GÜNDEM 22.04.2017 19:12:17 337 0

"HALK EGEMENLİĞİ BÜYÜK YARA ALMIŞTIR?

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, TBMM´nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Av. Küçük, ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde 23 Nisan 1920´de TBMM açılmıştır. Kurtuluş mücadelemizin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış günü aynı zamanda ulusumuzun gurur günüdür? dedi.

Av. Küçük, 23 Nisan gününün, Cumhuriyet´e sonra da demokrasiye doğru gidişin adı olduğunu ifade ederek; ?Böylece egemenlik, yani yönetme, padişahtan halka geçmiştir. İnsanımız kul olmaktan kurtulmuş, yurttaş olmanın ve kendi kendini yönetmenin bilincine varmıştır? diye konuştu. Egemenliğin kaynağının ne monarşide ne de oligarşi de olmadığını, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millette ait olduğunu kaydetti. Böylesi bir günün, dünyada ilk kez Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunu da söyleyen Av. Küçük, şöyle devam etti:

?MECLİS DEVRE DIŞI BIRAKILDI?

"Ülkemizin geçmişten bugüne gelen sürecinde, demokrasinin kural ve kurumlarıyla kökleşmesi, örgütlü topluma geçilmesi, şiddete dönüşmeyen her türlü düşüncenin örgütlenebilmesi yolunda atılan adımlar ara rejimler ve darbelerle kesintiye uğramıştır. Bugüne baktığımızda ülkemiz, ileri demokrasi (!) adı altında millet iradesinin tecelli edildiği TBMM devre dışı bırakılıp OHAL ve KHK´ lar anlayışıyla yönetilmektedir.
OHAL´ in 3 ay süreyle üçüncü kez uzatılarak, süre sonunda 1 yıla ulaşacak olması ülkemiz demokrasisi ve hukuk devleti adına üzüntü ve kaygı vericidir. Siyasi iktidar; kendisi gibi düşünmeyen, farklı düşünen, muhalif kişi ve kurumları hedef almakta, ötekileştirmekte, yok saymaktadır. Akademisyeninden, eğitimcisine, öğrencisine, gazetecisinden, avukatına, emekçisine kadar çok sayıda yurttaşımız sadece siyasi iktidar gibi düşünmediğinden, eleştirdiğinden ve bunlara muhalif olduğu için baskı altına alınmakta, sindirilmekte ve en sonunda tutuklanmaktadır.
Demokratik cumhuriyet yerine, ülkenin rejimini değiştirecek, tek adamlık ve totaliter yönetim anlayışı hakim kılınmaya çalışılmaktadır. Anayasaya göre Milletimizin ve Türkiye Cumhuriyetinin birliğini, 80 milyon yurttaşımızın tamamını temsil edip, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını Anayasanın uygulanmasını gözetmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı, daha önce mensubu olduğu siyasi partiye resmen bağlanarak partili olacaktır.

?ULUSAL EGEMENLİĞİN TEK BİR ADAMA DEVREDİLMESİ KAYGI VERİCİDİR?

Böyle bir uygulama siyasi partilerin ve anlayışların üzerinde, toplumun tamamını temsil ederek kucaklaması gereken partiler üstü Cumhurbaşkanlığı anlayışını yok edecektir. Yeni sistemde partili Cumhurbaşkanının objektif bir bakış açısıyla davranamayacağı ülkemiz demokrasi tarihinin tecrübeleri ile ortaya konduğu gibi su götürmez bir gerçektir. Ulusal egemenliğin tek bir adama devredilmesi üzüntü vericidir.
Cumhurbaşkanının partili olmadığı dönemde dahi tarafsızlık yemini ettiği Anayasaya uygun davranmadığı görüldüğünde, partili olması halinde partizan anlayışını artırarak devam ettireceği, derleyen, toparlayan, birleştiren anlayış yerine, ayrıştıran ve ötekileştiren anlayışın tüm uygulamalarını sergileyeceği aşikardır. Ülkemize özgü dünyada örneği olmayan bu sistem sayesinde bütün güçler partili olan tek adamda toplanacaktır. Böyle bir sistem ve anlayış ülkemiz demokrasi geleneğine uymadığı gibi, içerisinde denge, denetleme ve kontrol unsurları taşımadığı için tehlikeli ve kaygı vericidir.?
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün, 23 Nisan´ı Ulusal Egemenlik Bayramı ilan ederek, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden ilk lider olduğunu vurgulayan Av. Küçük, ?Daha paylaşımcı yönetim ve evrensel çocuk hakları arayışı yerine, son zamanlardaki iktidar dönemlerinde ne yazık ki, çağ dışı tek adam yönetimi; çocuk gelinler, çocuk işçiler ve hatta çocuk cinsel istismarı neredeyse kurumsal hale gelmiştir. Çocuklarımızı bilinçli birer birey olarak topluma kazandırmayı hedeflemeliyiz? diye konuştu.

?ADALETİN OLMADIĞI YERDE HUZUR VE MUTLULUK OLMAZ?

Çocuklarımızın ülkenin geleceğini ileriye taşıyacağına olan inanç ve güveninin tam olduğunu kaydeden Av. Küçük, ?Bugünkü iktidarın milli bayramları kutlatmama yönündeki tutumu 23 Nisan´da da devam etmiştir. Toplumları güçlendiren, geleceğe emin adımlarla yürüten olgu huzur, barış, bir arada yaşama arzusu ve kararlılığı ve en önemlisi de adalettir. Adaletin olmadığı bir ülkeden huzur, barış ve bir arada yaşama arzu ve kararlılığının olmayacağı da tabiidir? dedi.
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, okula gitmeyi başaran kız çocuklarının maalesef cemaatlerin eline teslim edilerek Atatürk İlke ve İnkılaplarından uzak bir şekilde eğitilmeye çalışıldığını, ayrıca, her ne kadar Çocuk Hakları Evrensel Sözleşmesi olsa bile, çocuk şüphelilerin çocuk olduğu unutularak muamele yapılmaya devam edilmekte olduğunu vurguladı.

?ÜLKEMİZDE ÇOCUKLARIN ÇOĞUNLUĞU MUTLU DEĞİL?

2016´da; yüzde 3´ü engelli olan 368 kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını belirten Av. Küçük, ?Ülkemizde maalesef çocukların büyük çoğunluğu mutlu değildir. Bunu istatistiki veriler bize göstermektedir. Cinsel istismarların yüzde 59´u okullarda yaşanırken kız çocukları sokakta, zorla götürüldükleri evlerde, alıkonuldukları araçlarda, kandırılarak götürüldükleri evlerde, kurslarda, otobüslerde, parklarda cinsel istismara uğramıştır. 600 bin kız çocuğu halen okula gitmemektedir. İntihar eden kişilerin yüzde 34.3´ünü 15 -19 yaş grubu oluşturmaktadır. Çocuk istismarı ve erken yaşta evlilikler, çocuk intiharlarını artmaktadır. 4+4+4 eğitim uygulaması ile zorunlu ilköğretim yaşının 6-13 yaş aralığına çekilmesiyle çocuk işçi sayısı artmıştır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı´nın istatistikleri Türkiye´nin çocuk işçi karnesini ortaya koymuştur. Rakamlara göre 2016 yılı ocak ayı itibariyle çeşitli işkollarında 18 yaş altında 133 bin 33 çocuk işçi çalışmaktadır. Bunlardan 59 bin 571´ini kız çocukları, 73 bin 432´sini ise erkek çocukları oluşturmaktadır. Maalesef çocuklar öldürülüyor, ölüyor. Çocuklar aç, çocuklar çocukluklarını yaşamadan büyüyor ve yorgunlar. Bir de bunların üstüne Suriye´deki iç savaştan kaçarak ülkemize gelen mültecilerin özellikle çocuklar ve kadınlar yönüyle yaşadıkları dramda var olan üzücü tabloyu katmerleştirmektedir. Ne yazık ki ülkemizde çocukların çoğunluğu mutlu değil? dedi.

?HUKUKUN  ÜSTÜNLÜĞÜ EGEMEN KILINMALI?

Büyük Önder Atatürk´ün ?Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz? sözlerini anımsatan Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ? Hukukun üstünlüğü ve adaletin egemen olduğu bir ülke ve dünya özlemiyle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eylem ve düşünce arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, özlem ve saygıyla anıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.? diyerek sözlerini tamamladı.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı