HAKKARİ VE MARDİN´DE HAİN PUSU
TERÖR 24.06.2016 14:54:01 660 0

HAKKARİ VE MARDİN´DE HAİN PUSU

Hakkari´nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri yol emniyeti aldığı sırada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. Mardin´in Derik ilçesinde operasyona giden askerler bir köyde ev araması yapmak için araçtan inerk

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan açıklamada, ?Hakkari-Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız saat 07.15´te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz? denildi.

MARDİN´DEN ACI HABER: 2 ŞEHİT

Mardin´in Derik ilçesinde operasyona giden askerler bir köyde ev araması yapmak için araçtan inerken saldırıya uğradı. Terör saldırısında 2 asker şehit oldu. Edinilen bilgiye göre terör saldırısı Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde meydana geldi. Bir evde arama yapmak üzere operasyona giden askerler, evin önünde araçtan inerken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Saldırıda Derik İlçe Jandarma Komutanlığı personeli 2 asker şehit düştü. Saldırı sonrasında kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

LİCE´DE OPERASYON

Diyarbakır´ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK´ya yönelik başlatılan ?Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu? kapsamında timlere ayrılarak arazide arama tarama yapan bir askeri time teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Askerlerin anında karşılık vermesi ile çatışma çıkarken, 3 asker yaralandı.

LİCEDE ÇATIŞMA: 3 ASKER YARALI

Diyarbakır´ın 3 ilçesini kapsayan 8 bin Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve korucuların da katıldığı büyük operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında görevlendirilen birlikler arasında timler oluşturularak, harekat merkezinden verilen koordinatlara yönlendirildi. Kırsalda bulunan timler harekat merkezinin emirleri doğrultusunda ilerlerken Lice´nin Yolçatı köyü kırsalında terör örgütüne ait kenevir tarlalarının bulunduğu bölgede askerlere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda açılan ilk ateşte 3 asker yaralandı. Askerlerin anında karşılık vermesi ile kısa süreli çatışma yaşandı. Teröristler ormanlık alandan faydalanarak kaçarken, yaralı askerler bölgeye sevk edilen helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi´ne kaldırıldı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyonların aralıksız ve hava destekli olarak devam ettiği bildirildi.

DAĞ TAŞ ASKER VE POLİS DOLDU

?Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu? kapsamında Diyarbakır´ın Lice ilçesinde oluşturulan harekat merkezi, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Adem Huduti emrinde idare ediliyor. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti´nin de bizzat katıldığı harekat merkezinde operasyonel faaliyetlerin nasıl yürütüleceği timlere bildiriliyor. Operasyon kapsamında Lice ilçe merkezi de dahil olmak üzere 3 ilçe ve kırsalında terör örgütü PKK´nın üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu gruplar tespit edilerek düğmeye basıldı. Operasyonda teröristlerle birlikte terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu, bomba imalathaneleri, teröristlerin kullandığı silah ve mühimmat depolarının etkisiz hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

DİYARBAKIR´DA 8 BİN ASKER KIRSALA İNDİ

Diyarbakır´ın 3 ilçesinin 39 köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 8 bin asker ve polis kırsal alana indi. Bölge kobra tipi helikopterlerle kontrol altına alınırken, Diyarbakır-Bingöl karayolu Bingöl-Lice güzergahı da trafiğe kapatıldı.

Diyarbakır´ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçesinin 39 köyünün dağlık ve ormanlık kesiminde faaliyet yürüten bölücü terör örgütü PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek için 8 bin güvenlik görevlisi bu sabah saatlerinde operasyon için kırsala girdi. Polis Özel Harekat (PÖH) ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinden oluşan birlikler, gece ve sabah saatlerinden itibaren 7. Kolordu Komutanlığı´ndan havalanan kobra tipi helikopterlerle kırsal alana taşındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı operasyonda ayrıca yol güzergahlarına tuzaklanma ihtimaline karşı mayın ve el yapımı patlayıcı tespit etmek amacıyla arama tarama faaliyetine jammer araçlar eşliğinde başlandı. Yol üzerinde kurulan 30 ayrı uygulama noktasında sıkı güvenlik önlemleri sürüyor.

LİCE-BİNGÖL KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından 39 köy kırsalında başlayan operasyon nedeniyle Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice mevkii de yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yol üzerinde vatandaşlar, yol arama ve tarama faaliyetinin bitmesini bekliyor. 8 bin asker ve polisin katıldığı ?Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu´ hız kesemeden devam ediyor. Öte yandan, haber amacıyla gelen gazeteciler de bölgeye alınmadı. 

GİRESUN´DA MAYIN PATLADI

Giresun´un Doğankent ilçe sınırlarında bulunan Yaşmaklı barajında mayın patlaması sonucu koyun sürüsü telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, baraj etrafında otlayan koyun sürüsünün önceden döşendiği düşünülen mayına basması sonucu yaklaşık 8 koyun telef oldu. Patlamada birçok koyununda yaralandığı öğrenildi.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Yaşmaklı barajında çalışan elektrik teknisyeni Adil Bülbül teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla uğradığı saldırıda şehit olmuştu yine aynı barajda mayın patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi de ağır yaralanmıştı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Pençe operasyonu'nda yaralanan asker yaşamını yitirdi

Şırnak'ta çatışamada 3 asker ve 1 korucu şehit oldu

Zeytin Dalı Harekâtı 5. yılında

Diyarbakır Anneleri’nin Sesi Nevşehir’den Duyuldu

İKİ JANDARMAMIZ ŞEHİT OLDU

Diyarbakır’da patlama: 8 polis hafif yaralandı

Mehmetçik’ten Kaçamayacaklarını Anlayan 4 PKK’lı Terörist Teslim oldu

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ

ŞEHİT BİNBAŞI MEHMET DUMAN SAĞKAYA KÖYÜNE GÖTÜRÜLDÜ

CEYHAN, SAĞKAYA MAHALLESİNDEN BİNBAŞIMIZ ŞEHİT DÜŞTÜ

'Pençe Kilit'te bir askerimiz şehit oldu

PENÇE-KİLİT OPERASYON BÖLGESİNDEN 3 ŞEHİT HABERİ DAHA

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA ÜÇ ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

YPG’DEN KARKAMIŞ İLÇEMİZE ROKET SALDIRISI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Prof. Dr. Barış Erdoğan,"Toplumsal korku ortamı oluşturulmasına karşı dikkatli olunmalı"

Defilede "Terörü Lanetliyoruz" pankartı açıldı

​​​​​​​IRAK’IN VE SURİYE’NİN KUZEYİNE ‘PENÇE-KILIÇ HAVA HAREKATI’

Şehidimiz var

TERÖR SALDIRISINDA VEFAT EDEN YUSUF MEYDAN VE KÜÇÜK ECRİN TOPRAĞA VERİLDİ 

İSTİKLAL CADDESİ SALDIRISINI YAPAN KİŞİNİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

“BOMBAYI BIRAKAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli