Heykeltıraşlar Adana´da yeteneklerini sergileyecek
YAŞAM 16.10.2018 09:46:59 379 0

Heykeltıraşlar Adana´da yeteneklerini sergileyecek

11 farklı ülkeden gelen sanatçıların katıldığı 4. Uluslararası Adana Heykel Sempozyumu başladı. Sanatçıların yapacağı heykeller, kentin muhtelif yerlerinde sergilenecek.

4. Uluslararası Adana Heykel Sempozyumu açılış seremonisi, Seyhan Nehri kıyısındaki Narenciye Parkı´nda gerçekleştirildi. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gelen heykeltıraşlar, mermer ve metal malzemeli eserlerle serbest temalı etkinlikte yeteneklerini sergileyecek. Bu yıl 4´üncüsü yapılacak Uluslararası Heykel Sempozyumu, 15 Ekim-5 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Özlem Kulak, 11 farklı ülkeden gelen sanatçıların taşları yontarak Adana´ya çok değerli eserler kazandıracağını belirterek, "Bu ayın başında başladığımız çalışmalarımıza sanatçılarımızın ilgisi bizi çok memnun etti. Seçici kurul üyelerimiz katılan 198 eser arasından 15 eseri seçmekte oldukça zorlandı. Bu yıl sanatçılarımızı daha özgür bırakarak, sempozyumu temasız olarak düzenlemeye karar verdik. Taşın yanına metali ekleyerek malzemeyi çeşitlendirdik" diye konuştu. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, Adana´nın festivalleriyle çekim merkezi olmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Güzel sanatların çok önemli bir kolu olan heykel sanatında da Adana´nın çekim merkezi olması için Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanatçılarımızın emrindeyiz. Onlarla birlikte Adana´nın güzelliğine güzellik katmaya devam edeceğiz. Bizim rakibimiz İstanbul değil, Floransa hiç değil, Paris bile değil. Sanatın başkenti Adana´dır" ifadelerini kullandı. 
Konuşmaların ardından mermere ilk çekiç, sanatçılar ve Akyürek tarafından vuruldu. Daha sonra protokol üyeleri, sanatseverler ve sanatçılar ile birlikte heykellerin yapılacağı stantları gezdi. 
Uluslararası Heykel Sempozyumu için Adana´ya gelen Japon heykeltıraş Hiroyuki Asakawa, ´Arkadaşlar Edindiren´ isimli heykelinden bahsederek, "Benim çalışmam sadece bir sanat objesi değil. Hem heykel hem çocuk oyun alanı gibi. Bu çalışma insanlar içerisine dahil oldukça var olacak" diye konuştu. 
4. Uluslararası Adana Heykel Sempozyumu´nun açılışına Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli