İLK KEZ BAKAN OLAN BEŞ İSİM
SİYASET 24.05.2016 13:19:59 317 0

İLK KEZ BAKAN OLAN BEŞ İSİM

Başbakan Binali Yıldırım 65. Hükümetin bakanlarını açıkladı. Buna göre 65. hükümette 5 isim ilk kez bakanlık koltuğuna oturdu.

İşte ilk kez bakanlık koltuğuna oturacak isimler;

Başbakan Yardımcısı: Veysi Kaynak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan Kaya

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan

 

YENİ BAKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ

 

Türkiye´nin 27. Başbakanı olan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yeni kabineyi sunmasının ardından hükümet listesini kamuoyuyla paylaştı. 65. Hükümette ilk kez yer alan isimlerin görevleri ve özgeçmişleri şöyle  

 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak

 

1962 Kahramanmaraş´ ta doğdu. 1981 yılında Kahramanmaraş İmam- Hatip Lisesinden, 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1987 yılında Refah Partisi Kahramanmaraş İl Sekreterliği, 1989-1999 yılları arasında Kahramanmaraş Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcılığı ve Belediye Başkanvekilliği görevlerinde bulundu. 1999 yılı Ocak - Nisan ayları arasında Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı yaptı. 2001 yılında AK Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında ise Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 25. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve TBMM Adalet Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2011-2015 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakan Yardımcılığı yaptı. Halen Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi ( IACA ) Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Evli ve beş çocuk babası olan Avukat Veysi Kaynak orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

 

Elektrik-Elektronik Mühendisi. İstanbul, Fatih´te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokulu Fatih İlkokulu´nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi´ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği´nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik´te proje uzmanı olarak başladı. Amerika´nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi´nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi´nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye´ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi´ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra kurucu Genel Başkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan´la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya´dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı´nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçemizde ekipler oluşturulmasına öncülük etti.İlçelerimizde 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 1 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü

 

19 Kasım 1962´de Düzce´de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya´da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı. Yıldız Teknik Üniversitesinde 1987´de araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990´da Savunma Sanayii Müsteşarlığında sözleşmeli personel-mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı oldu, müsteşar vekilliği yaptı. Savunma Sanayii Müsteşarlığının önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi´nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye´nin kendi tasarımı ilk milli tankıALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş Uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu, yazılım ve simülatörler, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri gibi projelerde çalıştı. Müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanununun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. 25 ve 26. Dönem´de AK Parti Düzce Milletvekili olarak Meclis´e giren Özlü, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki

 

Kayseri´de 1957 yılında doğan Özhaseki, ilk ve orta öğrenimini Kayseri´de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Özhaseki, buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra, avukatlık stajını Kayseri Adliyesinde yapan Özhaseki, avukatlık mesleği yerine ticaretle uğraştı. 1980 sonrasında, 10 yıl kadar sosyal amaçlı vakıf ve derneklerin kuruluşunda görev alan Özhaseki, Kayseri´de ilk aşevi kurulması, öğrencilere karşılıksız burs ve kış aylarında yakacak fonu gibi faaliyetlerin içinde yer aldı. Özhaseki, 27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanlığına seçildi, dört yıl sonra büyükşehir belediye meclisinde yapılan seçimle büyükşehir belediye başkanlığına getirildi. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez başkan seçildi. Özhaseki, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinden de yüksek oy oranıyla çıkarak, 5. kez büyükşehir belediye başkanı oldu. 10 Şubat 2015´te görevinden istifa ederek, AK Parti´den milletvekili adayı olan Özhaseki, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25. Dönem Kayseri Milletvekili seçildi. Özhaseki, 1 Kasım 2015 tarihinde yinelenen genel seçimlerde de tekrar milletvekili seçildi. Mehmet Özhaseki, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi´nin ardından, yenilenen parti vitrininde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350´nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği´nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği´nin yurt içinde ve yurt dışında kurumsal kimlik kazanmasında, yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı. Aynı zamanda Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı olan Özhaseki, Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyeliğini yaptı. Evli ve 4 çocuk babası olan Özhaseki, İngilizce ve Arapça biliyor.

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

 

2 Haziran 1962´de Kars Kağızman´da doğdu. Babasının adı Süleyman, annesinin adı Lalizar´dır. Gemi İnşa ve Makine Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Özel sektörde yedi yıl ve Pendik Tersanesinde çeşitli görevlerde bulundu. Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu. "Türk Dünyası Mühendislik Ödülü", "Fahri Profesörlük" unvanı ve "2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı" ödülleri sahibidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Arslan, evli ve 1 çocuk babasıdır. 

 

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı