İçişleri Bakanı Soylu: ?HDP, PKK´nın siyasi koludur?
SİYASET 11.03.2019 14:44:13 396 0

İçişleri Bakanı Soylu: ?HDP, PKK´nın siyasi koludur?

Yerel seçim çalışmaları kapsamında Aydın´a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Söke´de sivil toplum kuruluşu ve muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada HDP´nin PKK´nın siyasi kolu olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Aydın´a geldi. Soylu, ilk olarak Aydın´ın Söke ilçesinde STK ve muhtarlar toplantısına katıldı. Toplantının ardından Söke Seçim Koordinasyon Merkezi´nin açılışını yapan Soylu, daha sonra ilçeden ayrıldı.

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye´nin 1960 ve 2002 yılları arasında her anlamda kayıpla yaşadığına dikkat çekerek, ?Türkiye´nin 1960-2002 yılları arasındaki çektiği bütün patinajların, kayıpların müsebbibi ilk adımı sizin hemşehrinize yapılan o 27 Mayıs günüdür. Yıllarca 27 Mayıs´ı bu millete bayram olarak kutladılar. Cumhuriyet Bayramını, 23 Nisan´ı, 19 Mayıs´ı anlıyoruz, 27 Mayıs´ın ne olduğunu bir türlü anlatamıyorduk. O zamanlar çocuktuk, biraz büyüyünce anladık ki, aslında bize bir zulmü bir haksızlığı yıllarca bayram olarak kutlatıyorlarmış. Millete vurulan prangayı bir bayram olarak kutlattılar. Bu millet prangayı kabul etmez. O zihniyet bugünlere kadar gelmiştir. Bugün hâlâ aynı kafada insanlar vardır. Siyasete sandığa değil, meşru olana değil, kirli pazarlıklara, hileli siyasete inanan insanlar var. Biz bugün efendilerle mücadele ediyorlar. Bugün bir ittifak kurup, adına Millet İttifakı diyorlar, biz içinde şer görüyoruz, onun için şer ittifakı diyoruz. Matruşka gibi birbirlerinin içine giriyorlar. İçlerinde HDP onun içerisinde PKK, FETÖ, 27 Mayıs´ı ve 28 Şubat´ı yaptıranlar var. Bugün biz ittifakla değil organizasyonla karşı karşıyayız. HDP bizim bildiğimiz siyasi partilerden biri değildir. HDP, PKK´nın siyasi koludur? dedi.

 

  ?Bugün Doğu ve Güneydoğu´da huzur var?

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün Doğu ve Güneydoğu´da huzur ortamı olduğunu belirterek, ?Bugün Doğu ve Güneydoğu´da huzur var. Bu huzuru Allah´a şükür milletimiz sayesinde oluşturduk. Söke´de insanlarımız 24 saat bir yerden bir yere rahat içinde gidebiliyorsa, bilmenizi isterim ki, Doğu ve Güneydoğu´da bir anne ve kızı istediği yerde istediği saatte güven içinde gezebiliyor. Orada herkes huzur içerisindedir. Bana kızıyorlar ben sert konuşuyormuşum. Kadının biri diyor ki ?Ben sırtımı HDP´ye PKK´ya dayadım´. Ne söyleyeyim yani sırtını mı sıvazlayayım, dediğim şu sana dört tane duvar verdik, ister o duvara, ister bu duvara daya dedik. 13-14 yaşındaki kızları dağlara çıkarıp orada, hayvan Murat Karayılan´a, o hayvan Cemil Bayık´ın masasına meze yaparken, biz onların anneleri, babalarına ne anlatacağız. Şimdi bize nazire yaparcasına biz Doğu ve Güneydoğu´da buraları kapattınız ama, bizim kalbimize büyükşehirlere girerek belediye meclis üyesi atayarak, size bunun bedelini ödettireceğiz diyenlere sessiz mi kalalım? dedi.

 

  ?Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz?

  Türkiye´de Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını yaptıklarını kaydeden Bakan Soylu, ?Söke´de bir takım işler kulağıma geldi. Eğer iki ay içerisinde bu uyuşturucu satıcılarını anasından doğduğuna pişman etmezsem, ben de insan değilim. Bakalım el mi yaman, bey mi yaman. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını yapıyoruz. Bir günde 7.2 ton esrar yakaladık. Avrupa´nın 18 ülkesinin bir yılda yakaladığından daha fazlasını yakaladık. 2018 yılında toplam yakaladığımız kokain miktarı iki ayda bir tonu aştı. 260 ton bonzai madde ele geçirdik. 941 kişinin uyuşturucudan öldüğü rakamını görünce Cumhurbaşkanımıza koştuk gittik. Burada büyük bir problem var. Bu bonzai denen uyuşturucu çocuklarımızı zehirliyor. Aileleri yok ediyor. Cumhurbaşkanımız gereğini yapın diyerek tam donanımlı talimat verdi. Uyuşturucu satışı yapan 57 bin kişiyi kodese gönderdik. 275 mafya örgütünü çökerttik, 10´u ulusal bazda? dedi.

  Konuşmasının devamında, Türkiye´yi güçten düşürmek isteyenlere, allak bullak etmek isteyenlere müsaade etmemelerini ifade eden Soylu, ?Şurada seçimlere 20 gün var. Gidebildiğiniz bütün evlere gidin. Sizden güç, kuvvet, destek istiyoruz. Sizden Aydın´da tüm belediyeleri kazanabilecek bir sonuç istiyoruz. Ne Söke ne de Aydın Büyükşehir Belediyesi´ne Kılıçdaroğlu´nun ayağını zafer adımıyla içeriye attırmayın? diye konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli