İzmir´de 9 Eylül coşkusu
SİYASET 9.09.2018 13:22:15 428 0

İzmir´de 9 Eylül coşkusu

İzmir´in 9 Eylül coşkusu, Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen resmi törenle devam etti. İzmir´in kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlamaları kapsamındaki törende gurur dolu anlar yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı´nda devam eden 9 Eylül İzmir´in kurtuluşunun 96. yıl kutlamaları resmi törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, seçimlerde CHP´nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve milletvekilleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı. Kocaoğlu, ?Ne güzeldir bugün İzmir´de olmak. Kan ve gözyaşı imtihanından yüz akı ve onurla çıkıp bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırdığımız o şanlı, o destan, o kahramanlık gününün 96. yıl dönümünde bu coşkuyu, bu onuru, bu gururu bizimle paylaşmak. Ne mutlu bize ki İzmir tarih yazdı, tarih de İzmir´i. Bin 213 günlük işgalin sonlandırıldığı; Anadolu´nun düşman zulmünden, süngüsünden, dipçiğinden kurtarıldığı o günün üzerinden neredeyse koca bir asır geçti ama biz o kurtuluş heyecanını hep ilk günkü gibi hissettik. Her 9 Eylül sabahına umutla uyandık. Tıpkı bu sabah gibi. Bugün İzmir´in bayramı? dedi.

  ?İzmir´i sevmek, Türkiye´yi sevmektir?

  9 Eylül´ü sıradan bir gün olmaktan çıkaranın yalnızca kentteki işgalin sonlandırılması olmadığını vurgulayan Kocaoğlu, ?İzmir´in kurtuluşu, aynı zamanda Türkiye´nin kurtuluşu, özgürlüğümüzün dosta düşmana ilanıdır. İzmir, bağımsızlık yolundaki direniş destanımızın simge kentidir. Bizim için İzmirli olmak ve İzmir´de yaşamak çok özel bir anlam taşır. Biliriz ki, bir ülkeyi sevmek, önce yaşadığı kenti sevmekle başlar. İzmir´i sevmek, Türkiye´yi sevmektir. İzmirimizle övünür, tarihin ve coğrafyanın bizlere armağanı olan kentimizin üstüne titreriz. Bize emanet edilmiş şehrimizi, gelecek kuşaklara, içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent  olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki ve vicdani bir ödev olarak görürüz. İzmirlilik sözde bir kavram değil, tüm değerleriyle bir kentlilik ve yurtseverlik göstergesidir. Onun için, daima geçmişimizi hatırlayarak ama orada çakılıp kalmadan; birlik ve beraberliğimizi her türlü değerin üzerinde tutarak bilimle, kültürle, eğitimle ve sanatla örnek bir toplum haline gelmek zorunda olduğumuzu asla unutmayız. Yerelde kalkınmayı kendi kaynaklarımızla gerçekleştirebilecek güçte olduğumuzu iyi biliriz. Birbirimize inanır, güveniriz? diye konuştu.

  İzmir olarak Atatürk´ün çizdiği rota doğrultusunda yarınlara güvenle ve coşkuyla yürüdüklerini kaydeden Kocaoğlu, şöyle devam etti: 

  ?Bugünleri bize bahşeden başta ulu önderimiz olmak üzere bu vatan uğruna savaşan cesur ve onurlu şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. 9 Eylül´ümüz kutlu olsun. Yaşasın İzmir, yaşasın demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz, yaşasın Türkiyemiz.?

  Afyonkahisar´dan taşınan bayrak Vali Ayyıldız´a teslim edildi 

  Kocaoğlu´nun konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösteri yaparak, İzmir Opera ve Balesi Çocuk Korosu tarafından marşlar seslendirildi. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, İzmir Opera ve Balesi Çocuk Balesi ´Kırmızı Çiçekler´ adıyla gösteri düzenledi. Zeybek gösterisinden sonra ise Büyük Taarruz Bisiklet Grubu, Afyonkarahisar´dan başlayıp savaşın yaşandığı illerden geçerek İzmir´e taşıdığı Türk bayrağını İzmir Valisi Erol Ayyıldız´a takdim etti.   (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı