?HATAY´A DİKKAT EDİLMELİ ZİRA BU İLİMİZ TEHLİKEDE?
SİYASET 18.12.2016 14:08:37 331 0

?HATAY´A DİKKAT EDİLMELİ ZİRA BU İLİMİZ TEHLİKEDE?

CHP´Lİ YILMAZ, ?HALEP´TEKİ ÇEKİLMEYİ ZAFER OLARAK GÖSTERMEK YANLIŞ, ORADA MUHALİFLERİN YENİLGİSİ, AKP HÜKÜMETİNİN DE YENİLGİSİDİR, CİHATÇILARIN DESTEKÇİSİ AKP HÜKÜMETİYDİ? DEDİ

Suriye devletinin Halep´te kontrolü ele geçirmesinin ardından cihatçı militanların sivil halkla birlikte Türkiye sınırındaki İdlib´e taşınmasını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ?Halep´ten çıkarılan muhalifler İdlib´e gitti. Bundan böyle saldırılar İdlib´e yoğunlaşacak. Oradaki tüm muhalif unsurlar, kaçacağı başka yer kalmadığı için Hatay´a gelecek. Hatay´ın geleceği tehlikede. Çok dikkat edilmesi gerekiyor? dedi. Türkiye için artık en önemli meselenin güvenlik olduğunu belirten Yılmaz, Hatay başta olmak üzere Türkiye´nin büyük bir tehlikede olduğunu söyledi.

?Kaçacakları tek yer Hatay?
CHP´nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Hatay´daki mezhep çeşitliliği göz önüne alındığında kaygılarında haksız olmadıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi:

 ?Hatay´a silahlı militanların girmesi durumunda güvenliğin nasıl sağlanacağı konusunda ciddi endişelerimiz var. Halep´te Türkiye´nin desteklediği gruplar yenildi. Oradaki unsurlar İdlib´te de yenilirse ki başka ihtimalleri kalmadı, bunların kaçacağı yer Türkiye´dir. Türkiye zaten 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Yeni gelecek olanlarla birlikte yeni bir göç dalgası oluşabilir. Hatay´daki etnik kompozisyon, olası bir göç dalgasıyla birlikte değişecek. Eğer silahlı unsurlar İdlib´ten ayrıldıktan sonra Hatay´a gelirse ileride güvenlikle ilgili ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır. Hatay´ın geleceği tehlikede. Ülkemizin güvenliği dikkate alınmalı. Aksi takdirde ?Bu insanlar orada ne yapsın?´ demek yetmez.?

?5 yıldır savaşın içerisindeler          
?Militanlar, Suriye´de beş yıldır bir savaşın içerisinde. Bunlar Hatay´a yığılırsa, içlerinde silahlı muhalifler olur. Bunun sonucunda Hatay´ın karakteri daha fazla değişir. Hatay´daki insanlar açısındaki mezhepsel farklılıkları düşündüğümüzde, oranın uluslararası manipülasyona açık hale geleceğini göreceğiz. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Mümkün olduğunca Suriye´deki duruma diplomatik çözüm konusunda saplantılardan kurtularak çözüm bulmalıyız. Madem Rusya ile çalışılıyor, o zaman bir an önce Esad ile de bir kanal açıp bunu barış yoluyla çözecek bir eksene oturtmak lazım. Aksi takdirde gelişmeler, Türkiye´nin aleyhine hızla ilerliyor.?


?Muhaliflerin yenilgisi AKP´nin de yenilgisidir?
Halep´ten cihatçı militanların ve sivil halkın çıkartılmasının AKP tarafından gövde gösterisine dönüştürüldüğünü ve bu anların zafer kazanılmış gibi gösterilmesini de eleştiren Yılmaz, ?Bugün Halep´ten çekilme operasyonu esasen bir yenilginin göstergesidir. Halep´te muhaliflerin yenilgisi, AKP hükümetinin de yenilgisidir. Son günlerde Halep´ten konvoylar halinde çıkartılan insanların ?başarılı bir operasyonla ve zafer edasıyla´ çıkartılması esasen bir zafer değildir. Buradaki silahlı muhaliflerin destekçisi AKP hükümetiydi. Muhalifler ve AKP, askeri olarak birlikte yenildi. Bunu görmek gerekiyor? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false