İşyeri Hekimleri Forumda tartıştı
SAĞLIK 5.12.2019 11:50:00 753 0

İşyeri Hekimleri Forumda tartıştı

İşyeri Hekimleri,  Adana Tabip Odasının düzenlediği forumda, “TTB’nin ve SGK’nın İşyeri Hekimlerinin çalışmaları ile ilgili yayınladıkları duyurular ve Hukuki Sorunları” tartıştı.

TTB İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kol’u Başkanı Dr. İsmail Bulca ve AdanaTabip Odası Avukatı Ebru Atıcı Sevindik’in yönettiği forum, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal’in konuşmasıyla başladı.

SORUNLAR ÖRGÜTLÜ MÜCADELE İLE ÇÖZÜLÜR

Sağlıkta Dönüşüm Politikası ile hekim ve sağlık çalışanlarının sıkıntılarının arttığını belirten Başkan Prof. Dr. Ahmet Hilal, “Hekimlerin çalışma alanları çok farklı olduğu için her alanın kendine özgü sorunları mevcut. ‘İş Yeri Hekimliği’nin de ciddi sorunları ve sahada ki arkadaşlarımızın sıkıntıları bulunuyor. Bu sorunlara Tabip Odasında birlikte örgütlü mücadele ile çözüm bulabiliriz. Bu gün burada karşılaştığımız sorunlarımızı irdeleyecek, hukuki haklarımızın neler olduğu konusunda bilgileneceğiz. Ben geldiğiniz için sizlere ve forumu yönetecek Dr. İsmail Bulca ve avukatımız Ebru Atıcı Sevindik’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Dr. İsmail Bulca ve avukatı Ebru Atıcı Sevindik’in yönettiği forumda; TTB’nin diplomalarını kiralayan İşyeri Hekimleriyle ilgili yazısının değerlendirilmesinde, Hekimlik Meslek Etiğine uymayan bu durumun, mesleki değerleri ve işçi sağlığını olumsuz etkilediğini , aynı zamanda hekim emeğinin değersizleşmesine yol açacağı için önlenmesi gerektiği, bu hekimlerin onur kurullarında yargılanarak cezalandırılması gerektiği üzerinde duruldu. Diplomasını kiralayarak hekimlik değerlerini yıpratan, toplum sağlığını hiçe sayan bu hekimlerin ortaya çıkartılmasının ve yargılanmasının sağlanmasının tüm hekimlerin görevi olduğu ifade edildi.

SGK’nın İSG-KATİP’te yayınladığı, İşyeri Hekimlerinin çalışma saatlerini düzenleyen duyurusu için yapılan tartışmalarda ise, İşyeri Hekimlerinin çalışma koşullarının kötüleşmesinden dolayı, birden fazla işte çalışmak zorunda kaldıkları, ama bu durumun kendi tercihleri olmadığı, mecbur kaldıkları ifade edildi. Haftalık 45 saatten fazla çalışmanın bir meslek örgütü olarak savunulamayacağı, meslek örgütünün hekimlerin daha fazla çalışmasını değil , daha iyi koşullarda çalışması için çaba sarfedebileciği ifade edildi. Hekimlerin, çalışma koşullarının ağırlaşmasının, mesai sürelerinin uzamasının, İşçi sağlığını   ve toplum sağlığını olumsuz etkilediği ifade edildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının, İşçi sağlığı ve İşyeri Hekimliği alanını tahrip ettiği, hekimlerin çalışma ve yaşam koşullarının kötüleşmesinde esas nedenin bu yasa olduğu, bunun yanısıra hekimlerinde bu dönemde hekimlik meslek etiğine uygun davranmalarının öneminden bahsedildi. Hekimlerin  yaşam koşullarının düzeltilmesinin yolunun, daha fazla çalışmayla değil, daha nitelikli hekimlik faaliyeti ile, daha nitelikli sağlık hizmeti sunmakla olacağı vurgulandı. Hekim emeğinin değerlenmesinin yolunun, hekimlerin meslek örgütü etrafında birleşmesinden geçeceğinin yanı sıra hukuki hakların neler olduğu, hangi durumda neler yapılması gerektiği konuşuldu.(fi)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli