SİYASET 12.06.2018 13:19:11 359 0

"Hastanelerde kuyruklar artık telefon başında yaşanıyor!"

CHP Adana Milletvekili Adayı Avukat Oya Tekin, "Sağlıkta Dönüşüm"propagandası yapılırken Sağlık Bakanlığı´nın "Yaygın, erişimi kolay sağlık hizmet sistemi"nin gerçekleştirilemediğini söyledi

CHP Adana Milletvekili Adayı Avukat Oya Tekin, hastanelerde geçmişteki kuyrukların kat be kat fazlası olduğunu belirterek, "İnsanlar 3 ay sonrasına randevu alabiliyor." dedi.

AKP´nin sağlıkta dönüşüm programının son dönemde çok yoğun şikâyetleri de beraberinde getirmeye başladığını ifade eden CHP Milletvekili Adayı Tekin, Türkiye´de ve Adana´da sağlıktaki gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

"Sağlıkta Dönüşüm Programının propagandası yapılırken Sağlık Bakanlığı tarafından dile getirilen "Yaygın, erişimi kolay sağlık hizmet sistemi" iddiası gerçekleştirilememiştir. Sağlıkta Dönüşüm Programı, uygulamaya konulduğu ilk on yılda, sağlık hizmetlerinde eşitlik ve sağlık hizmetlerine erişim açısından başarısız bir sınav vermiştir. Nitelikli bir sağlık sisteminin en önemli ayağı yurttaşların sağlık hizmetlerine kolayca erişebilmesidir. Bu erişim hem coğrafi olarak, hem uygun bina, donanım, ilaç ve tıbbi malzemenin sağlanması olarak, hem hizmetin ücretsiz sunulması açısından, hem de beklentilerini karşılaması açısındandır. Oysa mevcut sağlık sisteminin neresinden tutsanız elinizde kaldığını sık sık gidip yerinde inceliyorum. Bu tablo hem devlet hastanesinde, hem şehir hastanesinde, hem de özel hastanelerde geçerli. 

ACİLLERDEKİ KUYRUKLAR

Acil sağlık sorunu olan yurttaşlar, devlet ve şehir hastanelerine gittiklerinde uzun kuyruklarla karşılaşırken, özel hastanelerin acil servislerinde ise başta fahiş faturalar olmak üzere, tüyler ürperten uygulamalara maruz kalıyorlar. İktidar partisi, geçmişte hastanelerde yaşanan kuyrukların artık yaşanmadığını söylüyor. Doğru, çünkü o kuyruklar artık telefon başında yaşanıyor! İnsanlar en ufak bir randevu alabilmek için kimi zaman aylarca bekliyorlar. Düşünün, bunu acil tedavi gerektiren rahatsızlığı olan hastalar da yaşıyor. "

Oya Tekin, devlet, şehir ve özel hastanelerin acil servislerinde vatandaşla konuştuğunu da dile getirerek, "Devlet hastanesine her gidişimde, acil servise girdiğimde tam bir kaosla karşılaşırım. Zira otogardan farkı yoktur. Onlarca insan ayakta dikilerek veya yere çökmüş halde sıra beklerken, kavgalar da kaçınılmaz olur. İnsanlar hak ettikleri hizmeti hiçbir zaman alamaz, yarım yamalak bir tedaviyle gönderilirler. Çoğu zaman da acillik olmadıkları söylenir. Adana şehir hastanesine gittiğimde de, benzer şekilde, günün en tenha olması beklenen öğle saatlerinde dahi, burada da acil servis kuyruğunun dışarı taştığını görürüm. Kimi hastalar, yere serdikleri battaniyelerin üzerinde oturmuş beklerken, kimi hastalar da, içerdeki yoğunluk nedeniyle, sedyelerin üzerinde dışarıda bekletilir. Ultra lüks binalara milyonların yatırıldığı bu hastanelerde vatandaş aynı çileyi çekmeye devam eder. " şeklinde konuştu.

ŞEHİR HASTANELERİ OTEL MANTIĞIYLA İŞLETİLİYOR

Vatandaşların,  şehir hastanelerin devasa yapısının, özellikle acil servislerde ciddi sıkıntılar yarattığına dikkat çektiğini belirten CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Oya tekin, ""Üzücü olan, şehir hastanelerinin hastaneden çok otel mantığıyla, kar odaklı yapılmış olması. Adana Şehir Hastanesi´nin acil servisinin hemen yanındaki bloga gittiğinizde anlarsınız bu durumu. Acil servislerin önünde kuyrukların oluştuğu, polikliniklerde insanların sıra için birbirleriyle kavga ettiği bu hastanede alışveriş merkezleri unutulmamıştır! Çeşitli giyim mağazaları ve yeme- içme şirketleri, bu hastanede şube açmış, müşterilerini beklemektedir. Hastaların büyük bir çoğunluğunu dar gelirli yurttaşların oluşturduğu bu hastanede söz konusu tablo, sağlık hizmetlerinden kar etmeye çalışan yönetim anlayışının vahşi yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor."dedi.

Erdoğan´ın ´hayalindeki proje´ olarak bilinen şehir hastanelerinin yapımı ve giderlerini tümüyle kamunun karşıladığını vurgulayan Tekin, "Kamu özel ortaklığıyla kurulan şehir hastanelerine devlet garantisi veriliyor. Yüzde 70 doluluk garantisi verilen şehir hastanelerinde bu orana ulaşılmazsa, köprülerde olduğu gibi aradaki farkı devlet hazinden ödüyor.  Adana´nın en önemli sağlık kuruluşu, Türkiye´nin en köklü eğitim araştırma hastanelerinden biri olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bir kadın doğum ve çocuk hastanesinin, bu hastane için kapatılmış olmasının, çok ciddi bir yanlış olduğu fikrinde." diye konuştu.

SORUNLARINIZI DİLE GETİRİN

Oya Tekin, Türkiye genelinde, özel hastanelerin acile servislerine gelen vatandaşların, tıpkı devlet hastanelerinde ve şehir hastanelerinde olduğu gibi, beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. CHP Adayı Tekin, "Öncelikle, şunu belirteyim. Ben Meclis´e girmeden önce bu alandaki çalışmalarımı yapmaktayım. Son dönemde yeni bir proje başlattık. Vatandaşlarımızdan, açtığımız ihbar hattı ve iletişim adreslerimize sağlık alanında yaşadıkları mağduriyetleri bana ulaştırmalarını istiyorum. Ben de, söz konusu mağduriyetleri bir rapor haline getirip yetkili mercilere tek tek ulaştıracağım. Bu konunun takipçisi olmayı bırakmayacağım. " dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli