İş Dünyasından Seçim Sonuçlarına İlk Açıklama
SİYASET 1.11.2015 22:03:01 274 0

İş Dünyasından Seçim Sonuçlarına İlk Açıklama

1 Kasım Genel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre tek başına iktidar olan AKP´nin zaferi sonrası iş dünyasından da yorumlar gelmeye başladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçlarını değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi ilk sonuçlarını değerlendirirken, "Milletimiz seçim sandığında tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyarak, Türkiye´nin geleceğine sahip çıkmıştır. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye´nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır" dedi.

Başkan Çağlar, tarihi bir seçim olduğunu belirterek, "Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Parlamentoda temsil edilecek tüm partilerimizi kutlarım. Ayrıca genel seçimlerden güçlü bir hükümet kurmayı sağlayacak güçlü bir oy oranıyla çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi´nin her bir üyesini ve yönetimini tebrik ediyorum. Ulusal ve uluslararası kamuoyu da görmüştür ki, Türkiye´de demokrasi bütün kurum ve kurallarıyla sağlıklı bir biçimde işlemektedir. Milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ´DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Mehmet Büyükekşi, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diledi.

Halkımızın karşılıklı anlayış ve birlik duygusu içinde sandıklara gittiğini belirten Büyükekşi, 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diledi. Seçim ile ilgili bir açıklama yapan Büyükekşi, seçimlerin sonucunda yine tek partinin iktidara geldiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: ?Vatandaşlarımız hür iradelerini ortaya koyarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde bugün oylarını kullandılar. Sandıktan çıkan sonuçlar, halkımızın takdiridir. Artık, seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak Türkiye´nin geleceğini düşünmek zorundayız.

Türkiye 13 senedir tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde ekonomide çok önemli atılımlara imza attı. Şimdi yakaladığımız bu kazanımları daha ileriye götürme zamanın geldiğine inanıyoruz. Sadece ekonomide değil, tüm alanlarda yeni reformlara ihtiyaç var.

İhracatçılar ve sanayiciler olarak en büyük beklentimiz; yeni hükümetin; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmayı merkeze alan, eğitimi öne çıkaran, yüksek katma değer odaklı, bilgi ve teknoloji rekabetine göre kurgulanmış ihracat odaklı bir büyüme modelini gündemine almasıdır.?

BTSO BAŞKANI BURKAY: ?KALKINMA HEDEFLERİNE ODAKLANMAK İÇİN YENİ BİR FIRSAT YAKALADIK?

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, piyasaları canlandıracak ve yatırımların artmasını sağlayacak güven ortamının oluşturulması ve beklemeye alınan reform ve teşvik paketlerinin hemen uygulamaya alınması gerektiğini belirtti.

AKP´nin hükümet kurma yetkisini aldığı Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin bir açıklama yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ?Yapılan seçimlerin Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkma başarısını gösteren AK Parti ile birlikte TBMM´de temsil edilmeye hak kazan tüm siyasi partilerimizi ve milletvekillerimizi kutluyorum" dedi.

?Milletimiz demokratik iradesini ortaya koymuştur. Artık hepimiz için birinci gündem maddesi ekonomi olmalı ve milletçe yeniden kalkınma hedeflerimize odaklanmalıyız. En kısa sürede kurulmasını arzu ettiğimiz hükümetimizden ve tüm siyasi partilerimizden seçim yorgunu olan milletimizin umudunu ve moralini güçlendirecek adımları bir an evvel atmasını bekliyoruz? şeklinde konuşan Başkan Burkay, hükümet programının ve 2016 yılı bütçesinin de ekonomiye yeniden canlılık getirecek şekilde hızla hazırlanmasını beklediklerini ifade etti.

YENİ ANAYASA VE EKONOMİK REFORM VURGUSU

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, iş dünyası olarak kurulacak hükümetten ve TBMM´de temsil edilen tüm siyasi partilerden uzlaşma kültürünü öne çıkaran bir yaklaşımla yeni anayasa ve ekonomide reform adımlarını hemen atmalarını beklediklerinin altını çizdi.

Yatırımların artmasını sağlayacak güven ortamının tesis edilmesi ve rafa kaldırılan reform ve teşvik paketlerine kısa sürede start verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Burkay, açıklamasını şöyle sürdürdü; ?Halkımızın demokratik tercihleriyle şekillenen bu yeni dönemde kurulacak hükümetimizin ekonomideki önceliği, tüketici güveninin yeniden sağlanması ile birlikte iç talebin ve ihracatın hareketlenmesini destekleyecek adımların atılması olmalıdır. TL ve döviz kuru politikalarının öngürülebilirliğe ve istikrara kavuşturulmasının yanı sıra, piyasalardaki ödeme tıkanıklığını ve vade uzamalarını aşmak için likidite imkânlarının bir süreliğine de olsa arttırılması konusunda Merkez Bankası çalışma yapmalı. İhracatın yeniden çıkışa geçmesi adına hedef pazarlara yönelik özel desteklerin yolu açılmalı ve yabancı sermaye yatırımlarının da yeniden özendirilmesi için teşvikler gözden geçirilmelidir?. (İHA)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı