?HATA YAPMAYACAĞIZ DİYE HİÇBİR ŞEY YAPMAMAMIZ BEKLENMESİN?
SİYASET 2.10.2016 14:51:20 287 0

?HATA YAPMAYACAĞIZ DİYE HİÇBİR ŞEY YAPMAMAMIZ BEKLENMESİN?

Başbakan Yıldırım FETÖ soruşturmalarında. kılı kırk yaracaklarını, yaşla kurunun bir arada yanmayacağını, İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceklerini. buna rağmen hataların olabileceğini de öngördüklerini söyledi

Başbakan Yıldırım AKP Gençlik Kolları toplantısında yaptığı konuşmada, ?Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip FETÖ´cülere sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar hiç asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecektir. Kılı kırk yaracağız, yaşla kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey de yapmamamızı kimse bizden beklemesin,"  diye konuştu

15 Temmuz gecesi milletin ülkenin kaderini değiştirdiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım darbe girişimi ile ilgili bilinmeyen bir ayrıntıyı  da anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım AKP Gençlik Kolları toplantısındaki konuşmasında, "Darbe teşebbüsü Erzincan´da başladı. O savcıyla başlayan bir süreçti, işler sıkıntılı yargıda bir reform paketi hazırladık ve HSYK´nın yapısını yeniden tanımlayan bir reformu halka götürdük ve halk kabul etti. Katarından kurtulalım derken, beterine rastladık. Bu sefer FETÖ´cüler çıktı." dedi.

?DARBE GİRİŞİMİ O İLDE BAŞLADI"

Yıldırım darbe girişiminin başladığı ili açıklayarak şunları söyledi:

 "Kapatma davasını atlattık, bu sefer yargı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Onunla mücadele ettik, olmuyor, yargıda reform yaptık. Onu da referanduma götürdük. Darbe teşebbüsü Erzincan´da başladı. O savcıyla başlayan bir süreçti, işler sıkıntılı yargıda bir reform paketi hazırladık ve HSYK´nın yapısını yeniden tanımlayan bir reformu halka götürdük ve halk kabul etti. Katarından kurtulalım derken, beterine rastladık. Bu sefer FETÖ´cüler çıktı. İlk anayasa yargı reformunda kendilerini gösterdiler. Sonrasını biliyorsunuz. MİT Başkanı´nın alınma teşebbüsü, Gezi´deki roller, daha sonra 17-25 Aralık´ta hükümete karşı meydan okudular. Sonra iş kızıştı gele gele 15 Temmuz´a geldi.Bir yandan millete hizmet edeceksiniz, milletin sorunlarını çözeceksiniz, bir yandan da vesayet odaklarını temizleyeceksiniz. ´Artık bir şey olmaz´ demeyin. Çünkü bu topraklar çok dinamik. Bu bölge üzerinde hesabı olanlar çok. O yüzden uyanık olmak mecburiyetindeyiz. Her an, her şeye hazır olarak hedeflerimizden zerre kadar sapmadan, durmadan, yorulmadan devam edeceğiz."

İKİNCİ DARBE İDDİALARI

"Türkiye´yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesi 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmıştır" diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Millet olarak verdiğimiz mücadele, demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. Milli Güvenlik Kurulumuzun, aldığı kararla ve Bakanlar Kurulumuzda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak her yıl kutlanacaktır. 15 Temmuz, artık resmi bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unutturulmayacak. Bugünlerde sürekli olarak ´ikinci darbe yapılacak, daha bitmedi, yeniden geleceğiz´. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Bunlar, bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik oluşturmak için tezgahladıkları kara kampanyalardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin ama rehavette yok, gece gündüz de her şeye hazır olacağız. Bu gençlikle hazır olacağız, AK Parti Gençliği ile hazır olacağız. Milletin nerede olduğunu bu hainler gördüler. 15 Temmuz gecesi milleti gördüler. O gece Türkiye´nin bütün minareleri ezanlarla, selalarla inledi. O gece Türkiye´nin bütün meydanları, genciyle, ihtiyarıyla, kadınıyla, erkeğiyle doldu taştı. Bütün vatandaşlarımız Türkiye´yi savunmak için akın akın meydanlara koştu. Evet şehitlerimiz var, yüreğimiz yandı ama şunu bilin ki o şehitler gözlerini kırpmadan toplara, tüfeklere, kurşunlara meydan okurcasına direndiler ´ya İstiklal ya ölüm´ dediler.?

"HÜKÜMETİMİZİN KORKACAĞINI, GEÇMİŞTEKİ GİBİ DARBE SESİ DUYUNCA ŞAPKASINI ALIP KAÇACAĞINI ZANNETTİLER"

Gençlere seslenen Başbakan Yıldırım konuşmasında şu gçötrüşleri de dile getirdi:

 "Bu darbeyi tezgahlayan hainler zannettiler ki bu vatan evlatlarını korkutacaklar. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin korkacağını, geçmişteki gibi darbe sesi duyunca şapkasını alıp kaçacağını zannettiler ama onlar bilemedi ki darbeyi görünce şapkasını alıp giden değil, darbeye darbe vuran bu milletin önünde şapkasını çıkaran yöneticiler vardı. Bu milletin önünde şapka çıkarılır çünkü bu millet Türkiye´nin kaderini değiştiren millettir. O gün o gece Cumhurbaşkanımızla telefonda görüştük, bir şeye karar verdik biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık, ölmek var dönmek yok. Milletin emanetine asla halel getirmeyeceğiz, ihanet etmeyeceğiz diye ahitleştik. Hainler millet iradesi karşısında kısa sürede diz çöktüler. Şimdi artık zaman bunları bünyeden temizleme zamanıdır. Devletin içinden, ticaretin içinden, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Milletin mağduriyetini görmezden gelip FETÖ´cülere sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar hiç asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecektir. Kılı kırk yaracağız, yaşla kuru bir arada yanmayacak. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Buna rağmen hataların olabileceğini de öngörüyoruz ancak hata yapmayacağız diye hiçbir şey de yapmamamızı kimse bizden beklemesin"

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli