İSTANBUL´DA GECE KULÜBÜNE SİLAHLI SALDIRI: 35 ÖLÜ, 40 YARALI
1.01.2017 06:48:55 315 0

İSTANBUL´DA GECE KULÜBÜNE SİLAHLI SALDIRI: 35 ÖLÜ, 40 YARALI

Ortaköy´de Reina gece kulübünde Noel Baba kılığındaki kişi silahlı saldırı gerçekleştirdi. Vali Şahin saldırıda 35 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini bildirdi.

İHA´nın haberine  göre, Beşiktaş´ta ünlü bir gece kulübünde yılbaşı eğlencesinin yaşandığı sırada silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla gece kulübüne gelen bir saldırgan ateş açmaya başladı. Olayda 35 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bildirilirken 40 kişinin de yaralandığı açıklandı

?VALİ VASİP ŞAHİN´DEN AÇIKLAMA: 35 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş´ta meydana gelen terör saldırısında biri polis 35 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş´ta saldırının yaşandığı gece kulübüne gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda da bulunan Şahin, "Gece 01.15 sıralarında bir eğlence merkezimizde bir terörist, uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, ardında da bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmiştir. Maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, sadece yılbaşını kutlamak üzere gelmiş masum insanların üzerine kurşun yağdırarak bu olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. En az şu ana kadar 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bir tanesi polis memuru. En az 40 yaralımız hastanede tedavi altındadır. Araştırmalar yapılıyor. Bundan sonra detaylı açıklamalar yapılacak" ifadelerini kullandı. 

POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI

Gece kulübüne sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye taşırken, polis de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Saldırıyı Noel baba kıyafetli birinin yaptığı açıklandı. Saldırının ardından polis bölgede operasyon gerçekleştirdi.

RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

RTÜK, İstanbul´daki terör saldırısına ilişkin, Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, 15/02/2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun 7´nci maddesinde "milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda" geçici yayın yasağı getirilebileceğinin öngörüldüğü belirtilerek, "01/01/2017 tarihinde İstanbul ilinde meydana gelen silahlı saldırının da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden söz konusu olayla ilgili, geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

 

BEYAZ SARAY´DAN DİKKAT ÇEKİCİ AÇIKLAMA

 

Öte yandan VOA Amerika´nın Sesi internet sayfasınd verilen habere göre İstanbul Ortaköy´deki Reina gece kulübüne düzenlenen ve 35 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili olarak Beyaz Saray´dan bir açıklama geldi. Açıklamada Başkan Barack Obama´nın ?ölen masum insanlar için başsağlığı dileğinde bulunduğunu ve Türk hükümetine yardım önerilmesi amacıyla ekibinin görevlendirdiği? belirtiliyor.

 

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

 

?Başkan (Barack Obama) bu öğleden sonra (Hawaii yerel saatiyle) İstanbul´daki saldırıyla ilgili olarak Ulusal Güvenlik Ekibi tarafından bilgilendirildi. Başkan kaybedilen masum hayatlar için başsağlığı dileğinde bulundu, Türk yetkililere uygun bir yardım önerilmesi için ekibini görevlendirdi ve gerektiği durumlarda kendisinin bilgilendirilmesine devam edilmesi talimatı verdi?

 

Başkan Obama, Noel ve yılbaşı tatilini halen ailesiyle birlikte Hawaii eyaletinde geçiriyor.

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Dairesi sözcüsü Ned Price: ´Kınıyoruz´

 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Dairesi sözcüsü Ned Price tarafından yapılan ayrı bir açıklamada da saldırı kınandı. Ned Price´ın açıklamasında şöyle dendi:

 

?Amerika, İstanbul´da çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç terör saldırısını en sert ifadelerle kınıyor. Yeni yılı kutlayan masumları hedef alan bu denli bir zulüm, saldırganların vahşet boyutunu ortaya koyuyor. Düşüncelerimiz ve dualarımız ölenlerin yakınları ve sevdikleriyle, (aynı zamanda) yaralananların hızla iyileşmesini diliyoruz. Amerika olarak, terörün her türlüsünü göğüsleme ve yenilgiye uğratma yönündeki ortak kararlılığımız konusunda NATO müttefikimiz Türkiye´ye desteğimizi yeniden vurguluyoruz.?

 

ABD Dışişleri: ?Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın temasta olacağız´

 

Olayın ardından Amerikan hükümetinden ardı ardına kınama mesajları gelmeye devam ediyor. Son olarak Amerika Dışişleri Bakanlığı Mark Toner tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

?Amerika, İstanbul´daki gece kulübünde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor. Kurbanların aileleri, sevdikleri ve Türk halkına taziye dileklerinde bulunuyoruz. Umudumuz yaralıların hızla iyileşmesinde. Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın temasta olacağız.

 

Mevcut terör tehdidiyle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye´yle dayanışma içindeyiz. Üzücüdür ki, bu çirkin saldırı, masum sivilleri öldürme ve sakat bırakmayı amaçlayan en son çaba oldu. Bu saldırılar terör belasını göğüsleme konusunda Türk Hükümeti´yle birlikte çalışma yönündeki güçlü kararımızı yalnızca güçlendirecektir.?

 

 ABD VATANDAŞLARINI UYARDI

 

İstanbul Ortaköy´deki Reina gece kulübüne düzenlenen silahlı saldırının hemen ardından Amerika Dışişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2017 tarihli yazılı açıklamasında Türkiye´deki vatandaşlarını uyardı.

 

?İstanbul Ortaköy´deki Reina gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır? denilen uyarıda Amerikan vatandaşlarından saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları ve Amerika´da yaşayan aile bireylerini durumlarından haberdar etmeleri istendi.

 

Açıklamada Amerika´nın İstanbul Başkonsolosluğu´nun ?aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü? uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar´ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye ediliyor. Bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu kaydediliyor.

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false