 ay sürdü, öncesi de var tabi. Topuğunu tasarlamak, onu yaptırmak ciddi bir iş. Taşların dizaynı ve diğer işlerle 1 ayımızı aldı. Katarlı bir müşteriye 10 bin Euro karşılığı sattık. Aslında bu emeğe az bile. Ne kadar uğraştığımızı görseniz, 27 yıl ömrünüzü verip özel bir topuk üreteceksiniz. Böyle bir topuk yok herhangi bir yerde. Bir tane ayakkabı yapıyorsunuz, olmayınca atıyorsunuz ve yenisini bir daha yapıyorsunuz. Bu kadar uğraşınca bu fiyata bir çift satıyorsunuz” ifadelerini kullandı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli