İBRAHİM ÖZDİŞ, ?MECLİSİ SUSTURMA ÇABASINDAN VAZGEÇİLMELİ?
SİYASET 13.07.2017 13:06:02 278 0

İBRAHİM ÖZDİŞ, ?MECLİSİ SUSTURMA ÇABASINDAN VAZGEÇİLMELİ?

AKP-MHP´nin ortak çalışmasına tepki gösteren Özdiş,?AKP-MHP birlikteliği TBMM´yi susturmak değil çalıştırmak için işbirliği yapmalı? diyen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, değiştirilmek istenen Meclis İçtüzüğü´nün TBMM´nin işlevselliğini ortadan kald

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, TBMM İçtüzüğü´nün  AKP ve MHP´nin anlaşarak değiştirilmek istenmesine tepki göstererek, ?Meclisi işlevselliğini ortadan kaldırmak değil, çalışmasını sağlamak amacınız olmalı? dedi.

AKP´nin 15 Temmuz hain darbe girişimini fırsat bilerek 20 Temmuz´da gizli darbe sonrası TBMM´nin etkisiz hale getirildiğini söyleyen Özdiş, KHK ve OHAL uygulamalarıyla meclisin neredeyse hiçbir işlevinin kalmadığı belirtti. Yaptığı açıklamada böyle bir süreçte AKP-MHP birlikteliğinin şimdi de Meclis İçtüzüğü´nü değiştirmeye çalıştığını vurguladı. Özdiş, değiştirilen maddeler bir yana önce TBMM´nin faaliyetlerini etkin ve düzenli hale getirmenin hükümetin önceliği olması gerektiğini kaydetti.

ÖNCELİK ADALET OLMALI

OHAL ve KHK ile ülkede binlerce masum insanın mağdur olduğunu belirten Özdiş, suçlular cezalandırılırken, suçsuzların mağdur edilmemesi gerektiğini ifade ederek açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

?AKP ve MHP kendi aralarında oturup tartışıp düzenlemeleri getiriyor olabilir. Öte yandan bizler daha geçtiğimiz günlerde, Sayın Genel Başkanımız öncülüğünde 24 günlük, on binlerce kişinin katıldığı bir yürüyüş, milyonların katıldığı ve ana fikri adalet olan bir miting gerçekleştirdik.  Ülkemizin adalete ihtiyacı var, hem de acilen. 

FETÖ´CÜ TERÖRİST DAMGASI

On binlerce insanın KHK zulmüyle işinden aşından edildiği bir yıl yaşadık. FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayan kişilerin FETÖ´cü terörist damgası yediğine şahit olduk. Bu ülkenin akademisyeni, öğretmeni KHK´yla işinden edildi, günlerce oturma eylemi yaptı, açlık grevi başlattı ses etmediniz; ne zamanki bu 2 kişi kamuoyunun ilgisini çekti, bizler de destek verdik, bir anda Nuriye ve Semih DHKPC´li terörist ilan edildi. Tutuklayıp cezaevine attınız, yetmedi, şimdi de aileleriyle uğraşıyorsunuz. Adalet bakanı da çıkmış diyor ki onlar cezaevinde bize emanet, sağlık durumları iyi. Ya insanlara işini aşını geri verin zaten iyi olacaklar, açlık grevlerini sonlandıracaklar.

HAYATLARINDAN ÇALINANLARI VEREBİLECEKMİSİNİZ?

Daha geçen gün ziyaret ettim kısa dönem askerlik yapan hem de askerliğini kantinci olarak yapan, üniversite mezunu bir gencimiz 1 yıldır cezaevinde tutuklu. İddianamesi hazırlanmamış, mahkemesi başlamamış zaten başlasa tahliye edilecek. Şimdi soruyorum, bu gencin hayatından çalınan 1 yılın hesabını nasıl vereceksiniz?  Asıl sorumlular makamlarında keyifle oturmaya devam ederken garibanlar işinden aşından ekmeğinden edildi, hayatları karartıldı. Bu nedenle AKP ve onun sevgili destekçisi MHP´ye çağrı yapıyoruz; bu birlikte çalışma azmi ve enerjinizi ülkemizde adaleti tesis etme üzerine kullansanız hepimiz için en hayırlısı olacak.?(HABER MERKEZİ)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli