GÜVENLİK ZAFİYETİ GEREKÇESİ İLE UĞUR MUMCU SADECE ERDOĞAN`A
SİYASET 27.05.2015 13:05:36 686 0

GÜVENLİK ZAFİYETİ GEREKÇESİ İLE UĞUR MUMCU SADECE ERDOĞAN`A

Seyhan İlçe Seçim Kurulu`nun kararını bozan İl Seçim Kurulu`nun Erdoğan`a tahsis ettiği alanı YSK, hem Erdoğan`a hem de Vatan Partisi`ne verdi - Ancak bu kez Seyhan 1`inci İlçe Seçim Kurulu, Saadet Partili bir üyenin oyunu değiştirmesi üzerine ek ka

Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu`nun Adana Valiliği`nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın halkla buluşma etkinliği nedeniyle 29 Mayıs`ta Vatan Partisi`nin miting yapacağını duyurduğu Uğur Mumcu Meydanı talebini reddetmesiyle başlayan miting alanı anlaşmazlığı kaosa döndü. 

Seyhan İlçe Seçim Kurulu`nun kararını  bozan  İl Seçim Kurulu`nun Erdoğan`a tahsis ettiği alanı YSK, hem Erdoğan`a hem de Vatan Partisi`ne verdi -  Ancak bu kez Seyhan 1`inci İlçe Seçim Kurulu, hakim başkanın muhalefet şehrine karşın alanı Cumhurbaşkanı Erdoğan`a tahsis etti.

NE OLMUŞTU?

7 Mayıs`ta Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu`ndan Genel Başkan Doğu Perinçek`in katılacağı miting için 29 Mayıs 2015 günü Uğur Mumcu Meydanı`nın kendilerine tahsis edilmesini istemiş, 15 Mayıs`ta ise Adana Valiliği, İlçe Seçim Kurulu`na 29 Mayıs`ta Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Uğur Mumcu Meydanı`nda halkla buluşma programı olduğundan herhangi bir siyasi parti faaliyeti için tahsis yapılmamasını istemişti. İlçe Seçim Kurulu kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle, Adana Valiliği`nin talebini reddetmişti.  Bunun üzerine İl Seçim Kurulu, Seyhan 1`inci İlçe Seçim Kurulu`nun 2015/14 nolu ret kararını iptal ederek, Valiliğin talebinin uygunluğuna karar verdi. Ayrıca Vatan Partisi`nin Yüksek Seçim Kurulu`na yaptığı başvuru da ise YSK, alanda hem Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın hem de Vatan Partisi`nin 2 saat arayla miting yapabileceğine karar verdi.

Adana Valiliği`nin talebini kendilerinin siyasi partilerin talep ettikleri tarihleri değiştirme veya reddetme yetkileri olmadığı gerekçesiyle reddeden Seyhan 1`inci İlçe Seçim Kurulu bu kez, tam tersi bir karara imza attı. Bu arada Seçim Kurulu`nun bunu, daha önce yapılan oylama sonucunun değiştirilmesine neden olan bir üyenin oy değişikliği yüzünden  ek bir karar alarak gerçekleştirdiği anlaşıldı.

EK Kararın alınış biçimi de Seyhan İlçe Seçim Kurulu kararına şöyle yansıdı:

"Seyhan  1. İlçe Seçim Kurulu`nun 26.05.2015 tarih 2015/16 sayılı kararı yazdırılıp imzalanması aşamasına geçildikten sonra  ve Hakim Mihriban Dalardıç Denizgöçer tarafından 1. suretin 2. sayfası, 2. suretin 1. sayfası imzalandıktan sonra saat 18.30`da Saadet Partisi üyesi Mehmet Nur Gür tarafından her ne kadar 29/05/2015 Cuma günü saat 18.30-20.30 arasında Uğur Mumcu Meydanının Vatan Partisine tahsis edilmesi, bu saatlerden önceki zaman aralığında Cumhurbaşkanının halkla Buluşma toplantısı yapışabilmesi için Valilik adına tahsis yapılması yönünde görüş bildirip oy kullanmasına rağmen Genel Merkezlerinden cep telefonuna mesaj geldiği, görüş değişikliği yapmak istediğini  beyan etmesi ve kararın kendisi tarafından imzalanmamış olması nedeniyle Vatan Partisine yapılan tahsis ile ilgili olarak oy çokluğu ile verilen ilk karar değişikliğe uğradığından 2015/16 sayılı kararımıza ek karar alınmak üzere 18.30`da yeniden görüşüldü"

Dün saat 18.30`da Uğur Mumcu Meydanı ile ilgili tekrar bir araya gelen 1`inci İlçe Seçim Kurulu, oy çokluğuyla meydanı böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a tahsis etmiş oldu.  İlçe Seçim Kurulu Hakimi Mihriban Dalardıç Deniz Göçer ile CHP ve MHP`li üyelerin muhalefet şehri koyduğu kararda da  şu gerekçeye yer verildi:

Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın imza altına aldığı karar şöyle:

"Cumhurbaşkanımızın yapacağı ‘Halkla Buluşma Toplantısı’nın yer ve zaman itibariyle halkın ve cumhurbaşkanımızın güvenliği açısından ve ayrıca emniyet birimlerinin güvenlik tedbirlerini zorlaştıracak olması; toplantının birbirlerine müteakip zamanda yapılması halinde farklı düşüncedeki grupların karşı karşıya gelmesi neticesi telafisi imkansız zararların meydana getirebilecek olması hesabıyla meydanın tüm gün boyuncu Adana Valiliği talebi doğrultusunda 29 Mayıs 2015 Cuma günü cumhurbaşkanımıza tahsisine,
Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu 2015/236 sayılı kararda iki miting arasında 2 saatlik zaman dilimi olması gerektiği, Vatan Partisi’nin 16.30-18.30 veya 18.30 ile 20.30 saatleri arasındaki miting alanını talep ettiği, Yüksek Seçim Kurulunun kararında da önceliğin Cumhurbaşkanına tahsis edilmesine karar verdiği, bu saatlerin Vatan Partisi’ne tahsis edilmesi durumunda iki mitingin çakışacağı ve bu durumda güvenlik zafiyetine sebep olacağı gerekçesiyle Uğur Mumcu Meydanı’nın Vatan Partisi’ne yer olmadığına.”

MUHALEFET ŞERHLERİ: `ÖNCE VATAN PARTİSİNE SONRA CUMHURŞAKANINA`

Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu Hakimi Mihriban Dalardıç Deniz Göçer ile CHP ve MHP`li üyeler ise muhalefet şehrinde şu gerekçeye yer verdi:


"Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı`nın yazısında `Seyhan 1. İlçe Seçim Kurulu`nca, 29 Mayıs günü İstasyon Meydanı`nın (Uğur Mumcu Meydanı) öncelikle Cumhurbaşkanının konuşma programına göre makul bir süre ile tahsis edilmesinden sonra o gün için kalan zamanın anılan meydanda miting yapmak için müracaat eden siyasi partilere YSK`nın 23.02.2015 tarih ve 2015/236 sayılı kararında belirlenen ilkeler çerçevesinde tahsis edilmesi gerektiğine karar verildiği bildirilmiştir.

YSK`nın 23.02.2015 tarih ve 2015/236 sayılı 25. dönem milletvekilliği genel seçiminde propaganda döneminin başlangıç tarihinden bitimine kadar uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin kararı uyarınca Vatan Partisi`nin miting talebini tamamen reddetme yetkisi İlçe Seçim Kurulu`nda bulunmadığından ve siyasi partiye de miting yapmak için süre verilmesi gerektiği halde çoğunluk tarafından süre verilmemiş olması nedeniyle; 29 Mayıs günü İstasyon Meydanı`nın 18.30 ile 20.30 saatleri arasında Vatan Partisi`ne tahsisine; 29 Mayıs günü Vatan Partisi`ne tahsis edilen saatlerden önceki zaman diliminde; YSK`nın 236 sayılı kararının A-b/4 fıkrası hükümleri göz önünde bulundurularak İstasyon Meydanı`nın Cumhurbaşkanının Halkla Buluşması Programı için Valilik adına tahsisine karar verilmesi görüşünde olduğumuz için çoğunluk görüşüne katılmıyoruz."

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli