SİYASET 25.10.2015 15:54:29 501 0

"İHANETLER ZİNCİRİ CANLI BOMBALARA YEŞİL IŞIK YAKTI"

Terör örgütlerinin ihmaller serisi sonucu Ankara´ya taşındığını anlatan Bahçeli "Türkiye terör parantezine alınmış, terör boyunduruğuna girmiştir. AKP, körle yatmış, şaşı kalkmıştır. Ülkemiz böyle gidemeyecek, bu şekilde yönetilemeyecek, canilerin oyunca

 

Bahçeli, konuşmasında, "Oslo´da, İngiliz büyükelçinin arabuluculuğunda teröristlerle birlikte Türkiye´ye idam hükmü yazarlar. Adına milletin adamı derler, gavurun adamı olduğunu gizlerler" ifadesini kullandı.

 

MHP, 1 Kasım seçimine günler kala son mitingini Ankara´da gerçekleştirdi. Anadolu meydanında düzenlenen mitingde partililere seslenen MHP Lideri Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünü 102 vatandaşın hayatını kaybettiği Ankara saldırısına ayırdı.

 

Ankara Garında terör saldırısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın "kolektif terör", Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun "kokteyl terör" ifadeleriyle tanımladığını hatırlatan Bahçeli, "Hükümet mazrufla değil, zarfla ilgilenmektedir. Bu cılız ve aciz zihniyet Ankara saldırısının maksat ve mesajlarını okumaktan, yorumlamaktan, gerekli tedbirleri almaktan oldukça uzaktır. Asıl sorun, asıl çarpıklık, asıl vahim tablo budur" ifadesini kullandı.

 

"İHANETLER ZİNCİRİ CANLI BOMBALARA YEŞİL IŞIK YAKTI"

 

Terör örgütlerinin ihmaller serisi sonucu Ankara´ya taşındığını anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "İhanetler zinciri canlı bombalara yeşil ışık yakmıştır. Türkiye terör parantezine alınmış, terör boyunduruğuna girmiştir. AKP, körle yatmış, şaşı kalkmıştır. Ülkemiz böyle gidemeyecek, bu şekilde yönetilemeyecek, canilerin oyuncağı olamayacaktır."

 

"Teröre dur demek, ülkenin geleceğine hizmettir" diye konuşan Bahçeli, teröristleri bu aziz vatandan temizlemek, denge ve düzeni sağlamanın ülkenin geleceği için mecburiyet olduğunu söyledi. Davutoğlu´nda bunu yapacak cesaret, dirayet ve hamiyet olmadığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erdoğan´da bunu başaracak niyetten, mizaçtan ve sicilden iz ve eser kalmamıştır. Türkiye´nin önüne kim geçerse, Türk milletinin ufkunu kim perdelerse Milliyetçi Hareket´in kahır ve azmiyle tanışacaklardır. Terörü; amasız, şartsız, fakatsız, bahanesiz bitirecek, kökünü kurutacak yegane kudret Milliyetçi Harekettir. Biz müzakere etmeyiz, mücadeleyi gittiği yere kadar sürdürürüz. Biz teröristlerden insaf beklemez, merhamet dilenmez; kiralık katillere hak ettiği ders ve cezayı korkusuzca veririz. Çünkü biz Türkiye´nin yılmaz bekçileri Milliyetçi Hareketiz. Çünkü biz kutlu davamızda haklı çıkan, hak yolunda hakikate sancaktarlık yapan şehadet ve yiğitlik markasıyız. Mevzu Türklük ve Türk milletiyse, gözümüzü ne daldan ne de budaktan sakınırız. Varlığımız tartışılıyor, güzel ülkemin güzel insanları teröre karşı korumasız bırakılıyorsa her mücadeleyi tereddütsüz yaparız."

 

"KİMSE ŞANSINI ZORLAMASIN"

 

Bahçeli, Türkiye´yi hiçbir odağa, hiçbir yabancı hevese, hiçbir haine, hiçbir teslimiyetçi piyona bırakmayacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Sonu nereye varırsa varsın, bedeli ne kadar ağır olursa olsun, ´Ne mutlu Türküm diyene´ sözüyle geleceğe yürümekten yorulmayız. Türk milleti birdir, bayrak tektir, vatan namustur, devlet şereftir, Türkçe dünyaya bakışımızın şanıdır. Bu heyecan bizde var, bu irade bizde var, bu vatanperverlik, milletseverlik yüreklerimizde var. Bugün teröre, teröriste, bölücüye, bölünmeye, dağılmaya, ufalanmaya, zorbalara, küresel planlara, saray ve soygun soytarılarına, ak trol sürüsüne hayır diyor, geleceğe yürüyor, geleceği kucaklıyoruz."

 

Vatanımızın açık artırmadan kazanılmış ikinci el toprak parçası olmadığını belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülke ikram, bağış, lütuf, bonus, eşantiyon değildir. Aksini düşünen varsa Yezid´in yol arkadaşı, satılmış ve vicdan devri yapmış Kandil havarileri, manda hasreti çeken soysuzların avukatı, düşman postallarının bakıcısıdır. Türk vatanının her karışı şehitlerin aziz hatıralarıyla perçinlenmiştir. Türk ülkesinin her taşı yakut, her köşesi cennetten bir köşk, her insanı ortak geçmişin anısı ve bereketidir. Biz bu berekete toz kondurmayız. Biz bu muazzez anıya leke sürdürmeyiz."

 

"SEN HÂLÂ OY HESABI YAPIYORSUN"

 

Bahçeli, konuşmasında Davutoğlu´nun ´Ankara patlamasından sonra oyumuz arttı´ dediğini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Be hey gafil, be hey densiz, be hey yüreksiz, insanlarımız ölüyor, sen hâlâ oy hesabı yapıyorsun. Mehmetçikler, polisler şehit ediliyor; sivil ve masum vatandaşlarımızın canı alınıyor, sen oy çetelesi tutuyorsun. Hiç mi vicdanın sızlamaz, hiç mi yüreğin yanmaz, hiç mi Allah´tan korkmaz, kuldan utanmazsın? Bu nasıl bir sözdür? Bu nasıl bir beyan ve düşüncedir?"

 

"Bombalar patlıyor ve bu AKP´ye yarıyorsa, o zaman azmettiren bellidir" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:

 

"Katliamlar yapılıyor, insanlarımız tabuta sokuluyor ve bu AKP´nin oyunu yükseltiyorsa, canilere hedef çizen, saldırı emri veren uzaklarda aranmamalıdır. AKP, kanlı döngünün bir numaralı sorumlusudur. AKP, terörizmin, her nevinden terör örgütlerinin gizli rehber ve lideridir. Dünyanın neresinde, bu kadar can gitmişken, bu kadar ana ağlamışken, bu kadar felaket yaşanmışken, bir hükümetin partisinin oyu artmıştır? AKP´ye oy veren değerli kardeşlerimi saf ve akılsız görmek kimin ne haddinedir? Davutoğlu´nun sözlerine AKP´li kardeşlerim tepki göstermeyecekler mi? PKK saldırsın, AKP oy kazansın. DHKP-C vursun, IŞİD bombalasın, AKP parlasın. Böylesi bir çürümüşlük, böylesi bir yenilgi, böylesi bir ilkellik nasıl olacak, nasıl dikiş tutacaktır? AKP yönetimi; uğursuz, bereketsiz, arsız ve yalancıdır. Adına açılım, çözüm derler, terör örgütü PKK´yla masaya otururlar. Adına barış derler, kundaktaki bebeklerin karnını kurşunla dolduran bir katille sistematik görüşme yaparlar. Adına milli birlik derler, Oslo´da, İngiliz bir büyükelçinin arabuluculuğunda, teröristlerle birlikte Türkiye´ye idam hükmü yazarlar. Adına milletin adamı derler, gavurun adamı olduğunu gizlerler. Adına ileri demokrasi derler, diktatörlüğü kurmak için faaliyete geçerler. Adına komplo derler, rüşvet ve yolsuzluğu saklarlar. Adına özgürlük derler, basını sustururlar, ekranları karartırlar, gençleri durdururlar, demokratik hak arayışlarını budarlar. Adına ´sıfır sorun´ derler, dünya alemi düşman ederler. Türkiye´yi yalnızlığa iterler. Adına tabuları yıkmak derler, tarihte Ermeni´ye, Ege´de Yunan´a, Kıbrıs´ta Rumlara teslim olup özür dilerler. Bunların neresini düzeltelim? Bunların nesini maruz görelim, neresini makul bulalım? 12 yıl bir ve beraber olduklarıyla 17-25 Aralık´tan sonra düşman oldular, ´kandırıldık, aldatıldık, yanlış bilgilendirildik´ dediler; her kepazeliği paralel safsatasına yüklediler. Türk askerine yapmadık eziyeti bırakmadılar. Silivri´ye umutları hapsettiler. İnsan onuruyla oynadılar. ´Darbe niyetlisi´ diye Türk ordusunun ne kadar şerefli komutanı varsa içeri attılar, omurgasını çökerttiler, sonra pardon sözleriyle kumpasa sığındılar."

 

"SAYIN DAVUTOĞLU TOROS´U BIRAK, TOZ TRAFİĞİNE BAK"

 

Bahçeli, Davutoğlu´nun "biz gidersek beyaz Toroslar gezer´ dediğini hatırlatarak şunları söyledi: "Dün ´biz gidersek maaşlar ödenmez´ diyenler, şimdi milleti Torosla korkutmaya çalışmakta, gizli bir örgütlenmenin şifrelerini vermektedir."

 

MHP, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi kapsamında son mitingini Anadolu meydanında gerçekleştirdi. Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada, ?Bu evetlerden ödleri patlayan AKP yönetimi, devamlı partimize saldırmaktadır. Bizim hayırcı olduğumuz dillendirilmekte, itibar ve imaj suikastları peş peşe düzenlenmektedir. Koalisyon kurmaktan kaçtığımız, sorumluluk almaktan çekindiğimiz hezeyan korosu tarafından ileri sürülmektedir. İhanete, adaletsizliğe, vurguna, rüşvete, yozlaşmaya, kutuplaşmaya, kavgaya, yoksulluğa hayır dememiz AKP ile CHP´yi ürkütmüştür. Havuzcuların devlet bankalarından, yani milletin kesesinden, Erdoğan şahitliği ve girişimiyle kredi alarak 3. havalimanı inşaatına başlamalarına hayır dediğimiz için hedefteyiz. 400 milletvekili almak için Türkiye´yi istikrarsızlığa ve karanlığa mahkum edenler bizim duruşumuzdan rahatsızdır? diye konuştu.

 

?DAVUTOĞLU´NUN BİZE YAPTIĞI İKİ ZİYARETTE DE BİR KOALİSYON TEKLİFİ TARAFIMIZA İLETİLMEMİŞTİR?

 

7 Haziran ile 1 Kasım arasında 4 ay 23 günlük bir süre olduğunu belirten ve bu süreç içerisinde hükümetin neden kurulmadığı konusunda açıklamalarda bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

 

?Bu süre zarfında Türkiye´de bir hükümet kurulamamasının vebali Erdoğan ve Davutoğlu´nun sırtındadır. Sayın Bülent Arınç, bir televizyon programında AKP´nin koalisyon kurmaktan kaçtığını ve buna yanaşmadığını ilk ağızdan itiraf etmiştir. Davutoğlu´nun bize yaptığı iki ziyarette herhangi bir koalisyon teklifi tarafımıza iletilmemiştir. Bu şer cephesinin, bu fesat yatağının aklında 8 Haziran´dan itibaren seçim vardır ve bu kapsamda şartların olgunlaşması beklenmiştir."

 

Bahçeli, koalisyon hükümetinin kurulmasını Erdoğan´ın önlediğini belirterek şunları söyledi:

 

"Erdoğan ve Davutoğlu kaybettikleri tek başına iktidarı tekrar kazanabilir miyiz hesabıyla 7 Haziran´da sandığa yansıyan milli iradeyi müştereken kundaklamışlardır. Erdoğan´ın; Davutoğlu´na, CHP´yle görüşmeden önce intihar edecek hali yok uyarısı, bizimle toplantıya gelmeden evvel şahsımı kast ederek ´muhatabım değil´ örtülü mesajı koalisyon sürecini tıkamıştır. Hükümet kurulamamasının günahı bunların üzerindedir."

 

Görüşmelerde, "Biz, 4 milli ilkemiz kabul edildiği takdirde, değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya her zaman hazırız" dediklerini anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Fakat bizi hiç duymadılar. Anayasa´nın ilk dört maddesini koruyalım dedik. Çözüm sürecini bitirelim dedik. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk sürecinin üzerine gidelim, ucu kime dokunursa dokunsun hırsızları adalete teslim edelim dedik. Cumhurbaşkanı anayasal sınırlarına çekilsin, parlamenter sistemi koruyalım dedik. Bunların hepsine hayır dediler. Ve gerçek hayırcının kim olduğunu gösterdiler.?

 

?KILIÇDAROĞLU YÜZDE 60´LIK BLOKTAN BAHSEDERKEN BİRDENBİRE AKP´NİN DİZİNİN DİBİNE ÇÖKTÜ"

 

Koalisyon sürecinde CHP´nin tavrını eleştiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: ?CHP her şeye evet demiş, her ilkesini ikinci plana itmiştir. Kılıçdaroğlu yüzde 60´lık bloktan bahsederken, birdenbire AKP´nin dizinin dibine çökmüş, bir tek yalvarmadığı kalmıştı. AKP ile CHP 32 gün görüştüler, beş oturumda 35 saat toplantı yaptılar. Ne oldu, koalisyon kurabildiler mi? AKP´nin başından itibaren koalisyon kurmaya niyeti yoktu. Davutoğlu, verilmiş bir görevi, çizilmiş sınır ve süre içinde ifa etmeye memur edilmişti. 17 Ağustos´ta bizimle görüşmeden 4 gün önce erken seçim tek ihtimal diyen Davutoğlu´dur. Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim istiyor diyen de Davutoğlu´dur. Davutoğlu, bize yalnızca AKP azınlık hükümeti, erken seçim kararı, seçim hükümeti teklifiyle gelmiş; doğal olarak bizden olumsuz cevap almıştır. Kaldı ki bunlara hiç kimsenin onay verdiği görülmemiştir. Bizi alçakça hayırcılıkla suçlayan AKP ve CHP´si önce haysiyet testinden geçmelidir.?

 

?1 KASIM´DAN SONRA TÜRKİYE HÜKÜMETSİZ BIRAKILMAYACAKTIR?

 

1 Kasım seçimleri sonrası MHP´nin tek başına iktidar olamaması durumunda HDP dışında her partiyle hükümet kurabileceklerini belirten Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: ?Milliyetçi Hareket Partisi hayırcı değil, hayır ve hasenat sahibi bir millet eseridir. Bizim hayır dediklerimizde de hayır vardır ve her şey ortadadır. Herkes müsterih olsun, 1 Kasım´dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi eğer tek başına hükümet kuracak bir çoğunluğa ulaşamazsa, dört ilkesi çerçevesinde HDP dışında her partiyle iktidar olmaya, iktidar kurmaya şimdiden hazırdır.?

 

Oylarının düştüğü yönündeki iddialara cevap veren Bahçeli, şunları söyledi:

 

?Oylarımızın düştüğünü ahlaksızca söyleyenler, AKP beslemesi, trol takviyeli içimizden devşirilen dönek ve devşirmeler, algı operasyonlarıyla Türklüğü HDP´nin gerisinde bırakmak için mücadele verenler 1 Kasım akşamı rezil rüsva olacaklardır. Korkuları, kaygıları, telaşları bu yüzdendir. MHP, anket engellerini, spekülasyon tertiplerini aşarak geliyor. MHP, iftiraları kırarak, tuzakları bozarak geliyor. MHP, siyasi operasyonları, AKP-CHP-HDP kuşatmasını yararak geliyor. 1 Kasım´da Milliyetçi Hareket Partisi iktidara geliyor. İşte bunun kanıtı bu meydandadır.?

 

?TÜRK MİLLETİ AYRILIK KABUL ETMEYEN BİR BÜTÜNDÜR?

 

Milliyetçi hareketin, Türk milletinin dimdik ayakta kalmış son burcu olduğunu anlatan Bahçeli, "Milliyetçi hareket, Türk milletini küresel sarmaldan çekip çıkaracak son kudretidir. Milliyetçi hareket, Türk milletinin birlik, refah, huzur ve kalkınma yolunda son umududur? diye konuştu.

 

Milliyetçi Hareket Partisi´nin asla teslim olmayacak, sonuna kadar mücadele edecek ve mutlaka başaracağını anlatan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Tarihi bir mesajı huzurunuzda tekrarlamak istiyorum; Küresel uzantılar, ihanet şebekeleri nerelere demir atmış olurlarsa olsun geldikleri gibi gideceklerdir. Kimler ve hangi mihraklar, hangi oyunları tertip ederlerse etsin, hangi ihanetlerin içine girerlerse girsin bir kez daha ilan ediyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti tektir ve üniter bir devlettir. Türk milleti ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti´dir. Milli birlik ve bütünlüğümüzün temelleri tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek dil ülküsüdür. Önümüzdeki hafta 92. yıldönümünü kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti, ebedi vatanında milli varlığını ve birliğini mutlaka koruyacaktır. Güncellediğimiz ve büyük bir kabul gören Seçim Beyannamemizle 1 Kasım´a hazırız.?

 

Bahçeli, şimdilik Torosların gezmediğini ama çetelerin her yere konuşlandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Toroslar gezmiyor ama Doğu ve Güneydoğu´dan devlet geri çekiliyor. ´90´lara dönülmeyecek´ diyen Davutoğlu farkında mıdır, Türkiye 1919 şartlarına çoktan girmiştir. Sayın Davutoğlu, Torosu bırak, devri iktidarınızda doğudan batıya çığ gibi artan toz ticaretine ve trafiğine bak. Torosu bırak, haram limanlarından demir alan rüşvet ve zillet gemiciklerine, kasalarından silah çıkan TIR´lara kafayı tak. HDP eşbaşkanı devlete katil derken, Davutoğlu´nun beyaz Toros hatırlatması tıpkısının aynısıyla devleti faili meçhul cinayetlerin azmettiricisi olarak göstermektir. Bu bir PKK üslubu, PKK ağzıdır. Terörü azdıran, bölücülüğü havaya kaldıran AKP yönetiminin içine PKK kaçmıştır. PKK terör örgütü değildir diyen Kandil vizeli milletvekilleri, gazeteci ve yarım aydınlar AKP´nin kanatları altındadır. Biz ´AKP eşittir PKK´ derken boşuna söylemedik, boş yere iddiada bulunmadık. Toros´u bilmeyiz, bu millet dolmuşa binmeyecek, dolduruşa asla gelmeyecektir."

 

İLKER TURAK - UĞUR KAN YÜKSEK

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı