IŞİD Suriye Sınırındaki Resmi Binaları Havaya Uçuruyor
DÜNYA 2.06.2015 09:19:58 442 0

IŞİD Suriye Sınırındaki Resmi Binaları Havaya Uçuruyor

IŞİD, ele geçirdiği bölgelerde Esad rejiminden kalan resmi binaları bir bir havaya uçururken, Gaziantep`in Karkamış ilçesinde patlama nedeniyle büyük hasar ve büyük panik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, IŞİD ele geçirdiği bölgelerde Esad rejiminden kalan resmi binaları bombayla havaya uçuruyor. Gaziantep’in Karkamış ilçesine sınır olan Suriye’nin Carablus kentindeki resmi binalar IŞİD militanları tarafından havaya uçuruldu. Cumartesi gününden itibaren patlatılmaya başlanan binalar nedeniyle Karkamış ilçesinde insanlar büyük tedirginlik yaşıyor. Karkamış ilçesi yakınlarında Suriye Devleti’ne ait iki gümrük binası da IŞİD militanları tarafından patlatıldı. İki binadan ilki Cumartesi günü saat 17.00 sıralarında, ikinci bina ise Pazartesi günü öğle saatlerinde patlatıldı. Patlamalar nedeniyle Suriye tarafında bulunan binalar tamamen yıkılırken, Karkamış`taki evler de büyük hasar gördü. Bir çok evin camları kırılarak, kapıları yerinden söküldü. Bazı evlerde de çatlaklar meydana geldiği öğrenildi.

TÜRKİYE TARAFINDAKİ EVLER HASAR GÖRDÜ
Biri yeni, diğeri eski olan binaların Suriye Devleti’ne ait gümrük binaları olduğu öğrenildi. Cumartesi günü patlatılan binanın etkisiyle Karkamış’taki evlerde maddi hasar meydana geldi. Patlama sonrası vatandaşlar evlerinin ve iş yerlerinin kırılan camlarının yerine yenilerini taktı. Pazartesi günü meydana gelen patlamayla camlar yeniden kırıldı. Patlamalar nedeniyle sınıra sıfır noktada yaşayan vatandaşlar evlerini boşaltırken, güvenlik güçlerinin vatandaşları dikkatli olmaları konusunda sık sık uyardığı öğrenildi.

PATLAMA ANI VE YAŞANAN PANİK CEP TELEFONUYLA KAYDEDİLDİ
Karkamış ilçesinde yaşayan bir vatandaş patlama anını saniye saniye cep telefonuyla kaydetti. Sokakta halay çeken iki esnafın görüntüsünü çekmeye çalışan vatandaş patlama anını da çekti. Sokakta giden bir davulcuyu durduran esnaf davulla birlikte halay çekti. Kalabalığın toplandığı sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle dükkanların camları dökülürken, halay çeken esnaf büyük bir panikle kaçışmaya başladı. İlçede meydana gelen hasar, vatandaşın patlama sonrası çektiği görüntülerde daha net ortaya çıktı. Bir çok dükkanın camları kırılırken, patlamanın yaşandığı yerde toz bulutu oluştu.

/resimler/2015-6/2/1031483361336.jpg

VATANDAŞLAR KORKU İÇİNDE YAŞIYOR
Patlamalar nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşadıklarını söyleyen Yetkin Deniz isimli vatandaş, "Her taraf yıkıldı. İnsanların can güvenliği yok. Bütün evlerin yüzde 80’i bu şekilde. Daha da hasarlı olanları var. 20 metre ilerde patlama oldu. Biri yeni, biri de eski iki tane gümrük binası vardı. Cumartesi günü yenisini patlattılar. Orada da yine iş yerlerimizin, dükkanlarımızın camları kırıldı. Dün taktırdık, bugün yine hepsi kırıldı. Halen şu anda bomba döşüyorlarmış. 4 yer daha patlatacaklarmış. O 4 tane de patlarsa Karkamış yerle bir olur. Bundan bir ay önce de koalisyon güçleri uçaklarla gelip bombalıyordu. Yine aynı şekilde duvarlarımız yarıldı, kapılar, pencereler, camlar kırılıyordu. Bir ay boyunca çocuklarımızın hepsi korkudan uyuyamıyordu. Uçak gelip, dalış yapıp, bombalayıp gidiyordu” dedi.
Mehmet Polat ise "Suriye’nin Carablus ilçesiyle aramız 250 metre. Ortadoğu’nun başına bela olan IŞİD, maalesef bizi de ilçemizde rahat uykuya hasret bıraktı. Günübirlik patlamalar, esnafın dakikada bir camları kırılıyor. Devlet Demir Yolları’na ait 84 tane lojmanımız var. Orada oturan insanlar evlerini terk etmişler, sokakta yatıyorlar. Gerçekten ilçemiz çok huzursuz. İlçemiz adete ayakta. Suriye’nin IŞİD belası bizim ilçemizi bu hale getirdi. Çarşıda bir tane canlı, insan yok, bomboş. İlçemiz adeta savaş yerine dönmüş, harabe durumunda. Dükkanlar, evler terk edilmiş durumda. İlenin hali, durumu bu. Çoluk çocuğumuz korkudan evde yatamıyor” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli