SİYASET 6.03.2019 10:48:46 427 0

"İşsizlik ve geçim sıkıntısı boşanmayı arttırdı"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in yazılı soru önergesini yanıtlayan Bakan, geçen yıldan bu yana 1334 kadına ?Boşanma süreci danışmanlığı? hizmeti verildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in, ülkemizde boşanma oranlarındaki artışa dikkat çekmek amacıyla verdiği soru önergesini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yanıtladı. 

Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde ?Boşanmış veya eşini kaybetmiş kadınlara psikolojik destek sağlanması için Bakanlığınızca ne gibi çalışmalar yürütülmektedir? Varsa bu çalışmalar kapsamında son 2 yılda boşanmış kaç kadına psikolojik destek verilmiştir? Boşanmış veya eşini kaybetmiş kadınlara İŞ-KUR ve diğer kurumlar aracılığıyla meslek ve iş kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılması düşünülmekte midir?? şeklindeki sorulara yanıt istedi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ? Boşanma düşüncesinde veya hukuksal süreçte olan çiftlerimize destek olup, çiftlerin bu süreçleri sağlıklı yürütebilmeleri için boşanma öncesi, esnası ve sonrasında olmak üzere üç aşamada  ?Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı´ hizmeti ücretsiz olarak sunulmakta olup bu kapsamda 2017 Ocak-2018 Ekim sonu itibariyle boşanma öncesi, esnası ve sonrasında 1.334 kadına hizmet verilmiştir? açıklamasında bulundu 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?TÜİK´in açıkladığı verilere göre evlenen çiftlerin sayısı 2017 yılında 569 bin 459 iken 2018 yılında %2,9 azalarak 553 bin 202 oldu. Boşanan çiftlerin sayısı 2017 yılında 128 bin 411 iken 2018 yılında %10,9 artarak 142 bin 448 oldu. Bakanlık sorunlar için danışmanlık verdiğini belirtiyor. Demek ki çok başarılı bir proje yürümüyor? dedi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Gürer´in yazılı soru önergesine verdiği yanıtta özetle şu ifadelere yer verdi: ?Aile kurumunun korunması, desteklenmesi, güçlendirilmesi, aile üyelerinin sorun çözme yeteneklerinin artırılarak yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla Bakanlığımızın koruyucu ve önleyici tedbirleri çerçevesinde yürüttüğü önemli çalışmalardan olan ?Aile Eğitim Programı´na 2017 yılı içerisinde; boşanma, evi terk etme ya da eş kaybı (ölüm) nedeni ile tek ebeveynli aile olarak hayatını devam ettiren ailelerin ekonomik, sosyal, psikolojik ve hukuki sorunların çözümüne destek olmak amacıyla ?Tek Ebeveynli Aileler´ modülü eklenmiştir.? 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise son yıllarda boşanma oranlarında gözle görülür bir artış olduğunu belirtti. Boşanma nedenleri arasında işsizlik ve ekonomik sıkıntıların ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Gürer, ?Ülkemizde işsizlik hat safhaya ulaştı. Üniversite mezunu genç işsizlerin sayısı 1 milyonu geçti. Böyle bir ortamda aileler geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Geçim sıkıntısı ve işsizlik de boşanma sayılarını artırdı. Bu konuda elbette sosyal yönden hizmet verilmelidir ama en önemlisi, boşanmanın nedenlerinin ortadan kaldırılmasıdır. İşsizlik sorununun önüne geçebilmek için gerekli tedbirler alınmalıdır. TÜİK´e göre boşanmaların %37,6´sının evliliğin ilk beş yılı içinde gerçekleştiği belirlenmiş, ayrıca yabancı gelinler arasında Suriyeli gelinler ilk sırada yer alırken, yabancı damatlar arasında Alman damatların da ilk sırada yer alması dikkat çekici. Doğal olarak kayıtlar üzerinden TÜİK verilerini değerlendiriyor. Ancak görünen o ki evlilik sonrasında aile birliğinin devamında artan sorunlar var. Bakanlık bir bütün içinde sorunlara yönelik çözüm üretici çalışmalar yapmalıdır. Rakamlar projeler ve açıklamalarla örtüşen noktada çözümler üretilmelidir.? dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli