İŞ BANKASI´NDAKİ CHP HİSSELERİNDEN  SONRA SIRADA İŞ BANKASININ İŞTİRAKLERİ VAR
SİYASET 20.10.2018 17:40:46 440 0

İŞ BANKASI´NDAKİ CHP HİSSELERİNDEN SONRA SIRADA İŞ BANKASININ İŞTİRAKLERİ VAR

Moldova dönüşü gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan , ?İş Bankasındaki CHP hisselerinin yanı sıra Türkiye Şişe Cam´ın da Hazine´ye devredilmesi gerekiyor. CHP direnebilir. Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir...? diye konuştu

Erdoğan, ?MHP´nin, İş Bankası´ndaki CHP hisselerinin Hazine´ye devri konusunda desteği söz konusu. CHP de, ?Direneceğiz´ diyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusuna şu cevabı verdi:

?Ben görevimi yaptım. Nedir benim görevim? Bu işi arkadaşlarıma söyledim. ?Çalışmanızı yapın, Parlamento´ya taşıyalım´ dedim. Şu anda başta Adalet Bakanım olmak üzere birçok hukukçu arkadaşlarımızı çalıştırıyoruz. CHP direnebilir. Bir defa neye direniyorsun? Direnmek niye olur? Bir şeyi hak etmeyen direnir. Senin malın, mülkünse niye direneceksin? Yani, bunlar da kendilerinin malı mülkü olmadığına inanıyorlar, onun için şimdi direnmenin yollarını arıyorlar.?

?Milletin malını millete vereceğiz?

Erdopan, ?Tabii, bizim buradaki yapacağımız iş, bu milletin hakkını alıp sahibine teslim etmek. Bu milletin hakkı olan bir şeyin gideceği yer neresidir? Hazine... Yani, biz burada kalkıp da AK Parti´ye gelsin diye bir gayretimiz var mı? Yok... ?Bu milletindir ve Hazine´nindir´ diyoruz. Ha bunun dışında burada bir de olsa olsa, hukukçu değilim ama bunu söyleyen arkadaşlarım da var. Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu zikrediliyor deniyor yasal düzenlemede. İşte 1933´te yapılmış bir yasal düzenleme var. Daha sonra 1966´da yapılmış. Şimdi tablo bu. Bu tablo karşısında adımımızı atıyoruz, atacağız. Takipçisi de olacağız. Ama burada bir defa CHP´nin bununla yakından uzaktan en ufak bir bağı olamaz. Niye? Bir defa siyasi partilerin ticari faaliyeti anayasal bir hüküm olarak yasaktır. dedi ve Ömer Çelik´e. ?Kaç yılında idi (Çelik) Ömer Bey?,? sorusunu yöneltti.

Ömer Çelik  ise, ?1933, sonra 1938´de, 1966´da CHP ilk defa TDK´ya ve Türk Tarih Kurumuna ödeme yapmıyor. Vasiyete uymuyor. 1973, 1977, 1978 ve 1979... Dört kere daha ödemiyor CHP. Her seferinde mahkeme kararıyla zorla alınıyor. Bizim dönemimizde de 2004 yılında aynı şey oluyor, 1 trilyon lirasını CHP´den alıp TDK ve Tarih Kurumuna veriyoruz. Sürekli mahkemelik olmuştur konu.,? yanıtını verdi

?Şişe Cam´da da hisseleri varmış?

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Aslında olay sadece bundan ibaret de değil. Bir başka şey daha var: Türkiye Şişe Cam... İş Bankası´nın iştiraki. Dolaylı olarak bu nereye gidiyor? Onlara da (CHP) gidiyor. Yani, Şişe Cam´daki İş Bankası iştiraklerinden de aynı şekilde Hazine´ye gelmesi gereken pay var. Bunların üzerinde çalışacağız. Biz partimize yönelik bir hak arayışı içinde değiliz. Millete ait olan bir hakkı arıyoruz. Milletin şu andaki yeri de Hazine´dir. Her şeyi de yine hukuk içinde, yasal olarak yapacağız. Buradan Hazinemizin, milletimizin hakkını inşallah kurtarma gayreti içinde olacağız.?

Erdoğan,  ?İş Bankasının CHP hisselerinin Varlık Fonu´na devredileceği konusunda bir şüphe var,? sorusuna, ?Yok öyle bir şey. Kaldı ki Varlık Fonu da olsa, Varlık Fonu kimin? Bizim mi? Devletin. Böyle çok cüce, fikir fukarası yaklaşım tarzı olmaz,? diye cevap vefdi.

İŞ BANKASININ 27 İŞTİRAKİ DAHA VAR

Erdoğan´ın Şişe Cam´daki İş Bankası iştiraklerinin Hazine´ye devredilmesi açıklamasının ardından İş Bankası´nın diğer 27 iştirakini de gündeme getirdi. Bilindiği üzere CHP, İş Bankası´nın yüzde 28 hisseye sahip... İş Bankasının diğer iştirakleri:şöyle:

?Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, Anadolu Hayat Emeklilik AŞ, Efes Varlık Yönetim AŞ, JSC İşbank, ?JSC Isbank Georgia, İş Faktoring AŞ, İş Finansal Kiralama AŞ, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, İş Portföy Yönetimi AŞ, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ, İş Yatırım Ortaklığı AŞ, İşbank AG

Millî Reasürans TAŞ, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ, Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş, Anadolu Cam Sanayii AŞ, Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret AŞ, Soda Sanayii AŞ, Trakya Cam Sanayii AŞ, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ, İş Net Elektronik Bilgi Üretim Dağıtım Ticaret ve İletişim Hizmetleri AŞ, Softtech Yazılım Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Pazarlama Ticaret AŞ, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği AŞ, ?Erişim Müşteri Hizmetleri AŞ, İş Merkezleri Yönetim ve İşletim AŞ, Kültür Yayınları İş-Türk AŞ?.

 İHA/HABER MERKEZİ


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı