İHRACAT YAPAN SANAYİCİ VERGİ İADESİNİ GECİKMEDEN ALIYOR
EKONOMİ 29.02.2016 11:09:46 360 0

İHRACAT YAPAN SANAYİCİ VERGİ İADESİNİ GECİKMEDEN ALIYOR

SÜTCÜ: "E-VERGİ SİSTEMİ GÜÇLENDİ, İHRACATÇININ VERGİ İADESİ SIKINTISI AŞILDI"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ihracat yapan sanayicilerin ?e-vergi? sisteminde altyapının güçlendirilmesiyle vergi iadesi ve mahsuplaşma konularındaki sıkıntıları aştıklarını belirtti. Bekir Sütcü, ?Vergi iadesinde aksama yaşamayan sanayicilerimiz artık daha fazla üretim yapmaya ve istihdam sağlamaya yoğunlaşıyor? dedi.
AOSB Başkanı Bekir Sütcü, ?Vergi Haftası? nedeniyle Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı ve beraberindeki yönetici bürokratları konuk etti. Tunalı, AOSB Yönetim Kurulu Üyesi Vahit Gözek, Denetim Kurulu Üyeleri Hilal Aksöz ve Mustafa Fidan ile ASOB Müdürü Mustafa Keskin´in de bulunduğu ziyarette, Başkan Bekir Sütcü´ye çiçek sunup, Vergi Dairesi Başkanlığının kokartını taktı.

?ÖDENEN VERGİ, GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR?
Başkan Bekir Sütcü, misafirlerine AOSB´nin alan büyüklüğü ve ticaret hacmi bakımından Türkiye genelindeki 290 OSB arasında ilk 10 içinde yer aldığını, 19 sektörde 400 sanayicinin ülke ekonomisine daha fazla katma değer kazandırmak için uğraş verdiğini anlattı.
Vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Bekir Sütcü, vergi haftasındaki etkinliklerin vergi bilincinin oluşturulması ve bu bilincin toplumun tüm kesimleri tarafından benimsenmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Bekir Sütcü, eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerji ve güvenliğe kadar yaşamın her alanında kamu hizmetlerinin sürdürülebilmesi için ödenen vergilerin geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade etti.

?İHRACATÇININ VERGİ İADESİ ARTIK GECİKMİYOR?
Başkan Sütcü, vergi ödemelerinin düzenli yapılması kadar ihracat gerçekleştiren sanayicilerin Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerinin aksatılmadan verilmesinin de büyük önem taşıdığının altını çizdi. Adana´nın yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracatının yarıya yakınını AOSB´deki sanayicilerin gerçekleştirdiğini anımsatan Sütcü, ?Hem yönetim kurulu, hem de sanayicilerimizle bir araya geldiğimiz toplantılarda ihracatta KDV iadesi konusunu değerlendirdik. Elektronik ortama geçildiği ilk zamanlarda bir takım sıkıntılar yaşandı. Sistem altyapısının güçlendirilmesiyle artık vergi iadesi ve mahsuplaşmalarda gecikmeler geride kaldı? diye konuştu.
Bu konulardaki iyileştirmelerden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Sütcü, ?Artık sanayicilerimiz daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla katma değer oluşturmaya yoğunlaşıyor? dedi.

VERGİ KONUSUNDA SEMİNER DAVETİ
Başkan Sütcü, güneyin sanayi üssü olan AOSB´de büyük önem verdikleri eğitim çalışmaları kapsamında vergi uzmanlarının güncel konular ve sanayicilerin beklentilerine dönük seminer vermesi için Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı´ya davette bulundu.
Ahmet Tunalı ise en kısa sürede seminerin gerçekleşmesi için planlama yapılacağını belirtti. Tunalı, Vergi Haftası kapsamında düzenledikleri vergi rekortmenleri ödül töreni davetiyesini de Başkan Sütcü´ye sundu.

ADANA´NIN İLKLERİ ONORE EDİLECEK
Tunalı, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülebilmesi için gerekli finans kaynağının sağlanmasında vergi gelirlerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak sanayici mükelleflere de mevzuat çerçevesinde her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti. Tunalı, bu yılki vergi rekortmenleri töreninde girişimcilikte, ticarette ve ülkenin kalkınmasında ilk yapı taşlarını bir araya getiren, topluma örnek olan sanayicileri ve esnafları şükran plaketleriyle onore edeceklerini açıkladı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli