YAŞAM 14.02.2018 11:27:44 282 0

"Her geçen gün adalete duyulan güven azalmaktadır"

DüzenleGençlerle buluşan Baro Başkanı Av. Veli Küçük, öğrencilere avukatlık mesleğinin tanıtımını yaptı, ülke gündemine dair görüşlerini paylaştı ve bilgiler verdi.

Av. Veli Küçük, baronun çalışmalarını, baro meclislerini, staj eğitimlerini, cmk, adli yardım hizmetleri ve 29 komisyonun çalışmalarını, mesleğe ve ülkemizde yaşananları, bakış açılarını gençlere anlattı.

3 bin yıllık geçmişi olan avukatlık mesleğinin temsilcileri olan biz avukatların meslek kuruluşu olan Baroların görevinin insan haklarını korumak, gözetmek ve bu kavramlara işlevsellik kazandırmak olduğunu ifade eden Av. Küçük, "Baromuza kayıtlı 2400 avukat, ülke genelinde de 108 bin avukat bulunmaktadır. Avukatların insan yaşamının olduğu her yerde olması gerekmektedir. Avukatlık kamusal yönü ön planda olan çok kutsal bir meslektir. Yurttaşlarımızın adalete erişiminin ve hak arayışının temsilcisiyiz. Hukuk devleti kavramının, insan haklarının, hak ve özgürlükler ile demokratik hukuk devleti kavramlarının korunmasında özel yetki ve sorumluluklar taşımaktayız. Biz toplumsal yönü ön plana çıkan Özgecan Aslan, Aladağ Kız Öğrenci Yurdu yangın faciası, Karaman ve Soma maden faciası gibi davaları takip ettik. Bu olaylar ibret olmalı ve bir daha yaşanmamalıdır. Bazı basın yayın organlarında, sosyal medyada Atatürk´e hakaret paylaşımlarına karşı da suç duyurularında bulunulmuştur" dedi.

Av. Küçük, kişilerin kendisini geliştirme yükümlülüğünün olduğunu ifade ederek, "Üniversite okuduğum süreçte dahil olmak üzere cep telefonun olmadığı bir jenerasyondan gelmekteyim. Bu durumu sizler belki tasavvur bile edemiyorsunuzdur. Bu durumun bilinciyle sizler bilgiye ulaşmakta teknolojiyi kullanmak ve hakim olmak zorundasınız. Kitap okumanın yüzde 5´lerde olduğu ülkemizde bol bol kitap okumalısınız. Bu topraklardan yetişmiş ünlü edebiyatçıları da tanımalısınız." dedi.

Türkiye Barolar Birliği´nin isminden ´Türkiye´ kelimesinin kaldırılmasıyla ilgili olarak bir öğrencinin sorusu üzerine Baro Başkanı Av. Veli Küçük, "79 Baro´daki tüm avukatlar Türkiye´nin avukatıdır. Avukatlık yapmaya ehliyetiniz varsa Barolara kayıtlı olmak zorundasınız. Hem meslektaş bilincinin oluşması, hem de yurttaşın avukata bakışı açısından önemlidir. Biz ´Türkiye´ kelimesinin kaldırılmasının kabul edilir yanı bulunmamaktadır." diye konuştu.

Av. Küçük, Türkiye´deki adalet sistemiyle ilgili de görüşlerini açıkladı. Güzel ülkemizin zor günlerden geçtiğini vurgulayan Av. küçük, "Yurttaşlarımız kendilerini hukuki güvenceden yoksun hissetmektedir. Her geçen gün adalete duyulan güven azalmaktadır. Yargının adalet dağıtamadığı ve etki altında bulunduğu algısı ne yazık ki topluma hakim olmaktadır." dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false