Hidrojen Teknolojileri Çukurova Üniversitesi´nde Tartışıldı.
YAŞAM 20.03.2017 13:12:04 557 0

Hidrojen Teknolojileri Çukurova Üniversitesi´nde Tartışıldı.

İkinci Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Kongresi Hidrojen Teknolojileri Derneği ve Çukurova Üniversitesi´nin (ÇÜ) işbirliği ile Mithat Özsan Amfileri ve İ. Akif Kansu Konferans Salonu´nda gerçekleştirilirdi.

Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok bilim insanının katıldığı "İkinci Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Kongresi" saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Hidrojen teknolojiler konusunda yeni teknolojiler ve sistemler ile ilgili bilimsel çalışmaların sunulduğu, sonuçlarının tartışıldığı kongrenin dili İngilizce olarak yapıldı.

Çok Sayıda Yerli ve Yabancı Bilim İnsanları Katıldı.

Kongre Başkanı Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakılçık´ın açılış konuşmasıyla devam eden kongreye çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı katıldı. Doç. Dr. Karakılçık konferansın amacının hidrojen teknolojileri konusunda bilimsel, endüstriyel ve sosyal işbirliğini sağlamak ve sürdürülebilir koordinasyon geliştirmek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Karakılçık hidrojen üretimi, temizlenmesi, depolanması, uygulamaları, modellenmesi, analizi, güvenliği ve stratejileri konularında gerçekleştirilen çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirmek tartışmak fikir alışverişinde bulunmak amacıyla kongreyi düzenlediklerini ifade etti.

"Amacımız Hidrojen Teknolojileri Konusunda Bilimsel, Endüstriyel ve Sosyal İşbirliğini Sağlamak."

Hidrojen Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer ise kongrenin bilimsel aktivitelerin yanında sürpriz sosyal etkinlikler de içerdiğini belirterek kongrenin amacını şu şekilde açıkladı; "Hidrojen teknolojileri konusunda bilimsel, endüstriyel ve sosyal işbirliğini sağlamak ve sürdürülebilir koordinasyonu geliştirmek; hidrojen üretimi, temizlenmesi, depolanması, uygulamaları, modellenmesi, analizi, güvenliği ve stratejileri konularında gerçekleştirilen çalışmaları ulusal düzeyde değerlendirmek; tartışmak; fikir alış verişinde bulunmak ve bu faaliyetlerin hayata geçirilmesinde aracı olmak ve öncülük yapmaktır."

"Hidrojeni Bir Yerde Tutan Nobel Ödülü Alır."

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin de hidrojenin hayatımızın içerisinde olduğuna dikkat çekerek alternatif enerji kaynakları ve hidrojen konusunun gelecekte büyük yer kaplayacağını söyledi. Hidrojeni elde etmenin çok kolay, ancak bir yerde tutmanın çok zor olduğunu belirten Prof. Dr. Serin hidrojeni bir yerde tutarak kullanıma sunan bilim insanlarının Nobel ödülü alabileceğini ifade etti.

Açılış konuşmalarını ardından Kongre Başkanı ÇÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karakılçık konuşmacılara ve sponsorlara teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Kongre bilim insanlarının sunumlarını yapmasıyla son buldu.(CO)

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli