İKTİDARA 1000 TL’LİK YARDIM ELEŞTİRİSİ: “BARİ DAR GELİRLİLERİ AYIRMAYIN!”
SİYASET 8.04.2020 13:43:00 530 0

İKTİDARA 1000 TL’LİK YARDIM ELEŞTİRİSİ: “BARİ DAR GELİRLİLERİ AYIRMAYIN!”

Aile Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yönelik şikayetlere dikkat çeken CHP’li Mahmut Tanal, bin liralık nakdi yardımın adil bir şekilde dağıtılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin azaltılması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yapılan ayni ve nakdi yardımların adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.

“İHTİYAÇ SAHİBİNİ HANGİ KRİTERLE BELİRLİYORLAR?”

Vicdanları rahatlatacak, kafalarda soru işareti oluşturmayacak şekilde yardımların, ekonomik paketlerin yerini bulması gerektiğini belirten Tanal, “İlk aşamada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tespit edildiği söylenen 2 milyon aileye biner TL’lik ödeme yapıldı. 2 milyon 300 bin hanenin daha bu destekten faydalanacağı açıklandı. Bir ailenin dar gelirli, ihtiyaç sahibi olduğu hangi kriterler çerçevesinde belirleniyor? Devletin, daha doğrusu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının ihtiyaç sahiplerini nasıl tespit ettiğini, nasıl bir çalışma yürüttüğünü merak ediyorum. Büyük bir beklentiyle E-Devlet’e girerek sorgulamada ‘Sosyal yardım bilgisi bulunamamıştır’ uyarısıyla karşılaşan vatandaşlarımız büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü dar gelirli, ihtiyaç sahibi, çaresiz yurttaş sayısı açıklanan rakamların çok çok ötesindedir. Sadece 4 milyon 300 bin aile değil, sigortasız, işsiz olan, hiçbir yerden geliri olmayan tüm yurttaşlar bin liralık destekten yararlanmalı. Bu dağıtılan bin liranın, tüm yurttaşlarına asgari düzeyde yaşam olanakları, maddi imkânlar sağlamayı amaçlayan sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığının farkındayız ama bari bu cüzi para miktarının dağıtımında ayrımcılık yapmasınlar, adil davransınlar” dedi.

“YARDIMA MUHTAÇ YURTTAŞLARIN ADRESİNİ GÖSTEREBİLİRİZ”

Bin TL’lik yardımdan yararlanmayan dar gelirlileri, ihtiyaç sahiplerini merak eden yetkililere tek tek adres gösterebileceklerini kaydeden Tanal, “Ülkeyi yönetenler, tüm yoksulları, dar gelirlileri, çaresiz insanları bulup yardım elini uzatmak niyetindeyse sivil toplum kuruluşlarıyla, esnaf temsilcileriyle, CHP’li belediyelerle de temas kurmalıdır. Mesela kirasını ödeyemeyen, elektrik ve doğalgazı kesilen yurttaşlarımız var. Eşi cezaevinde olan, çocuklarıyla tek başına kalan kadınlar var. İşsizlik maaşı kesilen, borçları olanlar var. Dükkânı kapandığı için bir kuru ekmeğe muhtaç hale gelen esnaflarımız var. Bizi arayanlar, mesaj atanlar, ‘Zor durumdayız ama kapımızı çalıp yardım yapan olmadı’ diyor. Dezavantajlı yurttaşların tamamına ödeme yapılmalı” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARINA ÇEKİDÜZEN VERİLSİN”

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, zaman zaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıyla ilgili birtakım şikayetler aldıklarını anlatarak, “AKP teşkilatlarının yardımların kime dağıtılacağındaki rolünden bahsediliyor. ‘Hiçbir geliri, güvencesi olmayanlar dururken, arabası, evi, geliri olanlara yardım ediliyor’ şeklindeki şikayetler bizlere iletiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına çekidüzen verilmeli. Vatandaşların şikayetleri dikkate alınmalıdır.” diye konuştu.

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli