HİDROSEFALİ TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ADIM
SAĞLIK 24.03.2016 10:47:48 1628 0

HİDROSEFALİ TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ ADIM

BEYNE ŞANT CİHAZI YERLEŞTİRMEDEN DE TEDAVİ MÜMKÜN

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi´nde Beyin Cerrahi Kliniğinde uygulanan nöroendoskopik teknikle hasta, şant takılmadan çok daha kısa sürede tedavi edilebiliyor.
Hidrosefali (Beyinde su toplaması) hastaları günümüzde beyne yerleştirilen şant cihazı gibi çeşitli yöntemlerle tedavi edilebiliyor, ancak Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde uygulanan nöroendoskopik teknikle (3. Ventirkülostomi) hastaya şant takılmadan çok daha kısa sürede tedavi edebiliyor. O hastalardan biriside 16 yaşındaki Buse Ceren Cengiz. Hemşirelik üçüncü sınıf öğrencisi olan Buse Ceren Cengiz, 1 hafta önce baş ağrısı ve dengesizlik şikayeti ile Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Kiliniğine başvurdu. Doç Dr. Derviş Mansuri Yılmaz tarafından tedavi altına alınan Cezgiz´n beyninde su toplanması olduğu tespit edildi.
Operasyona alınan Cengiz´e yaklaşık 1 cm´lik delikten nöroendoskopik operasyon yapıldı. Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Buse Ceren Cengiz iki üç günlük bir tedavi sürecinin ardından taburcu oldu.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz, yapılan işlemle ilgili verdiği bilgide artık hidrosefali hastalarının bir kısmını şant cihazı yerleştirmeden nöroendoskopik teknikle (3. Ventirkülostomi) çok daha kısa sürede tedavi edebildiklerini hidrosefalinin bu tedavi yönteminde alın bölgesinin gerisinden yaklaşık 1cm´ lik çok küçük bir açıklıktan girilerek işlemin sonuçlandırıldığının söyledi.
Hidrosefaliyi beyin karıncıklarında beyin omurilik sıvısının birikimi olarak tanımlayabileceklerini ifade eden Yılmaz, "Bu biriken sıvı tahliye edilmez ise ciddi sonuçlara sebep olabilmektedir. Bu hastaların tedavisinde genellikle biriken bu beyin omurilik sıvısını tahliye etmek için silikondan yapılmış şant cihazı kullanılmaktadır. Bu cihaz hastada ömür boyu kalmaktadır. Uyguladığımız endoskopik yöntem ile şant cihazının yerleştirilmesine gerek kalmadan karıncıklarda biriken sıvı karıncığın tabanında açılan bir delikten beyin içindeki sıvının tahliye edilebileceği yere geçişi sağlanmaktadır" dedi.
Yılmaz, bu yöntemle uygun olan hastalarda beyin içindeki tümörün, beyin kanmalarının tedavisinin yapıldığını işaret ederek, yöntemin bu bölgede de nadiren yapıldığına vurgu yaptı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli