Kadın maden mühendisleri panelde buluştu
YAŞAM 9.03.2018 11:13:19 1703 0

Kadın maden mühendisleri panelde buluştu

Maden Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen panelde madenlerde kadın mühendisin yeri irdelendi. Prof. Dr. Özen Kılıç´ın moderatörlüğünde yapılan panele Doç. Dr. Nazife Erarslan, Elif Dinçer, Ülfet Keçioğlu, Gülşen Yüksel ve Esra Can konuşm

Bir otelde gerçekleştirilen ´Madenlerde Kadın Mühendisin Yeri´ konulu panelin açılış konuşmasını yapan Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, maden ocaklarında çalışan kadınların başarılarıyla dikkat çektiğini söyledi. Yılmaz, iş beğenmezlik yapmayan, zorlukları aşabilecek güce sahip maden mühendisi kadınların iş sorunu yaşamadığını vurguladı.
Panel moderatörü Prof. Dr. Özen Kılıç ise kadınların iş yaşamında daha başarılı olduğuna işaret etti. Kılıç, maden sektöründe önemli işlere imza atan kadınların olduğuna vurgu yaptı.
KADIN CİNAYETLERİ HARİTASI ÇIKARILMALI
Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Yazmanı Elif Dinçer de 8 Mart´ın kadın haklarının kazanılmasında önemli bir tarih olduğunu söyledi. Kadınların toplumsal yaşamın olmazsa olmazı olduğunu belirten Dinçer, "Türkiye´de yaşanan kadın cinayetlerinin resmi rakamlarına ulaşmak çok zordur. Türkiye´de kadına şiddetin önlenebilmesi için kadın cinayetleri haritası çıkarılmalı ve bu yönde önlem alınmalıdır" dedi.
ASLOLAN İNSANDIR
İkinci konuşmacı Nazife Erarslan ise kadın hakları konusunun tek güne sığdırılamayacağını, iş yaşamında kadın ve erkek diye ayrım yapmanın manasızlığına işaret ederek, "Aslolan insandır. Kadın isterse her şeyi yapar" diye konuştu.
AYRIMCILIK İLKOKULDA BAŞLIYOR
Ülfet Keçioğlu da iş yaşamında kadının alanının kısıtlı olduğunu kaydetti. "Erkeklere göre elbette bedensel farklılıklar olabilir ancak başarı kıstasını kim neden nasıl belirliyor?" diye soran Keçioğlu, "Türkiye´de ne yazık ki ayrımcılık ilkokul çağlarında başlıyor. Kadınlar, eğitim hayatından sonra iş başvurusunda dahi çeşitli nedenlerle hayata yenik başlıyor" dedi.
KORKUSUZCA ÇALIŞABİLMELİYİZ
Maden ocağında şef olarak çalışan Gülşen Yüksel ise, "Kadının olduğu her yer güzelleşir. Yer altında her türlü koşula hazır olarak işe başladım. Kadın olarak değil bir maden mühendisi olarak iş yaşamımda başarıyı yakalamaya çalışıyorum. Bu etkinlikler sayesinde mesleğimizde çözüm odaklı çalışma imkanına kavuşabiliriz. Kadınlar korkusuzca her alanda çalışabilmelidir" şeklinde konuştu.
GÜÇLÜ KADIN VURGUSU
Esra Can da insanların eşit şartlarda eğitim alarak iş hayatına atıldığını, ancak kadınların iş yaşamında birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını söyledi. Can, "Her türlü olumsuzluğa rağmen güçlü kadınlar olduğumuzu çevremize hissettirmeliyiz. Kişiliğimize ve mesleğimize saygı duyulması için mücadele etmek zorundayız" dedi.
KARANFİL DAĞITILDI
Konuşmaların ardından panel katılımcılarına plaket sunulurken, tüm misafirlere 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına karanfil dağıtıldı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli