?HÜKÜMET KURMA GÖREVİ KILIÇDAROĞLU´NA VERİLMELİ?
SİYASET 20.08.2015 23:07:25 272 0

?HÜKÜMET KURMA GÖREVİ KILIÇDAROĞLU´NA VERİLMELİ?

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Anayasamıza, yerleşik usullere ve demokratik teamüllerimize göre Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na vermez ise milli iradeye yönelik büyük bir saygısızlık ve yetki gasbı oluşturaca

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç yaptığı yazılı basın açıklamasında, "Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu´na 9 Temmuz 2015 tarihinde Anayasa´nın 109´uncu maddesi gereği hükümeti kurma görevi verilmiştir. 24 Temmuz - 3 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılan ön görüşmelerde Cumhuriyet Halk Partisi´nin bugün Türkiye´nin yaşadığı sıkıntıları düşünerek, ülkeyi uzun süreli, geniş tabanlı, yüksek profilli bir reform hükümetine kavuşturabilmek için yaptığı özverili çalışmalar ve önerileri AKP tarafından maalesef karşılık bulmamıştır. Gerçekçi, kalıcı, güven verici bir hükümet kurulması imkanı AKP tarafından değerlendirilememiştir. Daha sonra Sayın Davutoğlu diğer partilerle de görüşmüş, neticede bu görevi yerine getiremeyerek 18 Ağustos 2015 tarihinde görevi iade etmiştir. Bugün itibariyle kendisi hükümeti kurma görevine haiz değildir" ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimlerinde en yüksek ikinci oyu alan partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu hatırlatan Koç, "Anayasamıza, yerleşik usullere ve demokratik teamüllerimize göre Cumhurbaşkanı hükümeti kurma görevini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´na vermek zorundadır. Aksi yönde bir davranış milli iradeye yönelik büyük bir saygısızlık ve yetki gasbı oluşturacaktır" dedi.

Koç açıklamanın devamında, "Bilinmelidir ki, yapılan seçimlerde verilen her oy mukaddestir. Halkımız oylarıyla milli iradenin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni oluşturmuş ve hükümet kurma sorumluluğunu yüklemiştir. Eğer bir parti bu sorumluluğu yerine getiremezse, TBMM´de grubu bulunan diğer partiler bu sorumluluğu yerine getirme görevine sahiptir.

Anayasamıza göre bu sorumluluğun yerine getirilmesini engellemek Cumhurbaşkanı´nın yetki alanında olmadığı gibi, böyle bir adım milli irade üzerinde bir vesayet kurmak ve demokratik rejimi fiilen askıya almak anlamına gelecektir. Böyle bir adıma karşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde grubu bulunan bütün partiler Meclis´in şerefini ve seçimlerde ortaya çıkan milli iradeyi korumakla yükümlüdür. Partimizin 7 Haziran tarihinden itibaren milli iradeye tam bir saygı göstererek hareket ettiği ve bir hükümet kurulması için her fedakarlığı yaptığı milletimizin malumudur.

Cumhuriyet Halk Partisi hak ettiği görevin kendisine verilmesi halinde ülkemizin güven ve huzur ortamı içerisinde seçime gitmesini sağlayacak bir hükümet kurma formülü dahil olmak üzere, mümkün olan bütün formülleri hayata geçirmek için çalışmalarını ´Önce Türkiye´ şiarıyla sürdürecektir.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false