Hizmeti Elbette Vereceğiz Ama Gün Cumhuriyeti Kurtarma Günüdür”
SİYASET 24.05.2015 14:17:33 469 0

Hizmeti Elbette Vereceğiz Ama Gün Cumhuriyeti Kurtarma Günüdür”

Hüseyin Sözlü, Tufanbeyli'de ve ilçenin 8 köyünde halkla buluşmasında iktidarın bölgeye 12 yılda kayda değer tek hizmet yapmadığını ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti'ne karşı yapılan saldırıların bertaraf edilmesi, ihanet sürecinin sonla

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP İl Başkanı Yusuf Baş ve bazı MHP Adana milletvekili adaylarıyla birlikte Tufanbeyli ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu, esnafla ve halkla buluştu, çok sayıda köye giderek ilçeye yapılan, yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Başkan Sözlü, iktidarın bölgeye 12 yılda kaydedeğer tek hizmet yapmadığını ifade ederek, 7 Haziran seçimlerinde Türk Milleti’ne karşı yapılan saldırıların bertaraf edilmesi, ihanet sürecinin sonlandırılması gerektiğini söyledi.

HAKKARİ’Yİ, TUNCELİ’Yİ KAYBETTİKLERİNİ İTİRAF EDİYORLAR

MHP Tufanbeyli ilçe binasında muhtarlar, partililer ve Tufanbeylilerle bir araya gelen Başkan Sözlü, 6 Haziran seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını belirtti. Başkan Sözlü, “12 yıllık fetret döneminin, hatta gafletten ihanete geçiş döneminin sona ermesi için Allah hepimize güç kuvvet nasip etsin. Bu dönemde bayrağımızın indirilmesini yaşadık, askerimizin kafasına çuval geçirilmesini gördük. Başbakan canı sıkılınca muhalefete yönelik olarak  ‘Hakkari’ye Tunceli’ye gidin gidebiliyorsanız’ diyor. Bunun anlamı Hakkari’yi, Tunceli’yi kaybettik demektir. Memleketin bir bölümünü elinden kaybeden iktidar, 17-25 Aralık sürecinde de suçüstü yakalandı” dedi

SIKINTILI SÜRECİ SANDIKTA ATLATACAĞIZ

Türkiye’nin her alanda zor günler yaşadığını ifade eden Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Doğu’da bütün komşularımızla münasebetlerimiz kötü. Müdahil olduğumuz Suriye ve Irak’ta, Müslümanın canı, ırzı, kanı sebil olmuş durumda. Bunların hepsini de Müslümanlığı sözde kimseye kaptırmayan bir kişi yüzünden yaşıyor Türkiye. Hizmetlerimizi beğenip beğenmememiz önemli değil. Türkiye için, kendiniz için bu dönem Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verilmesi gerektiğini herkese anlatmak zorundayız. Ondan sonrasi Allah kerim. Milletimiz bu sıkıntılı, çetrefilli, belalı durumu atlatmak zorunda. Bunu da demokrasi kültürünü kökleştirerek, medeni bir şekilde, sandıkta yapmalıdır.”

GELİŞME VE DEĞİŞİM İÇ DİNAMİKLERLE OLMALI

Cumhuriyetin demokrasiyle köklendiğini, taçlandığını ve geliştiğini bildiren Başkan Sözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu da sandıkla olur. Bunu sandıkta yapamayanlar ne olur? Irak, Suriye, Libya gibi olur. Bu ülkeler iç dinamikleriyle değil, dışarıdan müdahalelerle liderlerini değiştiriyor. Böyle olunca da büyük sorunlar yaşanır. Ülkeleri için gerekli değişiklikleri kendileri yapabilenler başarılı olur. İnatlaşanlar, kutuplaşanlar ağır bedelleri ödemek zorundadır. Bugün Türkiye, Ortadoğu ülkelerinden bu konuda bir kademe öndeyse, bu, Cumhuriyetle birlikte kurulan çağdaş rejim ve sonrasında çok partili demokratik sistemin sonucudur. Avrupa’dan bir kademe gerideysek, zaman zaman demokrasinin uğradığı kesintiler ve içimizdeki inatlaşmalardan ötürüdür. İnşallah bu konuda daha iyi olacağız ve gelişmiş demokrasileri de sollayacağız. Milletimizin verdiği desteği istismar edip, kaynakları halka kulandırmayıp, sistemi kökten ele geçirme amacıyla, devletin ve milletin kaynaklarını bir tercih olarak kendi yandaşlarına sunup, onunla iletişimi, ekonomiyi kontrol edip, sisteme hakim olmak isteyenler elbette halkı unutur.”

KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILIRSA HİZMETE PARA BULUNUR

Kaynakların iyi kullanılması durumunda, halka hizmetin en iyisinin verilebileceğini dile getiren Başkan Sözlü, “Genel Başkanımıza, bin 400 liralık asgari ücreti nasıl vereceğini soruyorlar. Bu bir tercih meselesidir. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birini devraldık ama vatandaşımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılıyoruz. Kaynak sıkıntısından da bahsetmiyoruz. Cenab-ı Allah bize, hizmet etme yolunda ihtiyacımız olanları veriyor çok şükür. Allah şahittir ki, istenilen bir hizmete olumsuz yanıt verdiğimiz olmadı şimdiye kadar. Bir Büyükşehir Belediyesi’nin hemşehrileri için yapabileceği hizmetlerden bahsediyorum. 110 milyon liralık yol projesini ikiye bölüp ihaleye çıkardık ve 26 milyon liraya birisi, 34 milyon liraya diğeri gitti. ASKİ’nin yatırımlarının temelini atmaya devam ediyoruz. 3 parça proje toplam 60 milyon lira keşif bedelli ancak biz 21 milyon liraya yapıyoruz.  Rekabete açık, halkın menfaati düşünülerek, kaynaklar verimli kullanılarak, kaliteli ama az parayla iş yapma anlayışıyla yola çıkarak hizmet etmek istiyoruz ve Cenab-ı Allah da yardım ediyor. Önemli bir kanalizasyon şebekesi projesini, sanayicilerimizin belediyeye anlatamadığı, DSİ’ye yaptıramadığı çalışmayı, bayındırlık fiyatlarına göre 16 milyon liralık bir keşif bedeliyle, KDV hariç 6 milyon liraya yapıyoruz. İktidar partisi 12 yıldır bölgede kayda değer hizmet vermemiş. Allah nasip ederse bu yıl sulama projelerini çıkaracağız. Öncelikle acil durumda olan yerlerin sorunlarını çözeceğiz. Yeni yasayla vilayet sınırlarındaki yerleşim birimlerinin tamamı bize bağlandı. Takdir edersiniz ki altyapı problemlerinin tamamını bir çırpıda çözmek mümkün değil. Biz yüz yüze bakacağız ve yetiştiremeyeceğim işi yapacağımı söylemem. Doğruları söylerim ve söylediklerimi de yaparım Allahın izniyle” diye konuştu.

SULAMA PROJELERİ HAYATA GEÇECEK

Tufanbeyli’de altyapı hizmetlerinin yanı sıra, ilçeyi tarımsal açıdan kalkındıracak projelerin uygulanmasına da ağırlık vereceklerini açıklayan Başkan Sözlü, “İnşallah Tufanbeyli’de sulama projelerini hayata geçireceğim. Var olan açık sistem göletleri, kapalı sistemlere çevirerek, yüksekteki suyun potansiyel enerjisinden yararlanacağız. Vanaları açtığınızda ister damla sulama yaparsınız, ister yağmurlama sistemiyle sulama yaparsınız. Ne elektrik kullanacaksınız ne de traktörle mazot yakacaksınız sulama için. Bunun dışında, bu sudan yararlanamayacak olan araziler için de farklı su kaynakları bulup, sulananabilir tarım alanlarının miktarını artıracağız” dedi.

MİLLETİMİZ İHANET SÜRECİNİ SONA ERDİRMELİ

7 Haziran seçimlerinde, Türkiye’nin bugünü ve geleceği için Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteklenmesi gerektiğini anlatan Başkan Sözlü, sözlerini şöyle noktaladı: “Önümüzdeki 4 yılda Tufanbeyliler, aldıkları hizmetten öte, bir memleket çocuğu olarak, Türk Milletinin bir evladı olarak, Türk Milletini sırtından harçerleyenlere karşı dik durup, MHP’yi desteklemeli.

Despotlukla, totaliterizmle milleti yönetenler, küçük demokratik talepler karşısında bile olumsuz, hoşgörüsüz bir tutum takınıyorlar. Siyasi partilerin seçimlerle ilgili propaganda yapması yasaldır. Ben belediye başkanıyım ama siyasiyim. Siyaset bizim hakkımız fakat Anayasal olarak Cumurbaşkanı partisiz ve tarafsız kişidir. Şu andaki Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemini arzu ediyor ancak Adalet ve Kalkınma Partisi sıkışınca sahaya inmek durumunda kalıyor. Adana’ya gelmek istiyor. Durumu siz biliyorsunuz AKP çökmüş konumda ve onu kurtarmak için geliyor. Gelsin, onun da kurtaramadığını görsün Adanalılar. Ben gelmesin demedim zaten. Dedim ki; tarafsızlığını korusun, hepimizin Cumhurbaşkanı olduğunu göstersin. Cumhurbaşkanı yasal olarak tarafsızdır, Anayasayı ihlal etmesin. Adana’ya gelirse Anayasayı ihlal etmiş olur. Adana, Anayasanın ihlal edildiği bir zemin olma talihsizliğini yaşamasın. Seçimden sonra gelsin biz de kendisini bağrımıza basalım, en sıcak şekilde karşılayalım.

Kendilerinin bir belediye başkanları var. Türkiye’nin merkezinde. Televizyonlarda çıkar, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye, Kılıçdağoğlu’na verir veriştirir. O hiç haddini aşmaz, hiç edebini bozmaz güya. Onlarla ilgili sorun yok. Onlar gücün sahibi. Onlar herkese, her şeyi yapabilir. Ben, hükümetin baskısına rağmen, halkın sahip çıkıp seçtiği bir belediye başkanıyım. Cumhurbaşkanlığı makamına da olan hürmetimizden dolayı, kullandığımız zarif bir ifademiz nedeniyle ezilmek isteniyoruz. Biz Adana çocuğuyuz, memleket çocuğuyuz ve gücümüzü halktan alıyoruz. Cenab-ı Allah’a sığınır, kimseden de korkmayız.. Bana diyorlar ki; ‘Başına bir şey gelmesin, bir şey olmasın.’ Biz doğru, temiz, dürüst çalışıyoruz. Ben onların kendi adamlarına benzemiyorum. Görevden indikleri gün nice bakanları, nice belediye başkanları ve en tepedeki patronları, kimisi yüce divanda, kimisi Türk mahkemelerinde hakettikleri muameleyi göreceklerdir. Göstermezsek bizlere de yazıklar olsun. Hizmet elbette çok önemli ama bugün o gün değil. Bunu bütün yüreğimle söylüyorum; milletimize karşı yapılan saldırıların  sandıkta bertaraf edilmesi gerekiyor.

Mustafa Kemal Atatürk, 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıktığında, Adanalıların kendisine destek vereceğinden emindi. Adana’daki istişarelerinden bu sonuç çıkmıştı. Cumhuriyeti kuran iradenin kendisi olan Adana, Çukurova, Toroslar, Cumhuriyeti düşmekte olduğu uçurumdan çekip çıkarmalıdır. Bizim hizmetimiz süper olsa ne olur, eksik olsa ne olur? Esas olan milletin, Cumhuriyetin kazanımlarıdır. 19 Mayıs’ta başlayan sürece 12 yıldır ihanet edilmektedir. Milletimize düşen de bu ihanet sürecini sona erdirmektir.”

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli