İDLİB’DE 4 ŞEHİDİMİZ VAR
TERÖR 3.02.2020 10:54:00 1908 0

İDLİB’DE 4 ŞEHİDİMİZ VAR

MSB'den yapılan açıklamada, "İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen rejim unsurlarınca topçu atışının yapıldığı" belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

ERDOĞAN: “BU SALDIRININ CEVABI MİSLİYLE VERİLMİŞ DURUMDA”

Ukrayna ziyareti öncesi havaalanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız. Alçak saldırıyla bizi sınayanlar hata yaptığını anlayacak. Özellikle Rus yetkili makamlarına 'muhatabımız siz değilsiniz, tamamıyla rejimdir, bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın. Burada biz şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz." diyerek 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapıldığını aktardı.

Erdoğan, gelişmelerle ilgili, " Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Yeni bir harekat olacak mı? sorusuna yönelik olarak "Şu anda zaten hareket devam ediyor. Generallerimiz sık sık görüşmeleri yapıyorlar ve buna paralel şekilde operasyonlar sürüyor. Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız" diyen Cumhurbaşkanı,  Türkiye’nin sadece kara unsurlarıyla değil F-16 askeri uçaklarıyla da rejim güçlerine yanıt verdiğini açıkladı.

Erdoğan, İdlib’te operasyon yürütüldüğünü ve Türkiye’nin 40 civarında hedef tespit ettiğini belirterek, “İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı tarafta Suriyeli, o ekibin içinde etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Fakat noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Rusya’yla diplomatik temas konusunda da Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın muhataplarıyla görüşme kanallarını şu anda araladığını söyledi. Erdoğan, “Bu süreçte eğer istediğiniz neticeyi alamazsak ben de kendi muhatabımla (Putin) görüşmek suretiyle burada artık işin ciddiyetini kendilerine ifade edeceğim. Ancak arazide gerek Rus gerek bizim generallerimiz var. Bu generallerimiz görüşmeleri yapıyorlar ve yaptılar. Bu görüşmelere dayalı olarak da operasyonlarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli