İNCE´DEN ERDOĞAN´A: ?DEVLETİN YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR?
22.06.2018 21:21:58 357 0

İNCE´DEN ERDOĞAN´A: ?DEVLETİN YAPISINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR?

Erdoğan´nın açıkladığı devletin yönetim şemasını eleştiren İnce, ?Ortada bir güneş var etrafında da farklı yörüngeler var. Ortada Erdoğan var etrafında da yalakaları var. Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok, böyle bir şirket yönetimi yok, bu tek ak

Muharrem İnce, ?Bir kaç gün önce Erdoğan devletin yönetim şemasını açıkladı. Ortada bir güneş var etrafında da farklı yörüngeler var. Ortada Erdoğan var etrafında da yalakaları var. Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok, böyle bir şirket yönetimi yok, dünyada böyle bir organizasyon şeması yok. Bu paralel bir yapıdır, bu tek akılla Türkiye´yi yöneteceğim demektir. Emin olun ne yaptığını bilmiyor. Kampüs demiyor külliye diyor. Neden batı sözcükleri kullanıyorsunuz diyor, buraya da yazmış finans ofisi. Yanındakilerini değiştirdi olmadı bakanları değiştirdi olmadı, Çankaya Köşkü´nü değiştirdi olmadı, devletin yapısını değiştirmeye çalışıyor olmayacak, Erdoğan sen uğraşma her şey değişecek zaten, diye konuştu.?

?Ben seçildiğimde şu anki mevcut yönetime ilaveler olacak. Örneğin girişimciliği ilave edeceğim. Sanayi ve girişimcilik bakanlığı kuracağım. Esnafı ilave edeceğim. Esnaf ve Ticaret Bakanlığı kuracağım,? diyen  Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , Ankara´da düzenlenen büyük mitingde halka seslendi. Tandoğan Meydanı´nda düzenlenen mitinge yurttaşlar büyük ilgili gösterdi. Yüzbinlerce kişi mitingin başlamasına saatler kala alanı doldurdu.

 Alanda ?Başkan İnce´ sloganlarıyla karşılanan Muharrem İnce, ?Bu 106. mitingimiz ama görüyorum ki buradan ucu görünmüyor kalabalığın. Bu miting gördüğüm en sıkışık miting. Bundan daha sıkışık bir miting görmedim ben? dedi ve vatandaşlara uyarıda bulunarak, ?Pazar günü; ben, sen, o yok. Biz var, biz. 50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. 7 kilo verdim. Yarından sonra sıra sizde, pazar sabahı geç kalmayın, okulların bahçesinde yatın. Pazar günü acıkmayın, uykunuz gelmesin, hasta olmayın. Pazar günü oyunuzu kullandıktan sonra okuldan ayrılmayın. Sandıkları sakın terk etmeyin? diye konuştu.

Muharrem İnce konşmasında aşağıdaki konulara değindi:

?Pazar günü sabah Yalova´da oyumu kullanıp doğru Ankara´ya geleceğim. Bakın 3 tane kurum, Biri Anadolu Ajansı, biri TRT, diğeri YSK hiçbir intikam duygum yok rövanş duygum yok ama bu üç kurumun yöneticilerini yargıya göndereceğim. AA YSK TRT yöneticilerini yargıya göndereceğim.

Ankara´da bugün birşey yapmışlar CHP logosu basmışlar. Türbanı yasaklayacağz demişler. Bunu yazan ahlaksıza sesleniyorum bunu yazan namussuza sesleniyorum. Bunlar bırak müslüman olmayı insan bile değiller. Bu broşürlerin ne bizle ne de CHP´yle alakası vardır. Benim cumhurbaşkanlığımda ister kamuda ister özel alanda başörtüsü tak böyle bir derdimiz yok bizim.

Erdoğan´la aramızda köprü polemiği var biliyorsunuz; Birinci köprüyü Demirel, ikinci köprüyü Özal, üçüncü köprüyü Erdoğan yaptı. Demirel´in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 TL. Erdoğan´ın yaptığı köprü giderken 114 TL, gelirken 114 TL, toplamda 228 TL. Bayramda İstanbul´a giderseniz Demirel´in yaptığı köprü bedava, Erdoğan´ın yaptığı köprü parayla.

/resimler/2018-6/22/2213416646760.jpg

Erdoğan´la aramızda köprü polemiği var biliyorsunuz. Erdoğan ben milletvekiliyim o köprüden geçerim ama kamyoncu nasıl geçecek? Benim derdim kamyoncu, o nasıl geçecek? Yani diyor ki parası olan geçsin köprüden, yakında şunu derse şaşırmayın. Parası olan hastalansın hatta parası olan yaşasın derse şaşırmayın.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez toprak kaybettik. Erdoğan Süleyman Şah Türbesi´nin toprağını kaybetti. Erdoğan Türkiye´yi Washington´dan Brüksel´den yönetiyor ben Ankara´dan yöneteceğim. Bu seçimi herkes kazanacak, 81 milyon kazanacak. Annelere sesleniyorum; çocuklarınıza iyi eğitim vereceğiz. Onları yurt dışına gönderip tecrübelerini arttıracağız. Olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımız olacak. Fabrikalarımızın bacaları tütecek. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. İşsizliği düşüreceğiz. Bunları yorgun adam değil, taze kan yapacak.

2002´de ilk milletvekili olduğumda Erdoğan Genel Başkandı. Erdoğan kürsüde aynen şöyle konuştu 16 sene önce; Artık yeni bir dönem başlıyor artık milletvekilleri lojmanlarda değil halkın arasında oturacak. Bütün millet alkışladı.kendisi Keçiören´de bir apartmanda oturmaya başladı. Ardından Çankaya Köşkü´nü beğenmedi bin 150 odallı saray yaptırdı. O da yetmedi İstanbul´da 5 saray o da yetmedi Marmaris´te 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Erdoğan sarayperest. Cumhurbaşkanı seçildiğimde o yazlık sarayı engellilere vereceğim.

O artık kibirli bir adam, halkın adamı değil. Kardeşim dediklerinden yanında kimse kalmadı. Bizim gibi siyah çay içmiyor kilosu 4 bin 500 lira olan beyaz çay içiyor. İnsanlara tepeden bakan herşeyi bilen bir Erdoğan o.

Uydurdukları bir yalan var. Bazı yardımları kaldıracakmışım. 1 Doğum yargımı gebelik yardımı dul maaşı muhtaç asker yardımı şartlı eğitim yardımı kaymakamlık bursu yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı, sizin huzurunda söz veriyorum. Yardımlara dokunulmayacak, kesmeyeceğiz cumhurbaşkanı olduğumda Temmuz´un sonunda hepsine 100´er lira zam yapacağız.

Ben diyorum ki Erdoğan son günlerde niye saçmalıyor, bu kalabalığı görünce kim saçmalamaz?

OHAL´i 48 saat içerisinde kaldıracağız. MB 100 gün içerisinde bağımsız olacak. PKK FETÖ IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele amansız bir şekilde sürdürülecek. Passolig´i hemen kaldıracağız.100 gün içerisinde Suriye´ye büyükelçi atayacağız, bölgede barış politikası uygulayıp Suriyelileri memleketlerine göndereceğiz. Tarafsız bağımsız etkin bir yargı için en hızlı düzenlemeleri yapacağız. Telefonlarınız dinlenmeyecek. Askeri okullarda FETÖ´cü var diye askeri okulları kapattı. Türkiye´deki hakimlerin üçte biri FETÖ´cü. Hukuk fakültelerini de mi kapatalım? Askeri okulları tekrardan açacağız. Polislere hemşirelere din adamlarına 3 bin 600 ek gösterge vereceğiz. Cem evlerine ibadethane statüsü vereceğiz. Bölünen üniversiteleri yeniden birleştireceğiz. Okullar için zorunlu bağış alınamayacak. Hiçbir sınav ücreti alınmayacak.

Mülakatları hemen kaldıracağız. Bazı mesleklerde zorunlu mülakat oluyorsa onu da video kaydına alacağız. Asgari ücret 2 bin 200 lira, en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emeklilere verdikleri 1000 lira doğru değil, bizim dönemimizde Ramazan ve Kurban bayramında 1 asgari ücret vereceğiz.

 Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını yüz gün içerisinde çözeceğiz. Çocuk bezindeki KDV´yi indireceğim söz veriyorum.

Erdoğan gelirse kindar nesiller yetiştirir, faiz artar, dolar artar. İnce gelirse Suriyeliler evine gelir, beyin göçü durur. Mutfak nefes alır. Dolar düşer faiz düşer. Bak Erdoğan yarın akşam son akşam, yüreğin, cesaretin, bilgin varsa çık karşıma. Erdoğan sana teklifim şu istersen senin için mitingimi bile iptal ederim, gel karşıma çık gel televizyonda karşıma çık. Çakma usta doları 1 liradan aldın 4 lira yaptın. Allah´tan ustasın.

TRT, Erdoğan´ı 181 saat göstermiş, beni 15 saat göstermiş. Akşener´i 3 saat, Karamollaoğlu´nu 1 saat göstermiş, Demirtaş´ı 32 dakika göstermiş Perinçek´i 38 dakika göstermiş. TRT seni yargılamayacağız da kimi yargılayacağız? İkinci turda seçimi kazanırım diyordum ama ilk turda kazanacağım..

Yeni dönemde en fazla duyacağınız sözcüklerden birisi kalite olacak. Yol yapıyor yol çöküyor hastane yapıyor hastanede hemşire yok. 1-Barışacağız hemen barışacağız 2 Büyüyeceğiz ekonomik anlamda büyüyeceğiz 3 ? Bölüşeceğiz adil şekilde büyüyeceğiz.

Mitinglerime engelli kardeşlerim geldi hasta geldi çocuklar geldi ama gelin ve damat ilk kez geldi. Allah mesut etsin sizi. Beni çok mutlu ettiniz. Cumhurbaşkanı olduğumda evinizde kahve içmeye geleceğim söz veriyorum.

Gençler öğrencilerim evlatlarım size sesleniyorum; Çağa ayak uydurun. Kuantum diyorum aydan marstan maden toplanacak diyorum. Önümüzdeki yıllarda 16 yılda yeni meslek çıkacak diyorum, Erdoğan meydanlarda kek vereceğim diyor. Gündüz keki yedin diyelim akşam evde ne yiyeceksin? O kıraathane açacağım diyor, ben fabrika açacağım. O size kemer sıktırıyor. Ben devlete kemer sıktıracağım.

Faiz artıyorsa arsanın evinin arabanın değeri düşüyor demektir. Benim cumhurbaşkanlığımda kimseyi ayırmayacağız kayırmayacağız, devletin parasını savurmayacağız. Yeni dönemde korkmayan bir Türkiye olacak; Öğrenciler şirketler akademisyenler kadınlar çocuklar kuşlar dereler korkmayacak.

Okulda bilim camide ibadet kışlada görevde liyakat olacak. Kışlaya camiye siyaset girmeyecek."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli