İMO´DAN 63. YIL GURUR KUTLAMASI
24.12.2017 11:41:47 567 0

İMO´DAN 63. YIL GURUR KUTLAMASI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, kuruluşunun 63. yılında dayanışma gecesi düzenledi. Sheraton Otel´de yapılan etkinlikte meslekte 40 yılını dolduran inşaat mühendislerine plaketleri takdim edild

Etkinliğe İMO Adana Şube Üyesi, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İMO Genel Başkanı Cemal Gökçe, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gildir, İMO II. Başkanı Şükrü Erdem, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu, İMO Denetleme kurulu Başkanı Nebil Yengüner, İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, İMO Adana Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ve İMO üyeleri, TMMOB´ye bağlı odaların Adana Şube başkanları, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda davetli katıldı.

?ODA TARİHİMİZİ DEĞERLİ KILAN ORTAK EMEKTİR?
Programın açılış konuşmasını yapan İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, 19 Aralık 1954 tarihinde kurulan İMO´nun 63 yıldır mesleki gelişme için çalışmalarını sürdüren ve aynı zamanda toplum yararı için mücadele eden bir meslek örgütü olduğuna değindi.

/resimler/2017-12/24/1144200848194.jpg

Kuruluşundan bu yana yaşadığı zorlu dönemlere rağmen bugünlere, mücadele içinde, saygınlığını koruyarak gelen bir meslek kuruluşunun üyesi olmanın onurunu taşıdıklarını belirten Kaya, ?´Hem zorlukları, hem de birlikte mücadele etmenin güzelliklerini içeren bu 63 yılın tarihinde; çok sayıda meslektaşımızın unutulmaz katkıları, özverileri, alın terleri vardır. Oda tarihimizi değerli kılan bu ortak emektir zaten. Bizi bugünlere taşıyan bu emeklerin, herhangi bir karşılığı olamaz şüphesiz. Bizlerin ve bizden genç inşaat mühendisi arkadaşlarımızın, bizden öncekiler gibi sonraki nesillere olumlu örnekler bırakabilmesi, en güzel teşekkür olacaktır sanırım. Bunu bugünler ve gelecek için yürekten temenni ediyorum´´ dedi.
Meslekte 40 yılını dolduranların ileriki süreçte de katkılarının devam edeceğini ifade eden İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, ?´Şükranımızın ufak bir nişanesi olarak meslekte 40 yıl plaketlerinizi sunmak bizler için bir onurdur. Daha uzun yıllar tecrübelerinizle, birikiminizle mesleğimize, örgütümüze, topluma katkı vermeye devam edeceğinizi; desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz´´ diye konuştu.
?İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİNİN EMEKLİLİĞİ OLMAZ?
İMO Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Gökçe ise inşaat mühendisliği mesleğinin en eski meslek gurubu olduğunu söyledi. İnşaat mühendisliğinin toplum için önemine değinen Gökçe sözlerine şöyle devam etti:

?İnşaat mühendisliği aynı zamanda taşımış olduğu özellik bakımından da evrensel bir meslektir. Yani can ve mal güvenliğimizin emanet edilmiş olduğu bir meslektir. İnşaat mühendisliği, insanların yeryüzünde var olduğu günden bu yana var olan bir meslektir. Eğer bir mesleğin dünü yoksa bugünü de yoktur. Bugünü yoksa yarını da yoktur. İnşaat mühendisliğinin dünü oldukça zengindir. Başka yerlerde de bugünü kutluyoruz. Ancak Adana´nın şahsımda önemli bir yeri olmasından dolayı buradaki programa katılmayı seçtim. Dört mesleğin emekliliği olmaz. İnşaat Mühendisliği, öğretmenlik, hukuk ve tıp alanı gibi mesleklerin hiçbir zaman emekliliği olmaz. Dolayısıyla 40 yılını doldurmuş olsalar bile meslektaşlarımızın bundan sonra da ülkemize katkıları olacaktır. İnşaat mühendisliği mesleğini seçen arkadaşlarımı bu mesleği seçtikleri için kutluyorum. Meslekte 40, 50, 60 yılını dolduran Odamıza, ülkemize hizmet eden tüm arkadaşlarımıza bugüne kadar yapmış oldukları hizmetler nedeniyle saygı, sevgi ve teşekkürlerimizi iletiyoruz? dedi
MESLEKTE 40 YILA ÖZEL PLAKET
Konuşmaların ardından meslekte 40 yılını dolduran İMO Adana Şube üyelerine törenle plaketleri takdim edildi.  Meslekte 40 yılını doldurarak plaketini alan, Adana Şube geçmiş dönem başkanı, İMO Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır, İMO Adana Şubesi´nde başlayan Oda çalışmalarının aralıksız olarak 33 yıldır devam ettiğini belirterek ?Bugün meslekte 40 yılımı doldurmuş olmakla birlikte bundan sonrada bu sorumluluğu en iyi şekilde yapmaya devam edeceğim. Tüm meslektaşlarıma, dostlarıma ve özellikle de eşim Belgin Bakır´a, meslek hayatım ve Oda çalışmalarımda verdikleri destek için çok teşekkür ederim? ifadelerini kullandı.  Gece, müzik eşliğinde coşkulu bir şekilde, İMO´nun 63. yılının kutlanmasıyla devam etti. 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli