?KADIN CİNAYETLERİ KADER DEĞİL İNSANLIK SUÇU?
SİYASET 6.10.2015 12:47:52 341 0

?KADIN CİNAYETLERİ KADER DEĞİL İNSANLIK SUÇU?

CHP Adana Milletvekili Adayı Dr. Şevkin, ?Kadına yönelik şiddeti önlemek için çıkarılan kanunlar, imzalanan uluslararası sözleşmeleri şiddeti önlemede yeterli değil,? dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, son dokuz ayda 204 kadının kocaları ya da akrabaları tarafından öldürüldüğünü belirterek bu sayının geçen bir yıldaki kadın cinayeti sayısından fazla olduğuna dikkati çekti. Toplumun kadın cinayetlerini kanıksar hale geldiğini ve şiddetin her türlüsüne duyarsızlaştırıldığını belirten Şevkin, ?Kadın cinayetleri adeta kadermiş gibi algılatılmaya çalışılmaktadır. Ancak kadın cinayetleri bir insanlık suçudur? dedi.

KADIN CİNAYETLERİNDE ÜRKÜTÜCÜ ARTIŞ

CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin, kadın cinayetlerindeki artışın ürkütücü boyutlara geldiğini ancak, bu konuda yetkililerin hiçbir şey yapmadığını, toplumun da adeta hissizleştirildiğini vurguladı. Toplumda Özgecan Aslan cinayetinin kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda önemli bir beklentinin oluştuğuna işaret eden Şevkin, ?Şiddete maruz kalan kadınlar hakkında devletin her türlü önlemi almasını öngören ?Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi´ 1 Ağustos 2014´te yürürlüğe girmesine rağmen gerek İstanbul Sözleşmesi, gerekse Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, kadın cinayetlerinde ve kadına uygulanan şiddete engel olmuyor. Uygulamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle şiddetin hızı kesilemiyor? diye konuştu.

KANUNLAR ŞİDDETİ ÖNLEMEDE YETERLİ DEĞİL

Şiddetin önlenmesi için kanunların yeterli olmadığının ortaya çıktığını belirten CHP Adana Milletvekili Adayı Müzeyyen Şevkin, yetkililere ?Nüfusumuzun yarısını oluşturan anamız bacımız yârimiz olan  kadınlar neden öldürülüyor? sorusunu yöneltti.

Toplumun büyük bir kesiminde kadının cinsel bir meta olarak görüldüğünü, taciz ve tecavüz olaylarında kadının tahrik eden tarafta olduğu düşündürülerek durumun meşrulaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Şevkin, şöyle devam etti:

?Tecavüze uğrasa dahi kadının kürtaj yaptırmaması gerektiği öneriliyor. Toplumun önünde olan ve örnek olması gereken politik kimliklerce kadının evinde oturup 3 çocuk doğurup börek pişirmesi yönünde rol biçiliyor. Kadının iş alanlarına girerek işsizliği arttırdığı yönünde engin (!) fikirler ortaya atılıyor. Üretimden uzaklaştırılmak istenen kadın evinde oturup çocuk baksın isteniyor. Ekonomik açmazlar, geçim sıkıntıları, mahalle baskıları gibi zaten pek çok bunalımı bir arada yaşayan toplumumuzda fiziki olarak zayıf görülen kadına şiddet artıyor ve cinayete uzanan boyutlara varıyor. Kadını ötekileştirmekten onu bir adım arkamızda korunması kollanması gereken bir varlık olarak görmekten bir an önce vazgeçilmesi gerek. Her kadın bedenini, namusunu, kimliğini, kişiliğini kendisi için taşıyor; babası ağabeyi veya erkek akrabaları için değil!?

?HAYATIN HER ALANINDA ERKEKLERLE YAN YANA OLMAK İSTİYORUZ?

Erkeklere çağrıda bulunan Şevkin, kadınlar olarak üretimde, hayat mücadelesinde, sevinçte, tasada hayatın her alanında erkeklerle hep yan yana olmak istediklerini söyledi. Şevkin, ?Sizin ne bir adım önünüzde ne arkanızda olmak istemiyoruz. Toplumun önderleri, eğitimciler, siyasiler, ve en önemlisi çocuk yetiştiren ebeveynlerde gelin bu konuda söylem birliği içinde olalım. Görülüyor ki sadece yasa çıkarmak yeterli olmuyor. Nedeni her ne olursa olsun kadına şiddete ve cinayete son? şeklinde konuştu.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false