Hatımoğulları’nın gündeminde eğitim var
SİYASET 23.09.2020 12:46:00 483 0

Hatımoğulları’nın gündeminde eğitim var

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, “Salgına karşı gerekli önlemlerin öğrencilere sağlanması da devletin yükümlülüklerinden biridir” dedi.

 

 

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar için ayrılan yetersiz bütçeler nedeni ile çok sayıda okul temel temizlik ve hijyen maddelerini karşılamak için velilerden, para ya da temizlik ve dezenfeksiyon malzemesi talep etmiştir” diyerek konuyu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a cevaplaması istemi ile ilettiği soru önergesi ile Meclise taşıdı.

Hatimoğluuları, 21 Eylül 2020’de anaokulları ve ilkokul 1. sınıflar yüz yüze eğitime başladığını, pandemi koşullarında okulların yüz yüze eğitime hazır olup olmadığı, gerekli önlemlerin alınıp alınmadığı yönünde toplumda ciddi endişelerin mevcut olduğunu belirtti.

Hatımoğlulları şunları kaydetti:

“Basına yansıyan haberlere göre; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar için ayrılan yetersiz bütçeler nedeni ile çok sayıda okul temel temizlik ve hijyen maddelerini karşılamak için velilerden, paraya da temizlik ve dezenfeksiyon malzemesi talep etmiştir. Şırnak Cizre ilçesinde bulunan Menderes Ortaokul Müdürü tarafından, okulun hijyen ve temizliği nedeniyle öğretmenlerden 200’er TL para talebinde bulunulduğu kamuoyuna yansımıştır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından okulların eğitime hazır olduğu açıklamaları yapılmış olsa da, velilerden ve öğretmenlerden gelen bilgiler bunun tersini ortaya koymaktadır. Okullarda hijyenin sağlanması ve okulların dezenfekte edilmesi, öğrencilerin gerekli koruyucu önlemleri alabilmesi için gerekli malzeme eksikliği, birçok şehirde Belediyeler tarafından karşılanmaktadır. Uzaktan eğitim konusunda karşılaşılan en önemli sorunlardan biri olan, öğrencilerin internete ve internete bağlanabilecekleri donanıma erişimlerinin olmayışı da, benzer şekillerde Belediyeler tarafından çözülmeye çalışılmaktadır.

Oysa zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin, eğitimle ilgili tüm gereksinimlerinin devlet tarafından karşılanması gerekmektedir. Pandemi koşullarından geçtiğimiz bugünlerde, salgına karşı gerekli önlemlerin öğrencilere sağlanması da devletin yükümlülüklerinden biridir.

Bu bağlamda;

1. Okullardakitemizliğin sürekli olarak sağlanabilmesi için neden daimi çalışanlar istihdam edilmemektedir? Okulun kadrosuna yeterli sayıda temizlik işçisi atanması için Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır?

2.Okullardaki hijyenin, okulların dezenfekte edilmesinin ve maske, dezenfektan, ateş ölçer gibi gerekli malzemelerin öğrencilere sağlanması Bakanlığınızın görevi değil midir?Öğrencilerin sağlığını tehlikeye atan bunun gibi hayati eksiklikler nasıl okulların kendi kaderine bırakılabilir?

3.Okullar yüz yüze eğitime veliler, öğretmenler ya da belediyeler tarafından mı hazır hale getirilmektedir? Bu durum sizce olağan mıdır? Bu Bakanlığınızın görevi değil midir?

4.Sınıfların seyreltilmesiyle ilgili genel bir yönelim belirtilmiş olsa da ayrıntıların belirtilmemiş olması ve uygulamanın okullara bırakılması, öğrenci sayısının seyreltilmesinin uygulanılırlığınışüpheye düşürmektedir.Sınıf seyreltilmesi Bakanlığınızca denetlenmiş/denetlenmekte midir?

5.Öğrencilere ve eğitim emekçilerine ücretsiz test yapılması sağlanacak mıdır?

6.Bakanlığınızca öğrencilere ve eğitim emekçilerine sürekli olarak koruyucu malzeme verilecek midir?

7. İnternet erişimi, bilgisayarı/tableti, uygun zamanı ve mekanı olmayan çocukların eğitime erişmek konusunda yaşadığı eşitsizliği ortadan kaldırmak üzere çalışmalarınız olacak mıdır?

8.Öğretmen ve ek personel ataması yapılacak mıdır?”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli