HDP´DEN ?HALKIMIZ KENDİ GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRSİN´ ÇAĞRISI
SİYASET 20.07.2015 22:39:18 259 0

HDP´DEN ?HALKIMIZ KENDİ GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRSİN´ ÇAĞRISI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Suruç´ da SGDF üyelerine yönelik yapılan bombalı saldırıyı yaptığı yazılı açıklamada kınarken halkın, siyasi kurumların ve bütün toplumsal yapıların kendi güvenlik tedbirlerini geliştirmesi uyarısını yaptı

Kobani etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılmak istendiğine dikkat çeken HDP, "Bu tecavüz ordusunu kaypak Hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır" mesajı verdi. HDP halka da olası saldırılara karşı kendi güvenlik önlemlerini alması çağrısı da yaptı.

Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş Suruç´ta meydana gelen bombalı saldırıyı yaptıkları yazılı açıklamada saldırının insanlık dışı, alçakça bir saldırı olduğunu belirterek , "Saldırıda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet, halkımız ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Bugün Suruç´ta bir kez daha, insanlık onurunu yitirmiş barbarlık ve tecavüz ordusunun neler yapabileceğine tanıklık ettik" diyen HDP, ?Rojava Devrimi´nin hemen yıl dönümü sonrasında ve Kobanê ile dayanışmak için yola çıkmış Türkiyeli devrimcilerin hedef alınmasıyla, Kobanê etrafındaki enternasyonal dayanışmanın kırılmak istendiğini? ileri sürdü.

"IŞİD´e karşı sus pus olanlar, sesini bile yükseltmeye cesaret edemeyenler, HDP´ye her gün tehdit savurup IŞİD´in başını okşayan Ankara´daki yöneticiler bu barbarlığın suç ortağıdırlar" ifadeleriyle Türkiye´nin DAIŞ politikalarına dikkat çeken HDP, DAIŞ´in destek aldığı bütün ülkelerin bu barbarlığa suç ortaklığı olduğunun altını çizdi.

Açıklamada; demokrasi, adalet ve barış ilkelerini hayata geçirme konusundaki kararlılık vurgulanarak, bu ilkelerin her koşulda savunulacağına işaret edildi ve şu çağrı yapıldı:

 "Bu ilkeleri hayata geçirmek için IŞİD ve benzeri zihniyetlere karşı daha fazla yan yana durmak, daha fazla dayanışma içinde olma zamanıdır. Bu tecavüz ordusunu kaypak Hükümet politikaları değil, halkların dayanışması durduracaktır. herkese IŞİD ve türevlerine karşı, Türkiye´de IŞİD zihniyetini savunan ve temsil edenlere karşı, IŞİD´e sessiz kalarak ya da doğrudan destek sunarak büyütenlere karşı barış bloğunda bir araya gelinmelidir.? yapıldı.

?HALKIMIZ KENDİ GÜVENLİĞİNİ GELİŞTİRSİN?


HDP geçici hükümetin halkın can ve mal güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğuna dikkat çekti ve  "PYD´ye karşı, orduyu ve on binlerce askeri sınıra yığarak sözde güvenlik tedbiri alan hükümet, Suruç´ta elini kolunu sallayarak bomba patlatanların siyasi olarak hesabını vermek zorundadır. Her türlü istihbarat ve güvenlik açığından şu andaki hükümet sorumludur" dedi.

Halkın, siyasi kurumların ve bütün toplumsal yapıların kendi güvenlik tedbirlerini geliştirmesi uyarısı yapılan açıklamada daha sonra şu ifadelere yer verildi:

 "Parti binalarımıza giriş çıkışlar, toplu eylem ve etkinliklerin yapıldığı yerler mutlaka özel olarak güvenliği sağlanan yerler haline getirilmelidir. IŞİD tecavüzcülerinin kurumlarımıza, halkımıza bu kadar rahatça ve pervasızca saldırmasının önüne geçecek tedbirler geliştirilmelidir. Yarın yapılacak MYK toplantımızda bu konu özel olarak ele alınacaktır. Ayrıca önümüzdeki dönem siyasi sürece dair kapsamlı değerlendirme ve planlamalar yapılacaktır. Suruç katliamı karşısında Türkiye´de demokrasi, adalet ve barış ilkeleri etrafında dayanışma ruhuyla bir arada durmak isteyen ve bu tür saldırılara karşı birlikte neler yapabileceğimizi tartışmak isteyen bütün siyasi parti hareket ve gruplarla ortaklaşmaya hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz"

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli