YAŞAM 20.12.2017 16:31:46 400 0

"İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi" başladı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Yenilikçi İnsan Kaynakları Derneği tarafından bu yıl ?Yenilikç

?İş güvenliği ihtiyacı verimli kullanılacak?
Açılışta konuşan İŞKUR Adana Müdürü Ahmet Altunbaş, Adana için İnsan Kaynakları Platformunu kurduklarını belirterek, ?Platform Şubat 2016´dan bugüne çalışmalarına devam etmekte. İnsan Kaynakları Platformu´nda çalışmalar neticesinde böyle değerli zirveler yapıyoruz. Zirve Adana´nın iş güvenliği ihtiyacını etkin ve verimli kullanılmasına neden olacaktır? diye konuştu.
Daha sonra konuşan ATO Başkanı Atilla Menevşe ise, yenilikçi insan kaynaklarının rekabet açısından çok önemli olduğunu belirtti. Adana´nın sürekli göç alarak iş arayanların umudu olduğunu kaydeden Menevşe, şöyle devam etti:
?Önce tarım, sonra sanayi eksenli büyüme, son yıllarda da hizmet sektöründeki gelişmeler Adana´yı hızlı büyüyen bir kent haline getirmiştir. Bugün sanayi dört sıfırı, nitelikli, iyi tarımı uluslararası sağlık hizmetleri ve turizm gibi sektörleri konuştuğumuz noktada nitelikli iş gücü ve insan kaynakları yönetimi çok daha kritik bir önem kazanmıştır. Tarım ve sanayi gelenekselden nitelikliye dönüşürken bu sektörlerde istihdam sağlayan insan kaynaklarının da nitelikli verimlik kazanması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu bağlamda geleneksel insan kaynaklarından uzaklaşıp, yenilikçi ve sektöre uyumlu insan kaynakları modeli geliştirmek rekabet açısından büyük önem kazanmıştır.?
İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya da Türkiye´de eğitim-istihdam ilişkisi sorunu yaşadıklarını anlattı. Kaya, mezun olan bir kişinin CV hazırlamayı bilmediğini, iş görüşmesine gittiğinde nasıl konuşması gerektiğini öğrenemediğini ifade etti.

?Bu insan kaynakları zirvesi önemli?
Adana´nın bölgenin lokomotifi olduğunu söyleyen Kaya, ?Önemli olan nitelikli insan kaynağını doğru işlere katalize etmek. İŞKUR´un ana sorunu bu. Yoksa Adana´da bir sürü kayıtlı işsiz var ama işverenin aradığı nitelikte kişileri gönderemiyoruz. Bu insan kaynakları zirvesi önemli. Her şeyin başında insan var. Ne kadar teknolojik gelişme olsa da insan olmadan hiçbir iş ve faaliyet yürümüyor? şeklinde konuştu.

?Devletin sorumluluğu arttı?
Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ise yeni nesil insan kaynaklarının bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden kişilerden oluştuğunu söyledi. Seyman, "Gelişen iş hayatımız, dolayısıyla gelişen iş dünyası, çekirdekten yetme ya da biraz eğitim almışlarla yol almak yerine dünyayı daha çok tanımış, bilimden daha çok nasiplenmiş, teknolojik gelişmeleri daha çok takip eden elemanları bünyelerine katıp, geliştirilecek çok sayıda proje içerisinden en başarılarını alarak yollarına devam etmeyi tercih eder oldular. Bu tabi devletin sorumluluğunu da arttırdı. Son 10 yılda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız da bu konuda iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve yeni organizasyonlara da bilimsel yaklaşımlarla öncü olabilmek adına çaba sarf etmeye başladılar? dedi.

?Valilik olarak öncülük ediyoruz?
Zirvenin yeni arayışın bir ürünü olduğunu ifade eden Seyman, ?İş dünyasına yeni seçenekler sunmaya çaba göstermeye başladılar. Bu arayış kesintisiz olarak devam ediyor. Bugün bu zirvede bu arayışın ürünlerinden biridir. Çalışma hayatımızı zenginleştirmek konusunda valilik olarak iş dünyası ile birlikte öncülük etmeye bu alandaki ürünleri geliştirmeye çalıştık? diye konuştu.
Daha sonra İŞKUR tarafından gençleri motive etmek için düzenlenen ?İŞ´te Ben? CV yarışmasının ödül töreni yapıldı.
Ödül töreninden sonra zirve konuşmacıların konuşmaları ile devam etti.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli