Hatimoğulları ‘ndan Ulaştırma Bakanına soru önergesi
SİYASET 23.05.2020 10:31:00 594 0

Hatimoğulları ‘ndan Ulaştırma Bakanına soru önergesi

Oruç,  BTS üyeleri başta olmak üzere, TCDD emekçilerinin cezalandırılırcasına hukuksuz bir şekilde sürgün edilmelerini Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi iletti.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları  Oruç, “12 Mayıs 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şube Başkanı da dahil olmak üzere 13 BTS üyesinin içerisinde olduğu 29 demiryolu emekçisi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sürgün edilmiştir” dedi.

Oruç,  Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri başta olmak üzere, TCDD emekçilerinin cezalandırılırcasına hukuksuz bir şekilde sürgün edilmelerini Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na soru önergesi iletti.

Oruç, “12 Mayıs 2020 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü bünyesinde Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şube Başkanı da dahil olmak üzere 13 BTS üyesinin içerisinde olduğu 29 demiryolu emekçisi, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin sürgün edilmiştir. Bu sürgünler ile eş zamanlı olarak Ulaştırma Memur Sen (UÇMS) üyesi 53 kişinin ise; kendi istekleri doğrultusunda istedikleri yere görevde yükselme sınavına girmeden atamayla terfian ya da aynı unvanda nakli yapılmıştır. 

Yerel seçimlerin ardından, İstanbul’da belediyeye bağlı iştiraklerdeki yöneticilerinin bazıları TCDD’ye üst düzey yönetici olarak atanmıştır. Bu atamaların ardından, TCDD’de sürgün politikası uygulanmaya konulmuştur. Rotasyon adı altındaki sürgünlerin yüzde 70’inin yaşandığı birim olan TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanlığı görevine, Eylül 2019’da belediye bünyesinden geçen Abdullah Özcanlı; kendisi ile yapılan görüşmede, “Siz belediyede olsaydınız ben sizi atardım” ifadelerini kullanmış olduğu basına yansımıştır.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyeleri başta olmak üzere, TCDD emekçilerinin cezalandırılırcasına hukuksuz bir şekilde sürgün edilmeleri açıklanamaz. Salgın döneminde alınan bu sürgün kararı acilen geri alınmalıdır dedi.

Oruç Bakana şu soruları yöneltti:

1. Demiryolu emekçileri hangi gerekçe ile hiç olmayan bir uygulamayla rotasyon adı altında sürgün edilmiştir? Bakanlığınızın bu hukuksuz uygulamaya son vermek için çalışmaları var mıdır?

2. İktidar yanlısı sendika üyesi olan demiryolu çalışanlarının tayin/terfi istekleri direkt karşılanırken; bir yandan da muhalif olduğu bilinen, emekliliği gelmiş ya da muhalif sendika üyesi olan demiryolu emekçileri de sürgün edilmek mi istenmiştir?

3. Kuruma yapılan atamalarla birlikte, TCDD Trafik ve İstasyonları Daire Başkanı Abdullah Özcanlı’nın açıkça ifade ettiği gibi iktidara muhalif olan emekçiler devlet memuru olduğu için atatılamadıklarından mı sürgün edilmektedirler? Bu sistemli olarak uygulanan bir politika mıdır?

4. Emekliliği dolan TCDD çalışanları, sürgün edilerek emekliliğe mi zorlanmak istenmektedir?

5. 4688 sayılı Kanunda sendika yöneticilerinin işyerlerinin değiştirilemeyeceği açıkça belirtilmesine rağmen, neden üç BTS yönetici ve temsilcisi sürgün edilerek hukuksuz işlem yapılmaktadır?

6. Sürgün edilen emekçilerin arasında kanser tedavisi gören, eşi kronik hasta ve çocuğu engelli olan, felçli eşine bakmakla mükellef olan, TCDD bünyesinde 30-40 yıllık çalışma hayatı olan emekçiler vardır. Bu durum nasıl açıklanabilir?

7. Konu ile ilgili TCDD Genel Müdürlüğü, BTS ve sürgün edilen emekçilerle görüşme yapacak mıdır? Bakanlığınızca bu konuda bir adım atılacak mıdır?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false