İlimiz´deki sağlık hizmetleri
YAŞAM 24.09.2018 12:29:56 441 0

İlimiz´deki sağlık hizmetleri

Adana´daki sağlık hizmetleriyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü´nden açıklama yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

"Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir yıl önce, 18 Eylül 2017 tarihinde hizmete girmiş, toplamda 1550 yatak kapasiteli olan ve dünyanın en gelişmiş tıp teknolojilerinin kullanıldığı 1300 yatak kapasiteli Genel Hastane, 150 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve 100 yatak kapasiteli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinden oluşmaktadır.

Kampüs içerisinde genel sağlık hizmetlerinin verildiği genel hastanenin yanı sıra Onkoloji Hastanesi, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın başka bir merkeze herhangi bir nedenle sevkine gerek kalmaksızın tek merkezde tüm tahlil ve tedavilerinin yapılabilmesi hedefiyle şehrimize kazandırılmış olan hastanemizde, geçen bir yıl içinde  89 bin 191´i yatarak olmak üzere 2.186.000 hastaya hizmet verilmiştir.

Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte, Adana sağlık hizmetleri ciddi bir kapasite kazanmış, bu büyük kapasitenin sisteme dahil olmasıyla İlimizde verilen tüm sağlık hizmetleri tesisler ve insan kaynaklarına göre yeniden planlanmıştır. Sağlık hizmetlerinin yeniden dizayn edildiği bu süreç ile ilgili, içinde bulunduğumuz hafta içerisinde yerel ve ulusal medya organlarında çeşitli iddialar yer almıştır. Bu iddialara yönelik ve İlimizde sağlık hizmetlerinde son bir yılda yapılan düzenlemeler hakkında Kamuoyunu bilgilendirme gereği hâsıl olmuştur.

Sağlık tesislerinin yeniden organizasyonu ile; Numune Hastanesi Şehir Hastanesine taşınmıştır, Seyhan Uygulama Merkezi Şehir Hastanesine taşınmıştır, Adana Devlet Hastanesi Numune Hastanesi- TOKİ yerleşkesine taşınarak yatak kapasitesi 301´den 400´e çıkarılmış, Yeni Çukurova Devlet Hastanesi 250 yatak kapasitesi ile Seyhan Uygulama Merkezi yerleşkesinde açılmış, Seyhan Devlet Hastanesi yeni hizmet binasına taşınmış, Marsa Doğumevi yerleşkesi 125, Meydan Çocuk yerleşkesi 100 yatak kapasitesi ile Seyhan Devlet Hastanesine bağlanarak 575 yatak kapasitesine ulaşmış, ayrıca 40 yataklı yeni servis de geçen hafta hizmete girmiş 615 yataklı olarak tescili istenmiş, Baraj Yolu Ek Binası da ( Eski Askeri Hastane ) Seyhan Devlet Hastanesi bağlanmıştır.

Tüm bu yeniden yapılanma süreci geçtiğimiz bir yıl içerisinde tamamlanmıştır. Bu çalışmalar neticesinde İlimiz kamu hastaneleri yatak kapasitesi bir yıl öncesine göre 400 yatak artışı olmakla birlikte nitelikli hasta odaları dediğimiz tek ve iki yataklı iç donanımında tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı ve mobilya içeren odalarda hizmet verilmektedir.   

Eski Askeri Hastane yanında bulunan Numune Hastanesi arsası da halen Sağlık Bakanlığı´na tahsislidir. Bu tesislere ek olarak, eski Karşıyaka Devlet Hastanesi yerleşkesine yapılacak olan ve ihale çalışmaları devam eden 100 yataklı Güney Yüreğir Devlet Hastanesi ile Seyhan İlçesine yapılması planlanan 150 yataklı Güney Seyhan Devlet Hastanesinin de hizmete girmesi ile İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetine daha kolay ulaşması sağlanacaktır. Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte iki farklı noktada bu hizmetler verilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda Marsa Doğumevi ek binasında şuan 44´ü yenidoğan yoğun bakım, 4´ü erişkin yoğun bakım toplamda 125 yatak kapasitesi ile hizmet vermekte iken bu kapasiteye Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde hizmet veren 35 yenidoğan yoğun bakım, 119 erişkin yoğun bakım ve 112 Kadın Hastalıkları yatağı eklenmiş olup, bugün şehrin iki farklı noktasında, toplamda daha yüksek yatak kapasite ile bu hizmet verilmektedir.

Aynı şekilde Meydan Çocuk ek binasında şuan 20´si çocuk yoğun bakım toplamda 100 yatak kapasitesi ile hizmet vermekte iken bu kapasiteye, Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet veren 30 çocuk yoğun bakım ve 112 çocuk hastalıkları yatağı eklenmiş olup, bugün şehrin iki farklı noktasında toplamda daha yüksek yatak kapasitesi ile bu hizmet verilmektedir. Marsa Doğumevi ek binasında 125 hemşire- ebe, Meydan Çocuk ek binasında ise 71 hemşire-ebe çalışmaktadır.

Vatandaşlarımızın daha nitelikli mekânlarda daha etkin ve verimli sağlık hizmeti alması için 2018 yılı sonuna kadarki süreçte 77 Ünit kapasiteli Yüreğir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ekim ayı içerisinde, Merkez İlçe Sağlık Müdürlüğü ve içerisinde 9 Aile Hekimliği Birimi ile 112 Acil Sağlık İstasyonu içeren Çukurova İlçe Sağlık Müdürlüğü binası, Seyhan Bahçeşehir Mahallesi 6 Aile Hekimliği Birimi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu binası, Yüreğir Yamaçlı 9 Aile Hekimliği Birimi ile 112 Acil Sağlık İstasyonu binası, Çukurova Kireçocağı TRSM, Aile Hekimliği Birimi, 112 Acil Sağlık İstasyonu, Çukurova 112 Acil Sağlık İstasyonu binası bitirilmesiyle yeni sağlık tesislerimiz hizmete açılacaktır. 2019 yılı içerisinde 250 yataklı yeni Ceyhan Devlet Hastanesi, 20 yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Merkezi, Karaisalı 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Pozantı Toplum Sağlığı Merkezi-Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu, Gülbahçesi Mahallesi Göçmen Sağlığı Merkezi inşaatları tamamlanarak hizmete açılacaktır. Bununla birlikte Seyhan, Sarıçam, Kozan, Ceyhan, Tufanbeyli, İmamoğlu İlçelerinde yeni Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık İstasyonları yatırım planımızda olup, ihale öncesi iş ve işlemler devam etmektedir. Ayrıca Karataş İlçesine yeni 25 yataklı devlet hastanesi yapımı da yatırım planlarımızda olup, ihale öncesi iş ve işlemleri devam etmektedir.

Tüm sağlık tesislerimizin personel ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kısa süre önce atamaları yapılan yeni sağlık personellerinin göreve başlaması ile tesislerin ve servislerin aktiflik oranı arttırılacaktır.

Çalışan personellerimizin çalışma alanlarına yönelik yapılan yeni planlamalarla, personellerimizin daha modern çalışma ortamlarında, daha etkin ve verimli çalışmaları sağlanmış, vatandaşlarımızın ise iyi organize edilmiş birimlerde hizmet almaları sağlanmıştır. Bu kapsamda Şehir Hastanesinde bilgi işlem personelleri poliklinik önünde görevlendirilip, bu alanlarda hastalarımıza ihtiyaç duydukları danışma, yönlendirme, bilgilendirme hizmetleri daha etkin bir şekilde verilmeye başlanmıştır. Bilgi işlem personellerinin poliklinik içinden alınıp poliklinik önünde görevlendirilmesi ile hastanın muayene edileceği alanda sadece hekimi ile muhatap olması, rahatlıkla şikâyetini anlatması ve mahremiyeti sağlanmıştır. Hekimlerin ise polikliniklerde sadece hastasını muayene etmesi ve reçete yazması sağlanarak poliklinik içindeki sekretarya iş yoğunluğu sonlandırılmıştır. Bu tarz uygulamalar ile poliklinik önlerinde oluşan kargaşalar büyük oranda sonlanmıştır. Ayrıca çalışma ortamlarında personel güvenliğini sağlamak amacıyla yeterli sayıda ve gerekli alanlarda görevlendirilen güvenlik personellerine ek olarak, 27 Temmuz 2018 tarihi itibari ile Valilik talimatıyla İl Merkezinde bulunan Devlet Hastaneleri ile Ceyhan Devlet Hastanesinde bir Uzman Jandarma ve bir Jandarma Eri görevlendirilmiştir. Sağlık çalışanlarına yönelik oluşabilecek tüm şiddet olaylarında İl Sağlık Müdürlüğü, personele gerekli hukuki ve idari desteği vermektedir.

Sağlık tesislerinde yaşanan bu büyük değişim ve yenilenme süreçlerine, mutlak surette çalışanların katılımı sağlanmakta, periyodik olarak çalışanlara yönelik memnuniyet anketleri yapılmakta, anket sonuçları, alınacak her türlü kararda dikkate alınmaktadır. Tüm sağlık tesislerinde sağlık personellerine mevzuatlar çerçevesinde tavandan ek ödeme yapılmaktadır.

Vatandaşlarımızın nitelikli sağlık hizmetine ulaşması amacına müzahir planlama ve çalışmalarımızı, mesleğimizin kutsallığına inanan tüm sağlık çalışanlarımız ile birlikte, gece gündüz demeden yürütmekteyiz. Sağlık sistemimizi uluslararası standartların üzerine çıkaran bu yeniden yapılanma sürecini yürütürken, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan sağlık çalışanı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz." denildi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı